דלג לתוכן

נמצאה תרופה להפטיטיס C?

תרופה חדשה אשר פותחה על ידי חברת Abbvie מספקת תקווה גדולה לחולי הפטיטיס C. התרופה, אשר שמה המסחרי עדיין לא פורסם, ניתנת דרך הפה ונחשבת כפורצת דרך בטיפול בצהבת נגיפית מסוג C

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2014
2 דקות קריאה

תרופה חדשה אשר פותחה על ידי חברת Abbvie מספקת תקווה גדולה לחולי הפטיטיס C. התרופה, אשר שמה המסחרי עדיין לא פורסם, ניתנת דרך הפה וכוללת שילוב של 3 תכשירים אנטי-ויראליים חדשים, ונחשבת כפורצת דרך בטיפול בצהבת נגיפית מסוג C. ניסויים קלינים שונים אשר כללו למעלה מ-2,300 משתתפים הראו שיעורי החלמה מרשימים, אשר מגיעים לעד 99% הצלחה בחלק מאוכלוסיות המחקר. לאור התוצאות המבטיחות, חברת Abbvie מתכננת להתחיל בשיווק התרופה במהלך השנה הקרובה, אשר תשמש כמובן גם את חולי הפטיטיס C בארץ. 


מחקר מבטיח ורחב היקף

התרופה פורצת הדרך נוסתה במחקר קליני רחב היקף, אשר כלל בתי חולים רבים ברחבי העולם ובארץ (כולל בתי החולים שיבא, שערי צדק ורמב"ם). מחקר זה בדק את השפעות התכשיר החדש וגילה ששימוש של 3 חודשים בתכשיר במתן דרך הפה מספק תוצאות מצוינות, ובניגוד לתכשירים אחרים מאפשר החלמה מלאה לחולי הפטיטיס C רבים בשיעורי הצלחה מצוינים. 


מהי הפטיטיס C?

הפטיטיס C, אשר נקראת גם צהבת נגיפית מסוג C, היא מחלה קשה ומדבקת ביותר אשר מועברת על ידי נגיף שתוקף את הכבד. במקרים רבים, הפטיטיס C לא גורמת לתסמינים, ובסופו של דבר, הנגיף גורם להרס של הכבד וצהבת. במקרים בהם המחלה סימפטומטית, החולים מתלוננים על עייפות קשה, חום, חוסר תיאבון וכאבי פרקים. נשאים רבים של הפטיטיס C, אשר אינם סימפטומטים מגלים אודות נשאותם רק לאחר הופעת הכשל הכבדי, ובמקרים אלה יכולות הטיפול מוגבלות יחסית.

נגיף הפטיטיס C (באנגלית HCV) מועבר על ידי מגע דם, קיום יחסי מין בלתי מוגנים, שימוש במזרקים או במכשירים רפואיים נגועים ובכל דרך אחרת בה הגוף נחשף לדם נגוע. עד שנת 1992, נגיף ה- HCV הועבר גם בעירויי דם, אך כיום אין סכנה להעברתו במנות דם בשל יכולת הזיהוי שלו בבדיקות קפדניות בבנק הדם.

הטיפול בהפטיטיס C מתבצע על ידי שימוש בתרופות אנטי-ויראליות, ובדרך כלל על ידי שילוב של מספר תרופות כאלה. מדובר בטיפול לא קל, אשר כולל תופעות לוואי לא נעימות ובמקרים רבים אינו מספק השמדה מוחלטת של הנגיף, והמטופלים נשארים נשאים כרוניים שלו ונדרשים למעקב קבוע. 


אופטימיות רבה בזכות התכשיר החדש

המחקרים השונים שבדקו את התכשיר הראו שלעומת תרופות אחרות, לתכשיר המדובר פחות תופעות לוואי. מדובר ביתרון חשוב ביותר, אשר יגביר את היענות החולים לטיפול ובכך ישפר את סיכויי ההצלחה שלו. על פי מומחים רבים, השילוב בין פרופיל תופעות הלוואי המעודד ליעילותו המרשימה של התכשיר החדש מספק אופטימיות רבה לגבי ההתמודדות עם הפטיטיס C בעתיד.

מנהל יחידת הכבד בבית החולים שערי צדק, ד"ר יואב לוריא טוען שמדובר בפריצת דרך משמעותית ומרשימה ביותר: "אצל כל המטופלים שהשתתפו במחקר היה ריפוי מהמחלה בתוך שלושה חודשים, וזאת ללא תופעות לוואי. התוצאות היו רק בגדר חלום שלא ייאמן עד לפני חודשים מספר. הרופאים שעוסקים בתחום זה בארץ ובחו"ל הולכים בתחושה של קסם מאחר שהתוצאות שהולכות ומצטברות מראות כי מטופל בטיפול תרופתי פורץ דרך, שאפשר להשוות אותו ממש לגילוי תרופת הפניצילין. רק לעיתים רחוקות הרפואה מגלה את כדור הפלא שמביא ריפוי למחלה".

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה
מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, קרדיולוג מומחה במחלות לב והתמחות בהפרעות קצב
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו