שאלה - הריון בסיכון עקב עצירת גדילה של העובר

השאלה:
אני נמצאת בשבוע ה-32 של ההריון. היום הייתי בבדיקת הערכת משקל, ונצפה שהבטן של העובר קטנה בשלושה שבועות. עד עתה כל הבדיקות שערכתי היו תקינות והתאימו לגיל ההריון. בדיקת האולטרסאונד האחרונה שעברתי הייתה בשבוע ה-22 והכל היה תקין. להלן תוצאות הבדיקה: BPD


תשובה:


מה שאת מתארת נקרא IUGR – Intrauterine Growth Restriction - או במילים פשוטות, עצירת או האטת הגדילה של העובר בתוך הרחם. מקרה כמו שלך, בו רק הבטן קטנה וכל השאר נורמלי, נקרא עצירה לא סימטרית של הגדילה. הסיבה העיקרית לכך היא הזנה לא טובה של העובר, דבר שמעיד על איזושהי בעיה בשליה. אחת הסיבות הנפוצות לכך היא רעלת הריון.

האם מדדת לחץ דם לאחרונה? בדרך כלל מה שנהוג לעשות במצב כזה, זה לעקוב אחר גדילת העובר באופן יותר רציף, להיות במנוחה, ובמקרים מסוימים, אם רואים כי העובר במצוקה, מקדימים את הלידה. ברוב המיקרים של IUGR, הילדים נולדים בלא מום או פגיעה וגדלים כילדים נורמליים לחלוטין. אבל חשוב לבצע מעקב רופא, ולכן אני מציעה לך להתחיל במעקב כבר מעכשיו, מפני שמצב כזה נחשב להריון בסיכון.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!