החוש שמאפשר להעריך טעם של חומרים בפה. איברי החישה האחראים הם פקעיות הטעם שעל פני הלשון, אשר מגורות כאשר מזון נמס ברוק שבפה. מקובל לדבר על ארבעה טעמים - מתוק, מר, חמוץ ומלוח; אפשר להוסיף להם גם טעם בסיסי (אלקלי) וטעם מתכתי.
"שלום, הגעתי אל ד"ר דן קרת עקב גילוי סרטן הערמונית בגופי וחשיפה להרצאה שהוא נתן בנושא.
אני לא איש מקצוע אבל הבנתי והרגשתי שיש מולי רופא מסוג מיוחד , גם קונבנציונלי וגם נטורופת,
רופא שלא לוקח כמעט שום דבר כמובן מאליו, חוקר לעומק, מעודכן במחקרים אחרונים, מנסה להתאים לי אישית תזונה שטובה למצבי,
ולבסוף הכי חשוב, במבחן התוצאה , אני מרגיש בריאות וגם הבדיקות הראו שהיה שיפור ניכר.
בנוסף לכל הנ"ל ד"ר דן קרת רוצה להכיר אותך אישית ואווירת הביקור אצלו מאוד נעמה לי ואפילו חברית עד לקו הדק של רופא מטופל.
אני מאוד מרוצה מהטיפול שאני מקבל מד"ר דן קרת."