שאלות ותשובות - עמוד 907

 סבתי שברה את עצם הירך ונותחה. במהלך הניתוח נאמר לנו שנלקחה חתיכה של עצם לבדיקת ביופסיה. רציתי לדעת מה בדיקה זו אמורה לגלות בעצם, כיוון שזוהי בד"כ בדיקה שעושים למחלות סרטניות. בנוסף נאמר לנו שהתשובה לבדיקה תגיע תוך מספר חודשים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

במהלך ניתוחים מקובל לשלוח פיסת רקמה לבדיקה פתולוגית. הביופסיה שנשלחה במהלך הניתוח של סבתך עשוי להגיד האם מדובר בעצם תקינה, האם יש מחלת עצמות כלשהי, האם יש גרורה מגידול ממאיר, האם יש זיהום בעצם ועוד. בדרך כלל תשובה פתולוגית ניתנת תוך 10 ימים עד שבועיים. אין לי הסבר למשך הזמן הארוך עליו דברו איתכם. קרא עוד

שמעתי שלפעמים יתר לחץ דם נובע מבעיה בכליות, ובמקרה כזה יש לטפל  בבעיה בכליות ולא בסימפטום של יתר לחץ דם.  אבקש לברר איזה בדיקה יש לערוך כדי לבדוק אם יתר לחץ דם נובע מבעיה  בכליות.
שמעתי שלפעמים יתר לחץ דם נובע מבעיה בכליות, ובמקרה כזה יש לטפל בבעיה בכליות ולא בסימפטום של יתר לחץ דם. אבקש לברר איזה בדיקה יש לערוך כדי לבדוק אם יתר לחץ דם נובע מבעיה בכליות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לחץ דם גבוה מסיבה כלייתית יכול לנבוע משנית לאי-ספיקת כליות או בשל היצרות בעורקי הכליות. לבירור שני המצבים יש לבצע בדיקות שתן על מנת לראות אם יש חלבון בשתן, בדיקות דם לאוראה, קראטינין, חומצה אורית ורנין, בדיקה פיזיקלית לשמיעת אוושות מעל העורקים הכלייתיים, מיפוי כליות ו/או אולטרסאונד - בהתאם להחלטת הרופא שלך. קרא עוד

 אני בהריון, בשבוע ה-20. עברתי ניקוי שיניים ובסופו מרחו על שיני פלואוריד. נאמר לי על ידי השיננית שתהליך זה אינו מזיק לעובר, האם הדבר נכון? לאחר כמה דקות נבהלתי ושטפתי את הפה על מנת להוציא את החומר.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין שום השפעה על העובר, ביצוע ניקוי שיניים וטיפול בפלואוריד בזמן ההריון בטוחים ומומלצים. הריון קל, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים קרא עוד

 אני בן 56. ב 4-3 השנים האחרונות, כשאני מסובב הראש לצדדים אני חש כאילו יש גרגור חול בין חוליות הצוואר. כך זה נשמע. בנוסף, כשהראש מוסט הצידה למשך דקה או יותר, אני לא יכול מייד ליישר אותו חזרה אלא רק לאט לאט. לפעמים בתנועת ראש קלה לצדדים או קדימה או אחורה אני חש בעורף קנאק כמו בקרסוליים. בצילום רנטגן של הצוואר לא נמצא דבר.   אולי לא קשור, אבל לאחר שנת לילה טובה של 6-5 שעות, בשעתיים-שלוש הראשונות של הבוקר הראייה שלי מצויינת, ואחר כך אני צריך לכווץ העיניים כדי לראות טוב. מקרוב אני תמיד רואה מצויין (למשל בקריאה).   מהי הבעיה, לדעתכם?
אני בן 56. ב 4-3 השנים האחרונות, כשאני מסובב הראש לצדדים אני חש כאילו יש גרגור חול בין חוליות הצוואר. כך זה נשמע. בנוסף, כשהראש מוסט הצידה למשך דקה או יותר, אני לא יכול מייד ליישר אותו חזרה אלא רק לאט לאט. לפעמים בתנועת ראש קלה לצדדים או קדימה או אחורה אני חש בעורף קנאק כמו בקרסוליים. בצילום רנטגן של הצוואר לא נמצא דבר. אולי לא קשור, אבל לאחר שנת לילה טובה של 6-5 שעות, בשעתיים-שלוש הראשונות של הבוקר הראייה שלי מצויינת, ואחר כך אני צריך לכווץ העיניים כדי לראות טוב. מקרוב אני תמיד רואה מצויין (למשל בקריאה). מהי הבעיה, לדעתכם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

רעשים למיניהם הנובעים מתזוזה של מפרקים שונים בגוף וללא חבלה מקדימה לרוב אינם מלמים על תהליך פתולוגי כלשהו. הסיבה לכך שנויה במחלוקת, ויש המשערים שרעשים אלה נובעים מחיכוך בין רצועות, סחוס או גורמים אחרים. איני רואה קשר בין הבעיה בצוואר לבין בעיית הראייה שלך. בעניין זה הייתי ממליץ על בדיקת ראייה פשוטה כצעד ראשון. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

 אני סובלת מאכונדרופלזיה, ואני נשואה לגבר בן 36, שסובל מאי-פעילות בלוטת התריס. בעקבות זה נפגעה לו הפוריות ב-90%. הוא לוקח כדורי תירוקסין ומקבל זריקות של  טסטוסטרון. הוא עשה  בדיקת זרע והרופאים לא ראו שום זרע בנוזל שלו, למרות כל הזריקות שהוא לוקח. זה מאוד מדאיג אותי ואני לא יודעת מה לעשות. אילו טיפולים עלינו לעשות בכדי לדעת בוודאות אם נוכל או לא להביא ילד לעולם?
אני סובלת מאכונדרופלזיה, ואני נשואה לגבר בן 36, שסובל מאי-פעילות בלוטת התריס. בעקבות זה נפגעה לו הפוריות ב-90%. הוא לוקח כדורי תירוקסין ומקבל זריקות של טסטוסטרון. הוא עשה בדיקת זרע והרופאים לא ראו שום זרע בנוזל שלו, למרות כל הזריקות שהוא לוקח. זה מאוד מדאיג אותי ואני לא יודעת מה לעשות. אילו טיפולים עלינו לעשות בכדי לדעת בוודאות אם נוכל או לא להביא ילד לעולם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי התיאור שלך, בעיית הזרע היא חמורה. עליכם לפנות לרופא גינקולוג המומחה לפוריות הגבר על מנת לקבל מידע מפורט על הטיפולים המתאימים לכם. ישנן דרכים לשאיבת זרע הישר מהאשך עצמו ומבלוטת יותרת האשך, זוהי שיטה ניתוחית עם אחוזי הצלחה גבוהים. בכל מרכז רפואי גדול ישנה יחידה לפריון הגבר. אני ממליצה להתחיל בהתייעצות עם הרופא המטפל לגבי המשך הדרך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אשתי בת 50 וחולה בסוכרת מסוג 2. כעת היא חולה בשלבקת חוגרת. באילו שלבים של המחלה היא יכולה להדביק אנשים בקרבתה, כולל כאלה שלא היתה להם מחלת אבעבועות רוח? הכוונה לאנשים שעובדים במחיצתה או קרובי משפחה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הן אבעבועות רוח והן שלבקת חוגרת נגרמים על ידי אותו הנגיף - הרפס זוסטר, כך שיכולים להידבק רק מי שלא חלו באבעבועות רוח. לעיתים אנשים נדבקים בנגיף בלא שמתפתחת מחלה קלינית, ואז ניתן לדעת על כך רק באמצעות בדיקת נוגדנים. ניתן להידבק רק כל עוד ישנם על עורו של החולה נגעים שלפוחיתיים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

 הייתי נוהגת לשתות מיץ מתרכיז של עסיס לאחרונה היו לי כאבי בטן חזקים ולבסוף הבנתי שהכאבים הגיעו כתוצאה משתיית המיץ. הפסקתי לשתות את זה. מאז אני לא יודעת אם זה קשור אך אני אוכלת גם פחות אני שובעת מהר יותר אך אני רק משמינה. בבטן במיוחד.  רציתי לשאול ממה נובעת ההשמנה אם אני אוכלת פחות מתמיד. ביום אני אוכלת בבוקר קצת קורנפלקס אח"כ שזיף בצהרים ארוחת צהרים רגילה ושובעת מהר. ארטיק ובערב דנונה.
הייתי נוהגת לשתות מיץ מתרכיז של עסיס לאחרונה היו לי כאבי בטן חזקים ולבסוף הבנתי שהכאבים הגיעו כתוצאה משתיית המיץ. הפסקתי לשתות את זה. מאז אני לא יודעת אם זה קשור אך אני אוכלת גם פחות אני שובעת מהר יותר אך אני רק משמינה. בבטן במיוחד. רציתי לשאול ממה נובעת ההשמנה אם אני אוכלת פחות מתמיד. ביום אני אוכלת בבוקר קצת קורנפלקס אח"כ שזיף בצהרים ארוחת צהרים רגילה ושובעת מהר. ארטיק ובערב דנונה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קשה להעריך מדוע את משמינה אם את אוכלת פחות. אני מציעה לך לפנות אל רופא המשפחה שלך, כדי שיעריך אם יש צורך בביצוע בירור שיכלול בדיקות דם. כמו כן - תוכלי לבקש הפניה אל הדיאטנית בקופת החולים, על מנת שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן שיתאים לגילך (18) ולדרישות התזונתיות שלך. קרא עוד

 היה לי פצע באיבר המין.  אחרי שבוע נעלם.  כחודשיים שלושה אח"כ שוב היה לי פצע,  ואז נעלם שוב.  קראתי באינטרנט, חששתי לעגבת.  הלכתי לרופאה כשבועיים שלושה אחרי שנעלם הפצע.  סיפרתי לה על החששות שלי.  היא הציעה בדיקת דם:  1. Syphilis Ab Sceening (ELISA)  2. CSC (BLOOD COUNT)
היה לי פצע באיבר המין. אחרי שבוע נעלם. כחודשיים שלושה אח"כ שוב היה לי פצע, ואז נעלם שוב. קראתי באינטרנט, חששתי לעגבת. הלכתי לרופאה כשבועיים שלושה אחרי שנעלם הפצע. סיפרתי לה על החששות שלי. היא הציעה בדיקת דם: 1. Syphilis Ab Sceening (ELISA) 2. CSC (BLOOD COUNT)
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

היה לי פצע באיבר המין. אחרי שבוע נעלם. כחודשיים שלושה אח"כ שוב היה לי פצע, ואז נעלם שוב. קראתי באינטרנט, חששתי לעגבת. הלכתי לרופאה כשבועיים שלושה אחרי שנעלם הפצע. סיפרתי לה על החששות שלי. היא הציעה בדיקת דם: 1. Syphilis Ab Sceening (ELISA) 2. CSC (BLOOD COUNT) יצא לי שלילי, והיא אמרה שאני בסדר. זה היה לפני קצת פחות משנתיים. לפני כמה זמן, מישהו סיפר לי שהבדיקה הזאת היא בכלל לאיידס. האם נכון? למה הרופאה נתנה לי אותה אז? האם אני צריכה לבקש שוב בדיקה לעגבת? ELISA היא שיטת ביצוע הבדיקה וניתן לבדוק באמצעותה נוגדנים לחיידקים ולנגיפים רבים. הבדיקה לאבחון עגבת היא בדיקת VDRL. לפרטים נוספים אנא גלוש ל: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=105 בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות [27/01/2007] קרא עוד

 אשתי עשתה בדיקת דם וכל התוצאות בסדר חוץ מכך שהתגלה B12 מעל 1000.  היא לא אוכלת כמעט בשר ומדי פעם אוכלת ביצה.  מה הסיבה?  מה זה מראה?
אשתי עשתה בדיקת דם וכל התוצאות בסדר חוץ מכך שהתגלה B12 מעל 1000. היא לא אוכלת כמעט בשר ומדי פעם אוכלת ביצה. מה הסיבה? מה זה מראה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

רמה של 1000 היא אכן מעט מעל הנורמה. הסיבה השכיחה ביותר לכך היא צריכת יתר של הוויטמין. האם יכול להיות שאשתך נוטלת ויטמינים המכילים B12 ? סיבות נוספות הן לויקמיה (AML או CML), פוליציתמיה ורה או דלקת של הכבד - אך לכל המחלות האלו ביטויים נוספים בבדיקות מעבדה (עליה במספר תאי הדם הלבנים, ההמוגלובין או הפרעה בתפקודי כבד), ולכן לא סביר כי היא סובלת מאחד המצבים שהוזכרו. מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד כמה חודשים. קרא עוד

במקרה של וריקוצלה (באשכים), מהי זרימה הפוכה דו-צדדית עם  VALSALVA ?
במקרה של וריקוצלה (באשכים), מהי זרימה הפוכה דו-צדדית עם VALSALVA ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אבחנת וריקוצלה בבדיקת אולטרסאונד נעשית עפ"י היפוך כיוון זרימת הדם באשכים בעת עליית הלחץ התוך- בטני (פעולה הנקראת ולסלבה). קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' בנימין מילר
פרופ' בנימין מילר עיניים
רופא עיניים בכיר בביה"ח איכילוב. מומחה במחלות רשתית וגלאוקומה
ד"ר מירב שגב
ד"ר מירב שגב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד"ר שגב רופאה מקצועית, נעימה, רגישה ואדיבה, רואה את טובת המטופלת וקשובה לה. היא הרבה מעבר לגניקולוגית, היא אשה מדהימה! אני מטופלת שלה כבר מספר שנים, לאחרונה ליוותה אותי בהריון מאתגר ותמכה בי לאורכו. היא נתנה מענה לכל שאלה שלי תוך כדי טיפול מקצועי, יסודי ומסור ואני ממליצה עליה בחום!"
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 4 חוות דעת )
"הביקור היה רציני ומקצועי, הסברים בכתב ובע"פ, שאלון מפורט . ייעוץ מקיף מאוד שבסופו הסכמנו על טיפול מתאים"