שאלות ותשובות - עמוד 910

 אני בן 24, ובמהלך החצי שנה האחרונה היתה לי הרגשה לא נעימה בצוואר, כולל נפיחות קלה. לפני יומיים הלכתי לרופאה, שטענה כי אלה כאבי צוואר טריוויאלים. האם עלי להשלים עם הרגשת אי הנוחות? והאם רופאה יכולה לגלות גוש סרטני בצוואר בבדיקה פשוטה, ללא צילומים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאבים בצוואר יכולים לנבוע ממספר סיבות. לא ברור באיזה אזור הכאבים. כאבים בצוואר הקדמי ונפיחות באזור זה יכולים לנבוע מבעיה בבלוטת התריס או בבלוטות לימפה. כאבים באזור האחורי של הצוואר הם לרוב כאבי שרירים. האם אתה עובד שעות רבות מול מחשב או בעבודה פיזית המאמצת את שרירי הצוואר? בגילך הצעיר, זו הסיבה העיקרית לכאבים כאלה. רופא יכול לגלות גוש סרטני אם הגוש בולט וניתן למישוש, אחרת לא ניתן לשלול בוודאות גוש סרטני. למרות שבגילך הצעיר סרטן הוא אפשרות מאוד לא סבירה, אני מבינה שעניין זה מטריד אותך. אם אכן יש נפיחות מקומית שלא חלפה במשך חצי שנה, יש מקום לבקש בדיקת אולטרסאונד של האזור על מנת לקבוע את סיבת הנפיחות. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

 בבדיקות האחרונות שערכתי גיליתי שערכי הכולסטרול שלי קצת גבוהים. אין לי במשפחה כל קשר למחלות לב, ורציתי לדעת איזה מזונות ניתן לאכול ואיזה לא, ואיך ניתן לדעת לפי הערך התזונתי של מוצר אם הוא כדאי לאכילה (מבחינת שומן רווי וכו').   הנתונים של הבדיקה הם   Cholesterol 222  HDL-Cholesterol 61.6  LDL Cholesterol Calculat. 139.2
בבדיקות האחרונות שערכתי גיליתי שערכי הכולסטרול שלי קצת גבוהים. אין לי במשפחה כל קשר למחלות לב, ורציתי לדעת איזה מזונות ניתן לאכול ואיזה לא, ואיך ניתן לדעת לפי הערך התזונתי של מוצר אם הוא כדאי לאכילה (מבחינת שומן רווי וכו'). הנתונים של הבדיקה הם Cholesterol 222 HDL-Cholesterol 61.6 LDL Cholesterol Calculat. 139.2
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הורדת כולסטרול בהחלט יכולה להיעשות על ידי דיאטה נכונה ופעילות גופנית. לא אוכל לפרט לך פה את כל סוגי המזון המומלצים להורדת כולסטרול, בעיקר מפני שאת צריכה ללכת לדיאטנ/ית שתתאים לך דיאטה נכונה לפי משקל גופך ומצבך הבריאותי. היום קופות החולים נותנות מימון לדיאטנים קליניים בתוך הקופה, במיוחד למצבים כאלה. גשי לרופא המשפחה שלך ובקשי הפניה לדיאטנ/ית. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אני בן 36. מעל לשבועיים יש לי כאבים חזקים בגרון ונפיחות בבלוטות הלימפה בצוואר. זהו לא כאב גרון רגיל, אלא כאב שמלווה אותי כל הזמן, ולפעמים מתגבר ונהיה כאב בכל חלל הפה, כולל השיניים. הייתי אצל רופא משפחה, שבהתחלה אמר לי שזה ויראלי. אחרי שבועיים שלח אותי לבדיקות דם לגילוי מחלת הנשיקה, והתוצאות שליליות. כל בדיקות הדם שלי תקינות חוץ משני ערכים אלה:   MCH 26.2  ESR 68   הרופא עכשיו שלח אותי לעשות  בדיקת TSH אבל לא נראה לי שזו הבעיה. מה לעשות עכשיו? הכאבים איומים ואני מתוסכל ואובד עצות.
אני בן 36. מעל לשבועיים יש לי כאבים חזקים בגרון ונפיחות בבלוטות הלימפה בצוואר. זהו לא כאב גרון רגיל, אלא כאב שמלווה אותי כל הזמן, ולפעמים מתגבר ונהיה כאב בכל חלל הפה, כולל השיניים. הייתי אצל רופא משפחה, שבהתחלה אמר לי שזה ויראלי. אחרי שבועיים שלח אותי לבדיקות דם לגילוי מחלת הנשיקה, והתוצאות שליליות. כל בדיקות הדם שלי תקינות חוץ משני ערכים אלה: MCH 26.2 ESR 68 הרופא עכשיו שלח אותי לעשות בדיקת TSH אבל לא נראה לי שזו הבעיה. מה לעשות עכשיו? הכאבים איומים ואני מתוסכל ואובד עצות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאבי גרון והגדלה של בלוטות לימפה בצוואר הם כמעט תמיד תוצאה של זיהום, בדרך כלל דלקת חיידקית או ויראלית של הגרון. דלקת כזו, שנמשכת מעל לשבוע ומחמירה, עלולה להיות דלקת חיידקית שהסתבכה עם אבצס בגרון. כדאי להיבדק על ידי רופא אף-אוזן-גרון שיכול לאבחן מצב זה ולטפל בו. אפשרות אחרת היא דלקת של בלוטת התריס, וזו הסיבה לכך שהרופא הפנה אותך לבדיקת TSH. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

 מהם סיכויי הישרדות של סרטן קיבה ב STAGE III ?  האם שיטת מקדונלד הוכיחה יתרון בשרידות לאחר טיפול ?
מהם סיכויי הישרדות של סרטן קיבה ב STAGE III ? האם שיטת מקדונלד הוכיחה יתרון בשרידות לאחר טיפול ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

שיעור ההישרדות ל-5 שנים אצל חולי סרטן קיבה לאחר ניתוח בלבד הוא 20%-37% ב-stage IIIA ו-11%-8% ב-stage IIIB. שיטת מקדונלד היא שיטה המשלבת הקרנות וכמותרפיה, והיא נבדקה על 556 חולים לאחר ניתוח לכריתת הקיבה. מחצית מהחולים קבלו טיפול משולב בקרינה וכמותרפיה, והמחצית השניה שמשה כקבוצת ביקורת ולא קבלה טיפול נוסף על הניתוח. למרבית החולים היו גידולים שחדרו לעומק דופן הקיבה עם בלוטות נגועות. ההישרדות הממוצעת היתה ארוכה יותר באופן משמעותי בחולים שטופלו בשיטת מקדונלד (36חודשים) לעומת קבוצת הביקורת (27 חודשים). גם שיעור ההישרדות לאחר 3 שנים (50% לעומת 41%) ושיעור החולים שהיו ללא מחלה לאחר 3 שנים (48% לעומת 31%) - היו גבוהים משמעותית בקבוצה שטופלה ע"פ פרוטוקול מקדונלד. בקבוצה שקבלה כמותרפיה והקרנות היו תופעות לוואי רבות בהרבה בהשוואה לקבוצת הביקורת, שלא קבלה טיפול. לאחר פרסום תוצאות המחקר הללו, הפך פרוטוקול מקדונלד לטיפול הסטנדרטי בסרטן קיבה בארה"ב. בחלקים רבים באירופה עדיין מקובל טיפול ניתוחי בלבד, ואחריו מעקב. קרא עוד

 אני בן 49. לפני מספר חודשים הבחנתי בתופעות הדומות לאלו הקשורות בערמונית מוגדלת. במשפחתי יש היסטוריה של בעיות בערמונית. בעקבות  בדיקת PSA (תוצאה 0.81), אולטרסאונד (שארית שתן גדולה), בדיקת אורולוג (ערמונית מעט מוגדלת), התחלתי לקבל  Xatral אך לא היתה הטבה במצב. לפני כשבוע התסמינים החריפו והוחלפה התרופה ל-  Omnic, עדיין ללא הטבה. מהם הצעדים הבאים?
אני בן 49. לפני מספר חודשים הבחנתי בתופעות הדומות לאלו הקשורות בערמונית מוגדלת. במשפחתי יש היסטוריה של בעיות בערמונית. בעקבות בדיקת PSA (תוצאה 0.81), אולטרסאונד (שארית שתן גדולה), בדיקת אורולוג (ערמונית מעט מוגדלת), התחלתי לקבל Xatral אך לא היתה הטבה במצב. לפני כשבוע התסמינים החריפו והוחלפה התרופה ל- Omnic, עדיין ללא הטבה. מהם הצעדים הבאים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בשל רמת PSA תקינה וערמונית מעט מוגדלת בבדיקת האורולוג, יש חשד ל- Benign Prostatic Hyperplasia או BPH, כלומר להגדלה של הערמונית שאינה ממאירה. לפי מיטב הבנתי, זו האבחנה שקיבלת על ידי האורולוג. ככל שעולים בגיל, כך עולה גם רמת ה- PSA, הורמון המופרש באופן נורמלי מבלוטת הערמונית. רמתו התקינה נעה בין 1 ל-4 מ"ג\ד"ל. ברמות שמעל 4, מתחילים בירור מקיף יותר הכולל בדיקה רקטלית, בדיקת TRUS (אולטרסאונד רקטלי) וביופסיות. הטיפול בהגדלה כזאת הוא תרופתי, ובמקרים מסוימים נחוץ ניתוח להוצאת הערמונית. ישנן תרופות רבות שתפקידן להקל על תופעות הלוואי, ועל כן חשוב להיות במעקב אורולוגי כדי לוודא שהתרופות אכן עוזרות. אינני יכולה לפרט באילו תרופות האורולוג יבחר להשתמש, שכן הכל תלוי ברקע שלך ובנסיון שלו. במצבים בהם תרופות אינן עוזרות, מועלית האפשרות של ניתוח. אני מציעה להמשיך את המעקב אצל האורולוג, יתכן ששינוי במינון ה- omnic יעשה את העבודה ולא יהיה צורך בטיפול נוסף. לעוד מידע על BPH, ראה את האתרים הבאים: http://www.mayoclinic.com/health/enlarged-prostate-bph/BP99999 קרא עוד

בעלי עשה בדיקת זרע ונמצא כי 4% בלבד נורמל  מה עושים:  האם זה בסדר להיכנס להריון ?  כיצד ניתן להשביח את הזרע ?  אנו מנסים כמעט שנה להיכנס להריון (בעלי בן 44 ואני בת 34)
בעלי עשה בדיקת זרע ונמצא כי 4% בלבד נורמל מה עושים: האם זה בסדר להיכנס להריון ? כיצד ניתן להשביח את הזרע ? אנו מנסים כמעט שנה להיכנס להריון (בעלי בן 44 ואני בת 34)
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנם כמה מדדים לאיכות הזרע- צורה, תנועתיות, ריכוז הזרעונים ועוד, כך שלא ברור למה מתייחס 4% שציינת. לגבי הבדיקה- יש לחזור עליה שנית ולהשוות את התוצאות. בכל מקרה, קיים גם תהליך של השבחת זרע שניתן לעשות. אנא התייעצו עם גינקולוג מומחה לבעיות פוריות. קרא עוד

 יש לי כתמים חומים על העור. הרופא של קופת חולים הפנה אותי למרפאה בה מסירים כתמים באמצעות לייזר. האם טיפול בלייזר זה בטוח?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הסרת כתמי עור (פיגמנטציה) על ידי לייזר נחשבת לשיטה בטוחה, וכמעט שאין לה תופעות לוואי. מובן שיש לראות את הכתמים כדי להתאים להם את הטיפול המתאים ביותר. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 בבדיקת דם נמצאו אצל סבתי נוגדנים לחיידק הליקובקטר פילורי. היא אינה סובלת מבעיות קיבה. רופאת משפחה בקופת חולים נתנה לה מרשם למטרוג'יל, מוקסיפן ולוסק. האם כדאי להתחיל בלקיחת האנטיביוטיקה, או שיש צורך לוודא שאכן החיידק עדיין קיים בגופה ( היא לא סובלת מהסימפטומים המזוהים עם המחלה ).
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חיידק ההליקובקטר פילורי (ראה מילון מונחים בפורטל Infomed) הוא הזיהום הנפוץ ביותר בעולם בבני אדם. הערכות שמרניות מראות שהחיידק מצוי בקיבה של כ- 50% מאוכלוסיית העולם. בארצות מפותחות החיידק פחות שכיח בקרב ילדים, אך עדיין קיים בכ- 50% מהאוכלוסיה מעל גיל 60. חיידק ההליקובקטר פילורי מסוגל לגרום למחלת הכיב העיכולי (ראה מילון מונחים בפורטל Infomed), בעיקר כיבים בתריסריון, אך גם כיבים בקיבה. לכן ברור שרק מיעוט מהאנשים אשר בהם החיידק נמצא סובלים או יסבלו אי פעם מבעיות הקשורות לכיב עיכולי. באנשים אסימפטומטים, ללא תלונות גסטרואינטסטינליות (בעיות במערכת העיכול) אין התוויה לבצע בדיקה לחיידק ואין התוויה לטיפול. קרא עוד

 יש לי שרירן בגודל 5 ס"מ, ובנוסף התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית. הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול ברפואה משלימה ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין לי מספיק ידע ברפואה משלימה ולכן אין ביכולתי לענות על שאלתך. לא ציינת את ההסתמנות הקלינית (אם קיימת) של מצבך ולכן לא ברור לי כלל אם את זקוקה לטיפול כלשהו. באופן כללי אם אין קליניקה ומאפייני הציסטה אינם דורשים התערבות, אין צורך בטיפול. כמובן שמתוקף היותי רופאה "מערבית", באם יש צורך בטיפול הייתי ממליצה על טיפול "קונבנציונלי". קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
ד"ר שחר גבע - leo clinic
ד"ר שחר גבע - leo clinic רפואה אסתטית
מנהל רפואי , רפואה אסתטית - רשת קליניקות לרפואה אסתטית LEO CLINICS
ד"ר שרון דמול אליעז
ד"ר שרון דמול אליעז אנדוקרינולוגיה ילדים
5.0
( 15 חוות דעת )
"אחרי הרבה ביקורות טובות שקיבלתי מחברות שלי על ד"ר דימול הגעתי אליה עם הבת שלי, והבנתי במה מדובר ... מקצועית, יסודית, לא מפספסת אף בדיקה, מסבירה כל פרט בתהליך וזמינה לכל שאלה.. הבת שלי ממש הרגישה בנוח איתה לדבר ולשתף בתהליך .. לא מובן מאליו"