דלג לתוכן
הפחתת יעילותה של בונדורמין לנדודי שינה לאחר מספר חודשים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקח כדור שינה בונדרומין מזה מספר חודשים . כדור אחד כבר לא מספיק . האם החלפת סוג כדור הוא הפתרון הסביר ?

תשובה:
בונדורמין הינו כדור שינה מקבוצת הבנזודיאזפינים. קבוצת תרופות זו ידועה כמובילה למצב בו הגוף מתרגל לתרופה ויש צורך בהעלאת המינון מידי תקופה. ככל הנראה זה מה שקורה אצלך, התפתחה סבילות לתרופה. הבעיה היא שבמקביל להתפתחות הסבילות מתפתחת מעין התמכרות. זו לא התמכרות כמו לאלכוהול או סמים, אך בהחלט שימוש קבוע מוביל לצורך בכדור שינה ובלעדיו קשה מאוד להירדם. ראשית, כדאי לנסות להימנע מכדור שינה באופן קבוע, זאת ניתן לעשות על ידי כניסה למיטה רק כאשר עייפים מאוד, הימנעות משנת צהריים, יצירת הרגלים שבחדר השינה ישנים בלבד ולא קוראים ספר או צופים בטלוויזיה. שנית, ניתן לקחת כדור שינה לסירוגין, לא בכל יום אלא אחת לשבוע, אחת למספר ימים. כך מתפתחת פחות סבילות. כמו כן, כפי שציינת, ניתן להחליף בין כדורי שינה שונים, אך חשוב שלא להשתמש באותה משפחת תרופות , כי אז למעשה לא החלפת את התרופה. אם מחליפים את משפחת התרופה, הסבילות לתרופה נעלמת בהדרגה וניתן לחזור לתרופה הראשונה לאחר תקופה מסוימת. אפשרות נוספת היא שימוש ברפואה משלימה - דיקור, פרחי באך, יוגה, מדיטציות ועוד הוכחו בהרבה מחקרים כמובילים לרוגע ושיפור בהרגלי השינה. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד
רופאים בתחום
 יורם בניטה מרפאת - ANEW
יורם בניטה מרפאת - ANEW רפואה אסתטית
מומחה למדעי השיער EXPERT TRICHOLOGIST
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 39 חוות דעת )
"טיפול מספק, מקצועי ויסודי עם הקשבה והבנת מצבי.."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו