שאלה - האם רצוי לקחת אספירין ? באופן כללי אין לי בעיות בריאותיות. יש לי המון ור

השאלה:
האם רצוי לקחת אספירין ? באופן כללי אין לי בעיות בריאותיות. יש לי המון ורידים ברגליים ורוב הזמן רגליים קרות. ייתכן שאין אצלי זרימת דם טובה, ולכן חשבתי על אספירין. בעלי סובל מדלקת פרקים. האם טוב עבורו באופן קבוע לקחת אספירין ובכך למנוע לקיחת כדורים




תשובה:

נטילת אספירין יעילה מאוד במספר מצבים. מלבד היותו מוריד חום ומשכך
כאבים, נהוג לתת אותו למניעת התקפי לב, באנשים מעל לגיל 50 עם גורם
סיכון אחד לפחות למחלת לב (סיפור משפחתי של מחלות לב, עישון,
כולסטרול גבוה, סוכרת, יתר לחץ דם). בנוסף הוא עוזר בטיפול בכיבים
הנוצרים מדליות ורידיות, אולם לזה יש טיפולים יעילים יותר, כמו
צריבות וניתוחים.

עם זאת, יש לתרופה זו תופעות לוואי של הגברת דימום מכל פצע, ריריות
ומדרכי העיכול. יש להתייעץ לכן עם הרופא המטפל שלך לפני החלטה אם
כדאי לקחתה.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ