תוצאה גבולית של העמסת סוכר בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם בשבוע ה-24 של ההריון, והתוצאה היתה 137.7. האם זה בסדר? הרופא שלי אמר שאין צורך לעשות את הבדיקה הארוכה, כי ערך תקין הוא מתחת ל-140. לי זה נראה גבולי, מה דעתך?

תשובה:
תוצאות של מעל 140 בבדיקת העמסת סוכר מחייבות בדיקה נוספת. התוצאה שיצאה לך אכן גבולית, וישנם רופאים שהיו עושים את הבדיקה הנוספת ליתר ביטחון. ישנה גם גישה לפיה ניתן לשמור על דיאטה מתאימה, ובכך למנוע החמרה של רמת הסוכר בדם. אם את מודאגת, את יכולה לבחור לעשות את הבדיקה המשלימה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד