שאלות ותשובות - עמוד 911

 אני בשבוע ה-24 של ההריון ועד עכשיו הכל תקין. לפני שבוע התחלתי לסבול מכאבי שיניים והופניתי לצילום פנורמי לקראת עקירה כירורגית של שן בינה (שן 48). האם יכול להיגרם נזק כלשהו לעובר בעקבות צילום פנורמי? והאם כדאי לי לדחות את הטיפול לאחרי הלידה? הכאב לא קריטי בינתיים, אבל אני לא יודעת איך זה ישתנה בחודשים הקרובים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

צילומים של השיניים מתמקדים על אזור הפה בלבד. חשוב להקפיד לשים אפוד מגן על אזור הבטן על מנת למנוע מעבר קרינה. באופן כללי, צילום אחד אינו פוגע בעובר, ובמקרים בהם צריך, מבצעים צילומי רנטגן גם בהריון. התייעצי גם עם הרופא המטפל שלך ועם רופא השיניים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אני מתרגלת יוגה מזה כמספר שנים, ולאחרונה נאמר לי מספר פעמים כי אני "סובלת" מ"גמישות יתר" ועליי להיזהר בעת ביצוע התרגול.  מה המשמעות של תופעה זו ומהן השלכותיה?
אני מתרגלת יוגה מזה כמספר שנים, ולאחרונה נאמר לי מספר פעמים כי אני "סובלת" מ"גמישות יתר" ועליי להיזהר בעת ביצוע התרגול. מה המשמעות של תופעה זו ומהן השלכותיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גמישות יתר היא מצב בו הרקמות הרכות גמישות ומאפשרות טווח תנועה גדול מהטווח הנורמלי של כול מפרק. מקובל לראות : לשון מגיעה לאף אצבעות כף יד ואגודל מגיע אחורה לאמה ברך ביישור יתר ועוד. "סובלת" מ"גמישות יתר": את לא סובלת מגמישות יתר, אלא פשוט גמישה . אם את סובלת ממשהו, גשי להיבדק ולברר אותו וקבלי טיפול מתאים. גמישות יתר אינה סיבה לכאב . לא ידוע לי על היות מצב של גמישות יתר התוויית נגד לפעילות ספורטיבית כלשהי. בוודאי לא פעילות כמו יוגה, שאין בה זעזוע למפרקים ודרישה גבוהה לייצוב מפרקי מהרקמות הרכות סביב המפרק הגרמי. כמו כן לא ידוע לי על גמישות יתר כגורם תורם לבעיות מערכת שלד שריר. אני כן ממליץ לבעלי גמישות יתר לשלב תרגול כוח ובניית מסת שריר חזקה שתשפר את הייצוב המפרקי הכללי של הגוף, כך שבזמן עומס יהיה רכיב של ייצוב אקטיבי שייתן תמיכה נאותה למערכת הפסיבית שנמצאת במצב גמיש, ואולי לא מייצבת תמיד כראוי את המפרק. תרגול כוח דורש עבודה אחרת מיוגה . לסיכום - אם יש לך כאבים - יש לבודקם ולטפל. אני לא מקשר גמישות יתר לבעיות באופן כולל. אני ממליץ על תרגול כוח לבניית מסה שרירית במפרקים ההיפר-לקסטים. כמובן שאין צורך בתרגול מתיחות רב מכיוון שאת גמישה גם כך. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות קרא עוד

 מהי היפרדות קרומי הכוריון אמניון למרות שיש לעובר דופק? אני בשבוע ה-13 של ההריון.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

היפרדות הקרומים יכולה לגרום לדימום ומהווה סכנה להריון. מצב כזה יכול לגרום להפלה. אם הדימום מפסיק ועדיין יש לעובר דופק, אלו בשורות טובות המעידות על כך שככל הנראה, ההריון ממשיך להתקדם ולהתפתח, בלי פגיעה בעובר. יש להמשיך להיות במעקב ולפנות לרופא המטפל עם כל דימום חדש שמופיע, ולהשתדל לשמור על מנוחה עד כמה שניתן. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אובחנתי כסובלת ממחלת גרייבס לפני 5 חודשים, לאחר פטוסיס (צניחת העפעף) של העין ותפקודי בלוטת תריס גבוהים. הוחל טיפול במרקפטיזול 10 מ"ג, ובהמשך, אחרי חודשיים, הועלה המינון ל-20 מ"ג. במיפוי של בלוטת התריס נמצאו "ממצאים נודולריים עם חשד קל למשהו פפילרי", ולכן האנדוקרינולוג המליץ על כריתה מלאה של הבלוטה.   עשרה ימים לפני הניתוח נטלתי 10 טיפות תמיסת לוגול 5% (פעמיים ביום, סה"כ 20 טיפות ליום). עברתי את הניתוח בהצלחה וכעת מחכים לתשובת בדיקת הרקמה שנלקחה בניתוח. בינתייים אני לוקחת סידן ואלפא די, עקב היפוקלצמיה קלה שהתגלתה לאחר הניתוח.   שוחררתי עם ערכי קלציום של 8.1 ואני ממשיכה לקחת סידן. היום גיליתי שאני בהריון, ורציתי לדעת, עם המרקפטיזול והלוגול וכל שאר חומרי ההרדמה הכללית שלקחתי, מהם הסיכונים לעובר, והאם מומלץ לעשות הפלה. כרגע אני נוטלת רק סידן ואלפא די ועוד לא התחלתי טיפול באלטרוקסין. אודה לכם על הייעוץ.
אובחנתי כסובלת ממחלת גרייבס לפני 5 חודשים, לאחר פטוסיס (צניחת העפעף) של העין ותפקודי בלוטת תריס גבוהים. הוחל טיפול במרקפטיזול 10 מ"ג, ובהמשך, אחרי חודשיים, הועלה המינון ל-20 מ"ג. במיפוי של בלוטת התריס נמצאו "ממצאים נודולריים עם חשד קל למשהו פפילרי", ולכן האנדוקרינולוג המליץ על כריתה מלאה של הבלוטה. עשרה ימים לפני הניתוח נטלתי 10 טיפות תמיסת לוגול 5% (פעמיים ביום, סה"כ 20 טיפות ליום). עברתי את הניתוח בהצלחה וכעת מחכים לתשובת בדיקת הרקמה שנלקחה בניתוח. בינתייים אני לוקחת סידן ואלפא די, עקב היפוקלצמיה קלה שהתגלתה לאחר הניתוח. שוחררתי עם ערכי קלציום של 8.1 ואני ממשיכה לקחת סידן. היום גיליתי שאני בהריון, ורציתי לדעת, עם המרקפטיזול והלוגול וכל שאר חומרי ההרדמה הכללית שלקחתי, מהם הסיכונים לעובר, והאם מומלץ לעשות הפלה. כרגע אני נוטלת רק סידן ואלפא די ועוד לא התחלתי טיפול באלטרוקסין. אודה לכם על הייעוץ.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

שתי התרופות העיקריות בהן השתמשת, מרקפטיזול ולוגול, אינן מומלצות לשימוש בהריון. מרקפטיזול עלולה לגרום לתת-פעילות בלוטת התריס אצל העובר כמו גם לשינויים בעור ובקרקפת. לוגול, תמיסה המכילה יוד, עשויה לגרום להגדלת בלוטת התריס. כמו כן, גם חומרי הרדמה מסויימים אינם מומלצים לשימוש בהריון. למרות כל האמור לעיל, זמן נטילת התרופות הללו היה גבולי מבחינת ההריון (בשבוע הראשון להריון לערך), ולרוב בשלב הזה, חומרים שכאלה מובילים למצב של "הכל או כלום": כלומר או שמושג הריון, או שאם יש בעיה - בדרך כלל לא מושג הריון כלל. אם מדובר בהריון רצוי, אני ממליצה לא לקפוץ למסקנות ולא לוותר עליו. עליך לגשת לרופא הנשים לוודא שאכן יש שק הריון, ולהיוועץ איתו לגבי ההמשך. ייתכן שפשוט תצטרכי להיות במעקב ולעבור בדיקות לשלילת נזקים לעובר. לגבי האלטרוקסין, התרופה נחשבת לתרופה מקטגוריה A, כלומר אינה עוברת דרך השליה, ולא ידוע על נזק שהיא גורמת לעובר. שיהיה בהצלחה בהמשך! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 בשבוע האחרון, פעמיים או שלוש במשך היום יש לי כמה טיפות של הפרשה דביקה מהפין, והקצה (החור) שורף לי נורא למשך כחצי שעה. בנוסף, פעם ביומיים גם יוצאות לי כמה טיפות דם מהפין ומכתימות את התחתונים. אין לי שום תסמין נוסף. עשיתי לפני כחצי שנה בדיקות דם כלליות והכל היה נורמלי. מה יכול להיות הגורם לכך? מה לעשות? זה יכול להעיד על גידול במערכת השתן (לא הרגשתי משהו חריג בשק האשכים)? האם זה קשור לזה שאני לא מאונן ולא מגיע מספיק לפורקן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הסימפטומים שאתה מתאר מתאימים לדלקת בשופכה (ראה מילון מונחים בפורטל אינפומד), או בלעז urethritis. דלקת בשופכה נגרמת במרבית המקרים עקב זיהום בחיידק שנרכש בעת קיום יחסי מין לא מוגנים. בחלק קטן מהמקרים הדלקת נובעת מטראומה בשל הכנסת גוף זר לשופכה כגון צנתר שתן. דלקות זיהומיות בשופכה מחולקות לדלקות הנגרמות מחיידק Neisseria gonorrhoeae (זוהי מחלת הזיבה (גונוראה) - ראה מילון מונחים בפורטל אינפומד), או מחיידקים אחרים כגון Chlamydia trachomatis או Ureaplasma urealyticum. דלקת בשופכה יכולה להיות אסימפטומטית או להתבטא בהפרשה מהשופכה ו/או צריבה במתן שתן. הדרך הטובה ביותר להימנע מדלקת זיהומית של שופכה היא על ידי קיום יחסי מין מוגנים עם קונדום. כך גם ניתן להימנע מזיהומים מסוכנים יותר כגון HIV. הטיפול בדלקת של השופכה הוא על ידי אנטיביוטיקה. במקרה שהחיידק המזהם הוא Chlamydia יש לטפל גם בבן\בת הזוג. כדאי לך לגשת לרופא המשפחה או לרופא אורולוג על מנת להיבדק. האבחנה תיעשה על ידי בדיקת נוזל ההפרשה או בדיקת שתן, ואז תוכל לקבל טיפול בהתאם לצורך. אם אתה מקיים יחסי מין לא מוגנים אתה יכול לשקול לבצע בדיקה לזיהום בנגיפי HIV ו- HCV. קרא עוד

 אני בת 38, סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ולוקחת  אלטרוקסין במינון 50mg. האם ביום בדיקת רמת  ה- TSH בדם עלי ליטול את הכדור, או שעדיף להימנע מנטילתו כמה ימים לפני הבדיקה, או שזה לא משנה?
אני בת 38, סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין במינון 50mg. האם ביום בדיקת רמת ה- TSH בדם עלי ליטול את הכדור, או שעדיף להימנע מנטילתו כמה ימים לפני הבדיקה, או שזה לא משנה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

רק ביום של בדיקת דם עדיף לקחת את הכדור אחרי הבדיקה, אך לא לדלג על מנה. בימים לפני כן אין שום בעיה לקחת כרגיל. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

 אני מעשן גראס בכמויות גדולות זה 10 שנים, וברצוני להפסיק עם זה. האם יש תרופה שתסייע לי, והאם אפשר להשיג אותה עם מרשם מרופא המשפחה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הדעות חלוקות לגבי תסמונת הגמילה מגראס. יש שאומרים שזה לא סם ממכר, ועל כן אין קשיי גמילה, ויש שאומרים שהתלות בסם אצל אנשים שהשתמשו בו במשך שנים ארוכות מובילה להופעת סימפטומים. לא קיימת תרופה שתעזור בתהליך הגמילה מלבד נחישות והחלטה על שינוי החיים. ניתן לקבל עזרה במהלך תהליך הגמילה, לדוגמה מיועצים ב"אל סם". אני מצרפת קישור לדף של עמותה על תופעות הגמילה מגראס. http://www.alsam.org.il/info.asp?id=1 קרא עוד

 בתי בת ה-13 סובלת מכאבי ראש תכופים. בשנת 2003, לאחר דלקת קרום המוח ויראלית, הלכנו עם הילדה לבדיקת עיניים שגרתית, שם גילה הרופא בלט דיסקית והפנה אותנו לאולטרסאונד של העין, ואז אובחנה אצלה פסאודופפילאדמה (Pseudopapilledema). במשך השנים היא עברה בדיקות אצל אותו רופא עיניים.   היום, מכיוון שכאבי הראש נמשכים, הפנה אותנו  לבדיקת אולטרסאונד נוספת, ובה נמצאו טשטוש גבולות + בלט דיסקית מימין כ-270 מעלות, משמאל כמעט 360 מעלות, וגם סלסול קל של כלי הדם.   אבקש יותר אינפורמציה הן לגבי בלט הדיסק והן לגבי פסאודופפילאדמה. הרופא הסביר לי כי בגיל זה ייתכן שמדובר בנוזלים במוח שניתן לטפל בהם באמצעות תרופות, אך את זה ניתן לברר לאחר  בדיקת CT של המוח, לפי החלטת הרופא אחרי האולטרסאונד. האם לא כדאי להתעקש על בדיקת CT?
בתי בת ה-13 סובלת מכאבי ראש תכופים. בשנת 2003, לאחר דלקת קרום המוח ויראלית, הלכנו עם הילדה לבדיקת עיניים שגרתית, שם גילה הרופא בלט דיסקית והפנה אותנו לאולטרסאונד של העין, ואז אובחנה אצלה פסאודופפילאדמה (Pseudopapilledema). במשך השנים היא עברה בדיקות אצל אותו רופא עיניים. היום, מכיוון שכאבי הראש נמשכים, הפנה אותנו לבדיקת אולטרסאונד נוספת, ובה נמצאו טשטוש גבולות + בלט דיסקית מימין כ-270 מעלות, משמאל כמעט 360 מעלות, וגם סלסול קל של כלי הדם. אבקש יותר אינפורמציה הן לגבי בלט הדיסק והן לגבי פסאודופפילאדמה. הרופא הסביר לי כי בגיל זה ייתכן שמדובר בנוזלים במוח שניתן לטפל בהם באמצעות תרופות, אך את זה ניתן לברר לאחר בדיקת CT של המוח, לפי החלטת הרופא אחרי האולטרסאונד. האם לא כדאי להתעקש על בדיקת CT?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כדי להסביר מה זה פסאודופפילאדמה יש להסביר לפני כן מהי פפילאדמה. פפילאדמה היא מצב שבו ישנה בצקת אמיתית של הדיסקות (ראש עצב הראיה), דבר הנובע מעליית הלחץ התוך גולגולתי (ICP). פסאודופפילאדמה הוא מצב דומה לפפילאדמה, אשר יכול להתרחש בכמה סוגי מקרים, שהנפוץ מכולם הוא ה- Optic Disc Drusen (או ODD). ב- ODD מופיעים גופיפים, נודולים, בתוך ראש עצב הראיה. ב-80% מהמקרים הם מופיעים בשתי העיניים, אולם ההופעה היא לרוב א-סימטרית. רוב החולם הם אסימפטומטיים, אולם לעיתים הם חווים טשטוש ראייה זמני. רוב החולים סובלים מאובדן שדה ראייה בכמה דפוסים אופייניים. לעיתים הדרוזן בראש עצב הראייה מופיעים מתחת לפני השטח, ואז עלולה להתקבל תמונה דמויית פפילאדמה (ומכאן - פסאודופפילאדמה). בדיקת אולטרסאונד הוא כלי שימושי לאבחון דרוזן "קבורים". הרופא שעוקב אחר בתך ידע לומר האם ישנו איזשהו שינוי במופע הקליני או בתמונת ה- US. אם יש שינוי כזה, ואם ישנם כאבי ראש כרוניים, יש לשקול לערוך בדיקת CT של המוח לשלילת גורמים אחרים הגורמים ללחץ תוך-גולגולתי גבוה. המלצתי היא לשוחח על כך עם הרופא העוקב אחר בתך. יש לזכור כי בבדיקת CT נחשפים לקרינה בעוצמה גבוהה, ולכן כאשר אין הכרח לבצע בדיקה זו, עדיף להימנע ממנה, בייחוד אצל ילדים. בברכה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד קרא עוד

 לאחרונה אני מרטיב בלילה. ניגשתי לרופא והוא נתן לי כדור שנקרא פרימוניל. האם זה כדור שלא יזיק לי לטווח הארוך? אני שואל זאת מכיוון שאני נוטל תרופות נוספות ללחץ דם גבוה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

התרופה פרימוניל (בשמה הגנרי אימיפראמין) משמשת בעיקר לטיפול בדיכאון או חרדה, אך גם ניתנת לטיפול במקרים של הרטבת לילה או דליפות שתן. לא ציינת אילו תרופות אתה נוטל להורדת לחץ הדם. מאחר והתרופה עשויה להוריד את השפעתן של חלק מהתרופות להורדת לחץ דם, כדאי שתתייעץ עם רופא המשפחה ותהיה במעקב אחר לחץ הדם בתקופה הקרובה. תוכל לקרוא על התרופה בפורטל אינפומד בקישור הבא: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=19 קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"dr sagiya was sensitive to the child's age, medical history and needed treatment. she explained treatment and surgery to a good understanding. most important for me as a mother is to say: i was confident that i leave my daughter in trustworthy and capable hands"
ד"ר אסף אלבגלי
ד"ר אסף אלבגלי אורתופדיה
מנהל שירות ביחידת כף רגל בבית חולים איכילוב
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"