שאלות ותשובות - עמוד 909

מידע אודות אוקסיקודון        חיפשתי בכל צורה מידע על "פרקודאן"  וקיבלי באופן עיקבי ......"אספירין" ???
מידע אודות אוקסיקודון חיפשתי בכל צורה מידע על "פרקודאן" וקיבלי באופן עיקבי ......"אספירין" ???
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הסיבה היא שהתרופה פרקודן מכילה שני מרכיבים פעילים: Oxycodone ו Aspirin. מאחר ו Oxycodone עדיין לא מופיע באינדקס התרופות שלנו, קיבלת רק Aspirin. להלן, מידע קצר וכללי על אוקסיקודון. אנו נוסיף בקרוב תרופה זו לאינדקס התרופות: אוקסיקודון הוא משכך כאבים נארקוטי ממשפחת האופיאטים. הוא משמש לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים, כמו כאבים שמקורם בניתוח, בפציעה או במחלות כרוניות כגון סרטן. אוקסיקודון דומה ביעילות למורפין וגורם פחות לתופעות לוואי כגון בחילה, הקאות, והזיות. לכן אוקסיקודון הוא תחליף טוב לחולים אשר אינם סובלים מורפין. אוקסיקודון מופיע גם בשילוב עם משככי כאבים לא נארקוטיים כמו אספירין או פאראצטאמול (פרקודן, פרקוסט). בעוד שמשככי כאב נארקוטיים פועלים במוח ומונעים מעבר אותות כאב במוח ובעמוד השדרה, משככי כאב לא נרקוטיים מונעים את גירוי קצות העצבים ופועלים באתר הכאב. עם זאת, אין הוכחה ברורה לכך ששילוב כזה יעיל יותר משימוש במשכך כאב אחד. נוסף לכך תכשיר משולב עלול לשלב גם את תופעות הלוואי של שתי הקבוצות. תופעות הלוואי הנפוצות של אוקסיקודון כוללות: חולשה, עייפות, טשטוש, סחרחורת, עצירות, בחילה והקאה. תופעות לוואי פחות נפוצות הן עצבנות, אי-שקט, בלבול והתעלפויות. יש לדווח מייד לרופא במקרה של קשיי נשימה, פריחה, עלייה או ירידה בקצב הלב. המינון המקובל הוא בדרך-כלל כדור אחד (אוקסיקודון 5 מ"ג) כל 6 שעות. חשוב לא להפסיק לקחת את התרופה בפתאומיות, אלא רק בהדרגה ובהוראת הרופא. כתרופות נארקוטיות אחרות השפעות התרופה פוחתות בדרך-כלל בשימוש ממושך עם הסתגלות הגוף, והתרופה עלולה לגרום לתלות אם לוקחים אותה לתקופות ממושכות. לכן חשוב להישמע להוראות הרופא, ולקחת את התרופה בהתאם למינון ולזמן שנקבעו. תרופות שעלולות להגיב עם אוקסיקודון ולהגביר את רעילותו הן: תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית (לדוגמה: אופיאטים אחרים, בנזודיאזפינים), תרופות להרדמה (יש לדווח לרופא לפני ניתוח), נוגדי היסטאמין (כלורפניראמין, דיפנהידראמין), מעכבי האנזים MAO, ונוגדי דיכאון ממשפחת הטריציקליים (אימיפראמין, אמיטריפטילין). כמו כן, אוקסיקודון עלול להגביר את השפעתן של תרופות נגד יתר לחץ דם. [04/08/2001] קרא עוד

 אני משתמש כחודשיים במינוציקלין כדור אחד של 100 מ"ג ליום. אני מרגיש שהתיפקוד המיני שלי ירד, ואני לא יודע אם לקשר את זה לשימוש בכדורים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו.    ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט קרא עוד

 בבדיקת דם נמצא גלוקוז 119 וערך RBC של 5.19. רציתי לדעת מה זה אומר, מפני שבשני המקרים מדובר בערכים קצת גבוהים מהטווח הרצוי. לא נאמר לי כלום, אבל כשקיבלתי את פירוט התוצאות ראיתי שהערכים מחוץ לטווח. אני סובלת מהמון בעיות בריאות לאחרונה ונמצאת במעקב של רופא.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לגבי רמת הגלוקוז, חשוב לדעת אם היית בצום לפני הבדיקה. אם לא היית בצום - אלו תוצאות תקינות. גם התוצאה של RBC נראית לי תקינה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 לסבתי בת ה-65 אובחן גוש בשד לפני כשנה. לטענת הרופא שלה, זו היתה הצטברות של קלציום ולא היה ממה לחשוש, אך לפני כמה ימים היא התלוננה באוזני הרופא כמה פעמים על כאבים בבית השחי והגיעה שוב לבדיקה שגרתית, ואז הוא החליט לשלוח אותה לאחר הממוגרפיה לביופסיה, והתשובה חזרה חיובית ונמצא שגודל הגוש הוא  כ-6 מ"מ.   האם ניתוח להסרת הגידול ישפר את סיכוייה לשרוד? סבתי בריאה מאוד, ומלבד כדורים נגד דלדול העצם שהיא לוקחת בשנים האחרונות אין לה שום בעיה רפואית אחרת.
לסבתי בת ה-65 אובחן גוש בשד לפני כשנה. לטענת הרופא שלה, זו היתה הצטברות של קלציום ולא היה ממה לחשוש, אך לפני כמה ימים היא התלוננה באוזני הרופא כמה פעמים על כאבים בבית השחי והגיעה שוב לבדיקה שגרתית, ואז הוא החליט לשלוח אותה לאחר הממוגרפיה לביופסיה, והתשובה חזרה חיובית ונמצא שגודל הגוש הוא כ-6 מ"מ. האם ניתוח להסרת הגידול ישפר את סיכוייה לשרוד? סבתי בריאה מאוד, ומלבד כדורים נגד דלדול העצם שהיא לוקחת בשנים האחרונות אין לה שום בעיה רפואית אחרת.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גוש בשד יכול להעיד על כמה דברים, ביניהם מחלה שפירה, שאינה דורשת התערבות כירורגית, וזה המצב ברוב המקרים. במקרים נדירים יותר, גוש בשד יכול להיות סרטני, ויש להוציאו. ישנם מקרים שבהם גוש שפיר הופך לממאיר, ולכן בדרך כלל יש להישאר במעקב רופא לאחר גילוי גוש בשד. מידע נוסף תוכלי לקרוא כאן: http://www.starmed.co.il/Cancer/BreastCancer/Symptoms קרא עוד

 בן זוגי חלה או במחלת הנשיקה או בצהבת. בקרוב יהיו תוצאות  הבדיקות, ובינתיים אני עשיתי בדיקת דם ,והתוצאות הן:  cmv - igg - negative 4.4  cmv-igm - negative  .ebv-igg positive 176  negative 0.80 - igm- ebv  hav-igg - negative  hav-igm - negative
בן זוגי חלה או במחלת הנשיקה או בצהבת. בקרוב יהיו תוצאות הבדיקות, ובינתיים אני עשיתי בדיקת דם ,והתוצאות הן: cmv - igg - negative 4.4 cmv-igm - negative .ebv-igg positive 176 negative 0.80 - igm- ebv hav-igg - negative hav-igm - negative
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

התוצאות מעידות על כך שאינך חולה כעת באף אחד מהנגיפים הגורמים למחלת הנשיקה. אמנם בעבר נדבקת ב EBV, אך לא חלית ב CMV - לא בעבר ולא כעת. עובדה זו חשובה לאזכור ומעקב, כי להידבקות במהלך ההריון עלולות להיות השלכות על העובר. קרא עוד

 לאבא שלי נערכה בדיקת קולונוסקופיה בה נמצא פוליפ אדנומה HGD . בבדיקות דם שנערכו לו לפני הניתוח להוצאת הפוליפ, נמצא HDL נמוך (30) ו- LDL גבוה (148), הכולסטרול תקין (198) וגם הטריגליצרידים תקינים. כל יתר הבדיקות תקינות.  האם יש קשר בין הדברים או ששתי הבדיקות החריגות מתייחסות רק לכולסטרול?
לאבא שלי נערכה בדיקת קולונוסקופיה בה נמצא פוליפ אדנומה HGD . בבדיקות דם שנערכו לו לפני הניתוח להוצאת הפוליפ, נמצא HDL נמוך (30) ו- LDL גבוה (148), הכולסטרול תקין (198) וגם הטריגליצרידים תקינים. כל יתר הבדיקות תקינות. האם יש קשר בין הדברים או ששתי הבדיקות החריגות מתייחסות רק לכולסטרול?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין קשר בין תוצאות בדיקות הדם לבין הפוליפ שנמצא בקולונוסקופיה. רמות ה- LDL אכן גבוהות ורמות ה- HDL נמוכות. מדובר בשני גורמי סיכון למחלות קרדיו-וסקולריות. על אבא שלך להתחיל דיאטה דלת כולסטרול, ולפנות אל רופא המשפחה שלו, כדי שזה יעריך את גורמי הסיכון הנוספים, ויחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי. קרא עוד

 אני לומדת על הקשר בין הריון לכאבי גב תחתון. מחפשת חומר ברמה  גבוהה בנושא העיוני, לסיבות ולגורמים לכאבי גב תחתון בקרב נשים  בהריון.  מצאתי הרבה חומר סביב הדרכים לטיפול, אולם אני מעוניינת דווקא  בחומר התיאורטי.  האם אפשר לקבל מכם מאמרים טובים או הפניות? רצוי מאד גם חומר  בעברית.  תודה
אני לומדת על הקשר בין הריון לכאבי גב תחתון. מחפשת חומר ברמה גבוהה בנושא העיוני, לסיבות ולגורמים לכאבי גב תחתון בקרב נשים בהריון. מצאתי הרבה חומר סביב הדרכים לטיפול, אולם אני מעוניינת דווקא בחומר התיאורטי. האם אפשר לקבל מכם מאמרים טובים או הפניות? רצוי מאד גם חומר בעברית. תודה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כ 50% מהנשים ההרות סובלות מכאבי גב תחתון. בעבר הגישה הייתה שכאב הגב הוא פשוט חלק מההריון, אך לאחרונה הגישה השתנתה וזוהו סיבות ספציפיות ודרכים למנוע את התופעה. כאב הגב יכול להופיע משבוע 12 להריון ועד 6 חודשים לאחר הלידה. ישנם 3 סוגי כאבי גב בהריון: כאב לומברי (מותני), כאב בסקרואיליאק, המפרק המחבר את הסקרום (עצם העצה) לאיליאק (עצם הכסל) וכאב גב ליילי. המקורות האפשריים לכאב הגב הם רבים- שרירי הגב, מפרקי החוליות, הדיסקים בחוליות עצמן ורצועות בעמוד השדרה והאגן. התהליכים הביו מכניים העיקריים שתורמים ליצירת כאב גב בהריון הם השינוי הכללי ביציבת הגוף ומתיחה ופתיחה של מפרקי הסקרואיליאק. השינוי ביציבה שחל בהריון מקורו בתזוזת נקודת הכובד של הגוף אחורה. הדבר קורה בשל גדילת העובר, שהחל משבוע 12 ואילך פורץ מגבולות האגן, ונע למעלה, קדימה ולצדדים, תוך שהוא מותח את שרירי הבטן ומחליש את הטונוס שלהם. שרירי הבטן, שברגיל מייצבים את האגן והגב התחתון, נעשים כעת פחות משמעותיים בשמירה על היציבה ונוצר קיעור יתר של הגב התחתון (היפרלורדוזיס). במהלך ההריון הגוף מפריש הורמון בשם רלקסין המרכך את מפרקי הגוף ועוזר בפתיחת האגן כהכנה ללידה. האגן המתרחב מרכך ומותח את מפרקי הסקרואיליאק שברגיל הם סגורים מאוד וחזקים. הפתיחה מותחת רצועות מותניות בעמוד השדרה וגורמת לכאב באזור הגב התחתון. כמו כן ריכוך המפרקים והרצועות בגב גורם להם לאבד מהתמיכה שלהם בגב, דבר העלול להגביר כאבים שמקורם בעמוד השדרה. לגבי הכאב הליילי שמופיע בנשים מסוימות, יש מספר תיאוריות: הראשונה היא שהכאב נובע מעייפות מצטברת של שרירי הגב שמתבטאת בכאב גב בלילה, השניה שמדובר בהקרנת כאב מהאגן ומעמוד השדרה לכיוון הגב התחתון, והשלישית שהדבר נובע מכך שבשכיבה העובר לוחץ על הווריד המרכזי בבטן וגורם לגודש בוורידי עמוד השדרה, דבר הגורם לכאב באזור. לקריאה נוספת: http://www.physsportsmed.com/issues/jul_96/colliton.htm קרא עוד

 האם ישנם אמצעים לזהות מגרנות שהתעוררו בעקבות תאונה שגרמה לתזוזה בחוליות הצוואר, ולקבוע אחוזי נכות לתופעה? ילד שנפגע פגיעת ראש בתאונה, סובל בעקבותיה מפגיעות נוירופסיכולוגיות וכן מסרבול באחת מרגליו, (שככל הנראה אין מקורו בפגיעה אורתופדית). בשל הפגיעות הנוירופסיכולוגיות נקבעה לו נכות. מה תחום ההתמחות הרפואי הנחוץ כדי לקבוע את נכותו בגין הסרבול ברגלו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קשה לדעת את כל פרטי המקרה, אבל מהשאלה הקצרה שלך נראה כי המתאים ביותר לקבוע את מגבלות הילד ומקורן הוא רופא נוירוכירורג. כמובן שנדרש גם ייעוץ נוסף של אורתופד, אשר ישלול מקור אורתופדי לבעיותיו. ישנם מקרים של מיגרנות המתעוררות עקב פגיעה מוחית, אך מאוד קשה להוכיח זאת. זו גם צריכה להיות אבחנה אשר מתואמת בין הנוירוכירורג לבין הנוירולוג אשר טיפלו בילד, אך אין בדיקה שיכולה להוכיח זאת באופן מוחלט. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 בבדיקת קולפוסקופיה התגלה "אקטרופיון קטן עם שני איזורים מוגבלים אצטו לבנים בשעה 1 ובשעה 11 ונשלחו לביופסיה". התוצאה: "בביופסיה מטפלסיה קשקשית וקוילוציטוסיס פוקלר..." (אני לא מבינה את הכתוב).   הרופא הסביר שנמצא וירוס פפילומה, אבל שהוא הסיר אותו בביופסיה ולכן הוסר החשד. אני לא יודעת כיצד להתנהג מעכשיו.   האם הנגעים הללו הם טרום-סרטניים? יש לי בן זוג קבוע. האם הוא צריך לעבור טיפול מסויים? האם אנחנו יכולים להמשיך לקיים יחסי מין בצורה רגילה? או שאנחנו עלולים להמשיך להדביק אחד את השני וצריך קונדום? האם הנגיף הזה יישאר איתי לנצח? או שאפשר להחלים ממנו? האם יש סכנה בקיום מין אוראלי? זה עלול להוביל לסרטן הלוע? אם הרופא הסיר את החלקים הנגועים, האם אני "נקייה" מפפילומה, או שהנגיף לא עובר?   במשך שנתיים היו לי דימומים לאחר קיום יחסי מין, עשיתי הרבה בדיקות פאפ וכולן יצאו תקינות, כולל האחרונה שעשיתי במקביל לביופסיה. מדוע הבדיקה לא מדייקת? האם מעכשיו עדיף שאעשה קולפוסקופיה פעם בשנה ולא פאפ?    לגבי הממצאים הגינקולוגיים ומשמעותם, מוטב שתתייעצי עם הגינקולוג. באופן כללי, מדובר בממצאים שאכן עשויים להיגרם על ידי נגיף הפפילומה, ושללא טיפול מוקדם, מקצתם עשויים להיות טרום-ממאירים. במקרה שלך, כפי שאני מבין, הוסרו הנגעים, ויחד עימם הסכנה.   לגבי נגיף הפפילומה – אין דרך מוחלטת להימנע ממנו, וגם קונדום לא מגן ב- 100%. העובדה שהנגעים הוסרו לא אומרת שנפטרת לחלוטין מהנגיף. מצד שני, אין שום המלצה על קיום יחסי מין מוגנים בגלל נגיף הפפילומה. אתם יכולים להמשיך לקיים יחסי מין בצורה רגילה. אין כל סכנה במין אורלי, והנגיף כנראה עובר לגרון רק ביילודים שנולדים לאישה עם נגעים פעילים בזמן הלידה, וגם זה נדיר.   לגבי המשך בדיקות, ארגוני רופאי הנשים ממליצים על בדיקת PAP אחת לשנה. לגבי קולפוסקופיה, מומלץ שתתיעצי עם הגינקולוג המטפל בך.   בברכה   ד"ר איציק לוי
בבדיקת קולפוסקופיה התגלה "אקטרופיון קטן עם שני איזורים מוגבלים אצטו לבנים בשעה 1 ובשעה 11 ונשלחו לביופסיה". התוצאה: "בביופסיה מטפלסיה קשקשית וקוילוציטוסיס פוקלר..." (אני לא מבינה את הכתוב). הרופא הסביר שנמצא וירוס פפילומה, אבל שהוא הסיר אותו בביופסיה ולכן הוסר החשד. אני לא יודעת כיצד להתנהג מעכשיו. האם הנגעים הללו הם טרום-סרטניים? יש לי בן זוג קבוע. האם הוא צריך לעבור טיפול מסויים? האם אנחנו יכולים להמשיך לקיים יחסי מין בצורה רגילה? או שאנחנו עלולים להמשיך להדביק אחד את השני וצריך קונדום? האם הנגיף הזה יישאר איתי לנצח? או שאפשר להחלים ממנו? האם יש סכנה בקיום מין אוראלי? זה עלול להוביל לסרטן הלוע? אם הרופא הסיר את החלקים הנגועים, האם אני "נקייה" מפפילומה, או שהנגיף לא עובר? במשך שנתיים היו לי דימומים לאחר קיום יחסי מין, עשיתי הרבה בדיקות פאפ וכולן יצאו תקינות, כולל האחרונה שעשיתי במקביל לביופסיה. מדוע הבדיקה לא מדייקת? האם מעכשיו עדיף שאעשה קולפוסקופיה פעם בשנה ולא פאפ? לגבי הממצאים הגינקולוגיים ומשמעותם, מוטב שתתייעצי עם הגינקולוג. באופן כללי, מדובר בממצאים שאכן עשויים להיגרם על ידי נגיף הפפילומה, ושללא טיפול מוקדם, מקצתם עשויים להיות טרום-ממאירים. במקרה שלך, כפי שאני מבין, הוסרו הנגעים, ויחד עימם הסכנה. לגבי נגיף הפפילומה – אין דרך מוחלטת להימנע ממנו, וגם קונדום לא מגן ב- 100%. העובדה שהנגעים הוסרו לא אומרת שנפטרת לחלוטין מהנגיף. מצד שני, אין שום המלצה על קיום יחסי מין מוגנים בגלל נגיף הפפילומה. אתם יכולים להמשיך לקיים יחסי מין בצורה רגילה. אין כל סכנה במין אורלי, והנגיף כנראה עובר לגרון רק ביילודים שנולדים לאישה עם נגעים פעילים בזמן הלידה, וגם זה נדיר. לגבי המשך בדיקות, ארגוני רופאי הנשים ממליצים על בדיקת PAP אחת לשנה. לגבי קולפוסקופיה, מומלץ שתתיעצי עם הגינקולוג המטפל בך. בברכה ד"ר איציק לוי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מומחה במחלות זיהומיות קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 4 חוות דעת )
"הביקור היה רציני ומקצועי, הסברים בכתב ובע"פ, שאלון מפורט . ייעוץ מקיף מאוד שבסופו הסכמנו על טיפול מתאים"
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן