שאלות ותשובות - עמוד 908

 האם ניתן ליטול פרוביוטיק פמינה, כמוסות פרוביוטיות שאמורות לתקן את אוכלוסיית החיידקים הרצויב בנרתיק, במהלך הריון, וגם בשבועות הראשונים של ההריון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מותר לקחת פרוביוטיק פמינה במהלך הריון, אך צייני בפני רופא הנשים שלך שאת נוטלת את הכדורים הללו. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 יש לי פטרת בציפורניים של הרגליים (ליתר דיוק בשתי הבהונות). קיבלתי מרופא עור את התרופה  פלוקאנול 200 מ"ג. נאמר לי לקחת אותה אחת לשבוע למשך 7 שבועות. קראתי על התרופה, ואני רואה שהשימוש שלה הוא בעיקר נגד פטרת בנרתיק או קנדידה, שהיא גם סוג של פטרת. מה עלי לעשות? לקחת את התרופה?
יש לי פטרת בציפורניים של הרגליים (ליתר דיוק בשתי הבהונות). קיבלתי מרופא עור את התרופה פלוקאנול 200 מ"ג. נאמר לי לקחת אותה אחת לשבוע למשך 7 שבועות. קראתי על התרופה, ואני רואה שהשימוש שלה הוא בעיקר נגד פטרת בנרתיק או קנדידה, שהיא גם סוג של פטרת. מה עלי לעשות? לקחת את התרופה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הטיפול בפטריות לא נקבע לפי מיקומן אלא לפי סוג הפטריה שצמחה בתרבית, ותבנית רגישותה לטיפולים השונים. פלוקאנול (פלוקונאזול, דיפלוקן, טריקן), היא תרופה נוגדת פטריות רחבת טווח, מקבוצת האזולים, הנמצאת בשימוש משנת 1982. היא משמשת, כפי שציינת, בעיקר לטיפול בקנדידה ולזיהום חוזר בנרתיק, אך יעילה גם כטיפול בפטריות הנגרמות על ידי דרמטופיטים (זן אחר של פטריות, השכיח בגרימת פטריות שטחיות של הציפורניים). המינון הוא 150 מ"ג פעם בשבוע למשך 6 שבועות. תופעות הלוואי העיקריות מערבות את מערכת העיכול, כאבי ראש ותפרחות. אני מאמינה שהטיפול הותאם לך לפי סוג הפטריה שצמחה בתרבית. מכל מקום, פלוקאנול מכסה את מרבית הפטריות. אגב, ישנו לק הנקרא לוצריל, שמשמש לטיפול מקומי בפטרת הציפורן (ערכה של פצירות, אלכוהול ולק) שמעלה את יעילות הטיפול הפומי (דרך הפה), ושווה לנסות גם אותו. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

 אני סובל זה עשרות שנים מפטרת ציפורניים קשה. לאחרונה, לאחר בדיקות של טיב הפטרת, לקחתי במשך שלושה חודשיים תרופה בשם טרבינאפין (Terbinafine). לאחר תקופה זו הציע לי הרופא להמשיך בתרופה בשם Trican.   נראה לי מוזר להחליף תרופה, במיוחד לאחר שסוף סוף ראיתי תוצאות טובות לאחר השימוש בתרופה הראשונה. כל בדיקות הדם שעשיתי היו תקינות בעקבות התרופה הראשונה, ולא הרגשתי שום תופעות לוואי.   האם החלפת תרופה היתה מוצדקת?
אני סובל זה עשרות שנים מפטרת ציפורניים קשה. לאחרונה, לאחר בדיקות של טיב הפטרת, לקחתי במשך שלושה חודשיים תרופה בשם טרבינאפין (Terbinafine). לאחר תקופה זו הציע לי הרופא להמשיך בתרופה בשם Trican. נראה לי מוזר להחליף תרופה, במיוחד לאחר שסוף סוף ראיתי תוצאות טובות לאחר השימוש בתרופה הראשונה. כל בדיקות הדם שעשיתי היו תקינות בעקבות התרופה הראשונה, ולא הרגשתי שום תופעות לוואי. האם החלפת תרופה היתה מוצדקת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חבל שלא ציינת בשאלתך את תוצאות הבדיקות לטיב הפטרת שעברת. למרות שפטרת הציפורניים אינה גורמת כאב, מומלץ לטפל בה. ציפורניים עם פטרת לא מטופלת מהוות מאגר זיהומי של פטריות המתפשטות בהתמדה מהציפורניים לעור שמסביב וגורמת לגרד ואי נוחות מתמשכים. סדקים בין אצבעות הרגליים יכולים להוות מקור לחיידקים שיגרמו להתפתחות דלקת קשה בעור השוקיים הנקראת שושנה - Erysipelas. ברוב המקרים מדובר בפטריות מסוג הדרמטופיטים. באחוז קטן יותר של המקרים, בעיקר בציפורני הידיים, ישנו זיהום גם בפטריות מסוג קנדידה. בשנים האחרונות הוכנסו לשימוש 2 תרופות חדשניות לטיפול בפטרת. האחת, Terbinafine (לאמיזיל, Lamisil), מתאימה לטיפול בדרמטופיטים והשניה, Itraconazole) Sporanox), מתאימה גם לדרמטופיטים וגם לקנדידה. כדורי הטרבינאפין שנטלת ניתנים בדרך כלל למשך כארבעה חודשים, ואחת התכונות שלהם היא שהתרופה נשארת פעילה בגוף גם בשלושת החודשים הבאים לאחר הפסקת נטילתה. בגלל העמידות הרבה של פטרת הציפורניים, אנחנו מחכים שתצמח ציפורן חדשה ובריאה לחלוטין, ורק לאחר מכן מפסיקים את הטיפול לגמרי, ולכן בכל מקרה, מומלץ להמשיך בטיפול בטיפות נגד פטריות לאחר סיום הטיפול כדי למנוע את חזרת הפטרת. לכן, אם הפטרת שלך נגרמה על ידי קנדידה, שינוי הטיפול המוצע הגיוני ונכון. אם הפטרת היא מסוג הדרמטופיטים, הטיפול שקיבלת אינו הטיפול הראשוני והסטנדרטי. במקרה כזה, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא עור נוסף כדי לקבל חוות דעת נוספת. בקישורים הבאים תוכל למצוא מידע נוסף: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=300 קרא עוד

 אמי עברה  בדיקת CT של המוח וניתנה לה תשובה שיש לה ככל הנראה גרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה, ולאור ממצא זה יהיה עליה לעבור  בדיקת MRI. מה אומר המשפט "בגרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה"?
אמי עברה בדיקת CT של המוח וניתנה לה תשובה שיש לה ככל הנראה גרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה, ולאור ממצא זה יהיה עליה לעבור בדיקת MRI. מה אומר המשפט "בגרנולציה ארכנואידלית כווריאנט נורמה"?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גרונולציות ארכנוידליות הן חלק תקין מהמוח. הן בליטות קטנות של הרקמה העוטפת את המוח הארכנוידלי, דרך השכבה החיצונית, הנקראת דורה. בליטות אלו מזרימות נוזל תוך-מוחי אל הסינוסים הוורידיים וכך הנוזל מגיע אל זרימת הדם. לא ברור לי למה כוונת מפענח ה- CT, אך נראה שמדובר בגרנולציה שונה מהרגיל, או מהנורמה, ועל כן יש לבצע את בדיקת ה- MRI, בדיקה המתאימה במיוחד לזיהוי הפרעות במוח ובחוט השדרה. אני מציעה לעבור את בדיקת ה- MRI ולגשת עם התוצאות לייעוץ אצל רופא נוירולוג המומחה בתחום זה. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 האם ביום הביוץ עצמו הפרוגסטרון כבר עולה, או שזה קורה רק כמה ימים אחר כך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הפרוגסטרון עולה רק אחרי הביוץ. על מנת לקבוע את התזמון ולעקוב אחרי הביוץ יש לבדוק את רמות ה- LH. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 עברו כ-3 חודשים מניתוח מעקפים, ועדיין התפרים נפתחים ויש הפרשה של דם ומוגלה בחזה.  רמת הברזל בדם ממשיכה לרדת והגיעה ל-16. כף היד השמלית משותקת חלקית, ויש כאבים חזקים בחזה, בפרט בישיבה.    אתה מונה מספר בעיות לאחר ניתוח מעקפים לעורקי הלב. קרוב לוודאי שאין קשר בין אחת לשניה, ולכן אמתייחס לכל אחת מהן בנפרד.   הפרשה וכאב בעצם החזה באזור הצלקת הניתוחית יכולה להיות תוצאה של זיהום של עצם החזה. זהו סיבוך לא נדיר של הניתוח. יש צורך בבדיקות - מיפוי עצמות,  בדיקת CT של החזה, וכמובן ייעוץ של המנתח. לפי הממצאים תקבל טיפול אנטיביוטי מתאים, וייתכן שאף תופנה לניתוח לניקוי העצם המזוהמת ולשחזור דופן בית החזה.   לגבי השיתוק החלקי של כף היד - אם אכן מדובר רק בכף היד, יש צורך בבדיקת אורתופד או נוירולוג כדי לזהות את העצב הפגוע. ייתכן שהפגיעה ישנה באיזור המרפק עקב דקירת מחט של עירוי או עקב לחץ מקומי ממושך. במקרה כזה, השיתוק מופיע באיזור שתי האצבעות הקטנות, המרוחקות מהאגודל. לעיתים קרובות העצב משתקם מעצמו לאחר מספר חודשים עד שנה מהאירוע.   באשר לרמת הברזל הנמוכה, מה היתה רמת הברזל לפני הניתוח? האם היתה אנמיה? והאם בוצעו בדיקות מקיפות לאיתור מקור דמם כרוני אפשרי בקיבה, במעי הגס ובמערכת השתן? האם היה דמם משמעותי במהלך הניתוח? האם אתה מקבל טיפול בברזל? אני ממליץ על התייעצות עם רופא המשפחה בשלב הראשון, ולאחר מכן, אם הדברים לא נעשו עדיין, להתחיל בבירור גסטרואנטרולוגי ואורולוגי.   בברכה   ד"ר נחום ורבין
עברו כ-3 חודשים מניתוח מעקפים, ועדיין התפרים נפתחים ויש הפרשה של דם ומוגלה בחזה. רמת הברזל בדם ממשיכה לרדת והגיעה ל-16. כף היד השמלית משותקת חלקית, ויש כאבים חזקים בחזה, בפרט בישיבה. אתה מונה מספר בעיות לאחר ניתוח מעקפים לעורקי הלב. קרוב לוודאי שאין קשר בין אחת לשניה, ולכן אמתייחס לכל אחת מהן בנפרד. הפרשה וכאב בעצם החזה באזור הצלקת הניתוחית יכולה להיות תוצאה של זיהום של עצם החזה. זהו סיבוך לא נדיר של הניתוח. יש צורך בבדיקות - מיפוי עצמות, בדיקת CT של החזה, וכמובן ייעוץ של המנתח. לפי הממצאים תקבל טיפול אנטיביוטי מתאים, וייתכן שאף תופנה לניתוח לניקוי העצם המזוהמת ולשחזור דופן בית החזה. לגבי השיתוק החלקי של כף היד - אם אכן מדובר רק בכף היד, יש צורך בבדיקת אורתופד או נוירולוג כדי לזהות את העצב הפגוע. ייתכן שהפגיעה ישנה באיזור המרפק עקב דקירת מחט של עירוי או עקב לחץ מקומי ממושך. במקרה כזה, השיתוק מופיע באיזור שתי האצבעות הקטנות, המרוחקות מהאגודל. לעיתים קרובות העצב משתקם מעצמו לאחר מספר חודשים עד שנה מהאירוע. באשר לרמת הברזל הנמוכה, מה היתה רמת הברזל לפני הניתוח? האם היתה אנמיה? והאם בוצעו בדיקות מקיפות לאיתור מקור דמם כרוני אפשרי בקיבה, במעי הגס ובמערכת השתן? האם היה דמם משמעותי במהלך הניתוח? האם אתה מקבל טיפול בברזל? אני ממליץ על התייעצות עם רופא המשפחה בשלב הראשון, ולאחר מכן, אם הדברים לא נעשו עדיין, להתחיל בבירור גסטרואנטרולוגי ואורולוגי. בברכה ד"ר נחום ורבין
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מומחה לכירורגיה כללית קרא עוד

 בן זוגי עשה צילום ריאות. התשובה- תהליך תסניני דלקתי בלינגולה משמאל.  מה זה אומר? האם יש סיכון למחלה ממארת?
בן זוגי עשה צילום ריאות. התשובה- תהליך תסניני דלקתי בלינגולה משמאל. מה זה אומר? האם יש סיכון למחלה ממארת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מבדיקת מעבדה לכשעצמה ללא התייחסות לספור הקליני (כלומר, לספור המעשה) קשה לקבוע אבחנה. האפשרות הסבירה ביותר לתסנין בלינגולה, כלומר, האיזור באונה השמאלית של הריאה השמאלית המקביל לאונה האמצעית בריאה הימנית, הוא דלקת ריאות פשוטה. לעיתים גוף זר או גידול עשויים לגרום לדלקת זו. הדרך היעילה לקבוע את האבחנה היא לשמוע את סיפור החולה ולבדוק אותו. לעיתים יש הנותנים אנטיביוטיקה וחוזרים על הצילום לאחר הטיפול. אם עולה חשד לגידול מבצעים טומוגרפיה ממוחשבת (CT). ואולם, כאמור, הסיבה השכיחה ביותר לתסנין היא דלקת ריאות פשוטה ורגילה. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות קרא עוד

 אני בת 37. לפני כשבועיים וחצי הופיעו לי בצוואר פצעים קטנים ואדומים כמו אלרגיה, אבל בלי תחושת גרד. הלכתי לרופא עור, בינתיים חלק מן הפצעים גם הפכו למוגלה קטנה, והרופא אמר לי שיש לי פוליקוליטיס. מכיוון שזה בצוואר נתן לי הרופא רק משחה אנטיביוטית. זה ממש לא עוזר לי, אפילו יותר מתפשט. מה הגורם לתופעה? מה ניתן לעשות? האם התופעה יכולה להופיע בצוואר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פוליקוליטיס הוא זיהום באזור זקיק השערה. הגורם הוא בדרך כלל חיידקי. התיאור שלך מתאים לאבחנה של פוליקוליטיס, אך ישנן עוד שאלות המצריכות הבהרה, בנוגע להיסטוריה רפואית, לטיפול תרופתי קבוע ורגישויות. אם יש התפשטות של הפריחה, מומלץ לחזור לרופא המטפל להמשך המעקב וכדי לשקול את הטיפול הרפואי הנחוץ. מידע נוסף על פוליקוליטיס תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_050309_1.asp קרא עוד

הייתי מעוניין לדעת את פירוש המילה "אקוגני".  מה אומר המשפט "נצפו כליות אקוגניות בעובר"?
הייתי מעוניין לדעת את פירוש המילה "אקוגני". מה אומר המשפט "נצפו כליות אקוגניות בעובר"?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אקוגני הוא מונח מתחום האולטרסאונד, המתאר הדיות יתר ומראה בהיר בתמונת האולטרסאונד. בשבוע 9 הכליות אקוגניות, אך עם התקדמות ההריון זה אמור להשתנות. מראה אקוגני מאפיין מחלות כליה שונות של העובר. אנא התייעצי עם רופא הנשים שלך. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר בת אל בר אלומה
ד"ר בת אל בר אלומה ריאות
מומחית ברפואת ילדים ורפואת ריאות ילדים
ד"ר רפאל אלון
ד"ר רפאל אלון כירורגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"הגעתי אל ד״ר אלון אחרי חודשים לא קלים ועם כאבים חמורים בגלל פיסורה שלא הגיבה לטיפול המסורתי, בהמלצת פרקטולוג שאצלו טופלתי ושאינו מנתח עוד. דר׳ אלון ברגישותו הרבה הבין את סבלי ודאג לי לשיבוץ מהיר לניתוח. באווירה נעימה, בביטחון ובחיוך, ענה על שאלותי ונסך בי בטחון לקראת הניתוח. ממליצה מאד!"
ד"ר צבי חי ברנע
ד"ר צבי חי ברנע נפרולוגיה
מומחה בנפרולוגיה, נפרולוג בכיר מחוז מרכז