נגיף הפפילומה ומערכת החיסון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30. יש לי יש וירוס פפילומה ועברתי קוניזציה לפני חצי שנה. לפני שבוע עברתי ביקורת שכנראה לא צלחה, ולקחו לי שוב ביופסיה. אני מקיימת יחסי מין עם אישה ומשתמשת באביזרים שונים. החברה שלי פוחדת להידבק ממני, ואני כבר לא יודעת מה לומר לה. איכשהו נאמר לנו שאם הורידו לי את הנגעים אין אפשרות שהיא תידבק. האם זה נכון? רציתי גם לדעת אם הווירוס תמיד ישאר אצלי, או שהוא יוצא באיזשהו שלב מהמערכת. הייתכן שהיא כבר נדבקה ממני? הבנתי שהימצאות הווירוס בגופי מעידה על מערכת חיסונית ירודה. האם יש איזושהי דרך שבה אני יכולה לעזור לעצמי?

תשובה:
הימצאות הנגיף בגוף אינה מעידה על מערכת חיסון ירודה. כאשר מערכת החיסון תקינה, הנגיף נעלם מהגוף בדרך כלל לאחר שנה-שנתיים. לגבי ההדבקה של חברתך, אכן יש סכנה, גם אם הורידו את הנגעים. אבל אם גילה מעל 30-25, יש סיכוי סביר שהיא כבר נדבקה בעבר. אם היא מתחת גיל 26 - כדאי לה להתחסן בכל מקרה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני