דלג לתוכן

רעלת מזון (food poisoning)

1 דקות קריאה
כל מחלה של מערכת העיכול הנובעת מאכילת מזון מזוהם בחיידק, או, פחות שכיח, בשאריות של קוטל חרקים (על ירקות ופירות). התסמינים מופיעים בין 1-24 שעות אחרי האכילה, וכוללים כאבי בטן, שלשול, בחילה והקאה. החיידקים הגורמים רעלת מזון כוללים סלמונלה, ליסטריה, וסטפילוקוקוס. צורה נדירה של רעלת מזון - בוטוליזם - נגרמת על-ידי רעלני החיידק קלוסטרידיום בוטולינום, המצוי במזון שאינו משומר היטב בקופסאות שימורים.
רופאים בתחום
ד"ר עמית דרוין
ד"ר עמית דרוין פנימית
4.9
( 7 חוות דעת )
"דר' דרוין מאוד קשוב, מרגיע, מסביר. מאוד יסודי, קרא מסמכים, עבר על הבדיקות לי באופן אישי חשוב שיש אפשרות ליצור קשר עם הרופא גם לאחר הבדיקה, לעדכן, להתייעץ"
ד"ר אלכסיי בונין
ד"ר אלכסיי בונין אורתופדיה
סגן מנהל מחלקת אורתופדיה בסורוקה
ד"ר קלוד פיקאר
ד"ר קלוד פיקאר אורתופדיה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו