שאלה - גילו לגיסתי בהריון ציסטה בכורואיד פלקסוס. האם הדבר מסוכן, או האם הוא יכ

השאלה:
גילו לגיסתי בהריון ציסטה בכורואיד פלקסוס. האם הדבר מסוכן, או האם הוא יכול להעיד על בעיה כלשהי שיכולה להיווצר כתוצאה מכך?, האם מומלץ במצב כזה לעבור בדיקת מי שפיר ?


תשובה:
ציסטות קטנות במקלעת דמים (choroid plexus) הן ממצא יחסית שכיח שבד"כ אין בו שום
נזק והוא חולף עד שבוע 26-24. מקובל לחשוב שאם הציסטות דו-צדדיות
או שהציסטה אינה גדולה מ 10 מ"מ, אין סיכון כלל ואין צורך בבירור
נוסף. בציסטות שלא עונות לקריטריונים הנ"ל, בכל זאת יש סיכון מעט
מוגבר (של 1-1.5%) שיש לעובר בעיה כרומוזומלית כגון תסמונת דאון או
טריזומיה 18.

ההחלטה על ביצוע בדיקת מי שפיר צריכה להיעשות בהתחשב בצורת הציסטה,
גודלה ומיקומה, גיל האם, ובקיומם של ממצאים נוספים בבדיקה.

עוד מידע תמצאו באתר הבא-
http://choroidplexuscyst.org/filly.html





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!