שאלה - קשר בין השמנה והורמון החלב פרולקטין הורמון בבדיקת דם שעשיתי עקב איחור ב

השאלה:
קשר בין השמנה והורמון החלב פרולקטין הורמון בבדיקת דם שעשיתי עקב איחור בווסת (מעל חודש) התגלה כי החלב פרולקטין גבוה אצלי במעט (620). שאלתי היא האם יש קשר בין השמנה להורמון הזה? האם עלולות להתפתח בעיות בעתיד? בעבר לקחתי גלולות ולפני מספר חו




תשובה:

פרולקטין הוא ההורמון האחראי על יצירת החלב בנשים מיניקות. הרמה
שלו גבוהה בדרך כלל לאחר הלידה, ויורדת כאשר האישה מפסיקה להיניק.
הרמה שאת מתארת היא אכן גבוהה במקצת, אך ברמה כזו יכול להיות שאין
לכך שום משמעות. יש להיוועץ ברופא ששלח אותך לבדיקה.

משתמשים בבדיקה זו כדי להעריך הפרעות שונות בבלוטות יותרת המוח,
בלוטת המגן ובהיפותלמוס. בדרך כלל שולחים לבדיקת פרולקטין כאשר יש
חשד להפרעה באחת הבלוטות הללו או כאשר יש הפרעה במחזור הווסת או
הפרעה בתפקוד המיני. תרופות מסוימות עשויות גם הן להעלות את רמת
הפרולקטין ואף לגרום להפרשת חלב.

אין קשר בין רמת הפרולקטין לבין עודף משקל.

מספר חודשים לאחר הפסקת גלולות למניעת הריון צריכה רמת הפרולקטין
להיות תקינה.

לגבי המשמעות לעתיד, תלוי בסיבה שגורמת לרמת ההורמון הגבוהה. יש
להיוועץ ברופא ששלח את הבדיקה.

[27/04/2001]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל