"הגעתי לדר ברנע לאחר בירור רפואי ארוך ללא פתרון. עם ייאוש רב. דר באנע היה סבלני רגיש ענייני ומקצועי. עבר על כל החומר ביסודיות. הקשיב לכל השאלות והמחשבות והחששות. הסביר במורה רהוטה ומקצועית ונתן לי להרגיש בנוח לשאול כל מה שרציתי. עידכן אותי לגבי המשך טיפול והתעניין בשלומי ובהצלחת ההמלצות שנתן. לסיכום דר ברנע מדהים! מסב אושר אדיר לפגוש בעלי מקצוע משובחים כאלו בימים כאלה. תודה רבה מקרב לב"
אצל בעלך נמצא מצב של נשאות כרונית של צהבת מסוג B ברמת אינפקטיביות (הדבקה) נמוכה. יכול להיות גם זיהום חריף מאוחר של הנגיף (לאחר זמן דגירה ארוך). לפי הבדיקות שלך, את בשלב ההחלמה מזיהום בנגיף HBV (צהבת מסוג B). בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
"נשא צהבת B” הוא מונח המשמש לעתים לתאר אנשים שלוקים בצהבת נגיפית B באופן כרוני (ארוך-טווח). אנשים בעלי זיהום כרוני עלולים להדביק אחרים והם נמצאים בסכנה מוגברת ללקות במחלות כבד קשות כגון שחמת וסרטן הכבד.
הן הרפס והן הפטיטיס C הם נגיפים (וירוסים), אולם ככל הידוע לנו בזאת נגמר הקשר ביניהם. אין כל קשר בין השניים. הרפס של השפתיים היא מחלה שכיחה ביותר שאינה מסכנת את החיים. הפטיטיס C היא מחלה נדירה יותר, אולם עשויה במקרים מסוימים לגרום לשחמת כבד, ויש צורך להיות במעקב של מרפאת כבד.
צהבת נגיפית A מתפשטת מאדם לאדם כשהנדבק שם בפיו דבר-מה שזוהם בצואתו של אדם הנושא את נגיף הצהבת A. צורה זו של הדבקה נקראת צואתית-אוראלית.
צהבת נגיפית B תפשטת כשדם של אדם הנושא את הנגיף נכנס לגופו של אדם שאינו נושא אותו. לדוגמה, צהבת נגיפית B מתפשטת ביחסי מין עם אדם נגוע ללא קונדום, על ידי חלוקת סמים, מזרקים או ציוד הזרקה בעת שימוש בסמים דרך הווריד, דרך דקירות מחטים וחפצים חדים במקום העבודה, או מאם נגועה לילדה במהלך הלידה.
צהבת נגיפית C מופצת כאשר דם מאדם נגוע נכנס לגופו של אדם שאיננו נגוע. זה יכול לקרות על ידי חלוקת סמים, מזרקים או ציוד הזרקה בעת שימוש בסמים דרך הווריד, דרך דקירות מחטים וחפצים חדים במקום העבודה, או מאם נגועה לילדה במהלך הלידה.
יש לך דלקת כבד הנגרמת ע"י נגיף צהבת C. הנגיף מועבר במוצרי דם, נוזלי גוף, דרך מחטים מזוהמות, בלידה ועוד. צהבת C מדבקת. אסור לך לתרום דם או לחלוק סכיני גילוח או מברשות שיניים. חייבים להשתמש בקונדום במגע מיני. באנשים רבים אין למצב זה תסמינים, אך הנגיף יושב בכבד וגורם לדלקת פעילה כרונית שביטוייה נראים בבדיקות הדם שלך. מהלך המחלה הוא כזה שבדרך כלל מתוך 100 אנשים עם הנגיף: 75-85 יפתחו דלקת כרונית של הכבד, 70 יפתחו מחלה כרונית בכבד, 15 יפתחו שחמת הכבד תוך כמה עשרות שנים ופחות מ- 3 מתים בסופו של דבר מהסיבוכים של צהבת C (שהם אי ספיקת כבד וסרטן הכבד). כדי להתמודד טוב עם הזיהום עליך לשמור על אורח חיים בריא - תזונה נכונה והתעמלות, להמעיט בשימוש בכדורי אקמול או תרופות אחרות העשויות להגביר נזק כבדי, להימנע מאלכוהול, וכן כדאי להתחסן כנגד צהבת B ו- A. הטיפול התרופתי לצהבת C כולל הרכבים שונים של תרופות בשם אינטרפרון וריבווירין. התרופות אינן מרפאות את המחלה אך עוזרות למנוע נזק נוסף. חשוב להיכנס למעקב אצל רופא גסטרואנטרולוג המתמחה בכבד. סביר להניח שבכל בית חולים גדול יש מישהו בכיר ובעל ניסיון בתחום- אין בידינו מידע על רופא ספציפי. למידע רב נוסף- http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/hepatitis/c/
שלום רב, אני מפנה את השאלה לתחום רפואה פנימית ואשמח להכוונה: אני בן 42 ובבדיקות הדם לפני 3 חודשים רמת ברזל 167. מזה שבועיים סובל מקור עז בכפות הרגליים. יש לי רקע של כולסטרול גבוה שאינו מטופל תרופתית. הרופא הפנתה לבדיקת דופלר רגליים ובדיקות דם חוזרות. בבדיקת הדם לפני 4 ימים- ערך ברזל IRON צנח מ-167 ל- 44 . שאר הערכים הקשורים לברזל בספירת הדם כולל המוגלובין, כדוריות דם אדומות, וטרנספרין ופריטין - תקינים. עשיתי מיד בדיקת דם סמוי בצואה- בדיקה תקינה. מה המשמעות של הירידה הפתאומית החדה בברזל והאם נדרש לפנות "הלאה" לבירור ואצל איזה רופא? אציין שהשינוי היחיד שהתרחש בחודשיים האחרונים הוא החלפת תרופת מקור לתרופה גנרית עקב מחסור ארצי בתרופה המקור. מדובר בתרופה LUSTRAL אשר הוחלפה בגנריקה ישראלית בשם SERENADA. יש קשר?
בתי בת 14.5. אובחנה מזמן עם אלרגיה לקרדית אבק, ולכוויות קור כרוניות (בעייה בזרימת דם??), גם הרבה דימום מהאף. יש לה מזה כשנה התקפי בטן חזקים ביותר, פופיק ומעלה (הגענו למיון..), לאחרונה תדירות עולה. וביניהם כמעט כל הזמן כאבים. הרבה גזים. לא צתליחים לפתור. לפעמים הקלה אחרי התפנות (בהתחלה), וכבר לא. לפעמים על קיבה ריקה (התעוררה בבוקר מכאבים. רופאת נשים שללה משהו נשי (+טרם קיבלה מחזור). שילילת לצליאק, שלילית למחלות מעי דלקתיות (ב. דם). שלילית להליקובקטור. בדיקת טפילים העלתה טפיל שלא מטפלים, בכל זאת קיבלה אנטיביוטיקה. ביצעה גסטרוסקופיה. הכל תקין. ביצעה אולטראסאונד בטן עליונה, הכל תקין, כולל אבנים במרה. נמנעה 3 שבועות מלקטוז, שבוע וחצי מגלוטן (ואז היה התקף), שבועיים על low FODMAP, כלום לא עוזר. אין חום (לא בדקנו אבל לא נראה). תרופות למעי רגיז כמו קולוטל וקל בטן פורטה לא עוזרות. מה עוד ניתן לבדוק?? אלרגיה למזון??
שלום ותודה על הפלטפורמה החשובה! לפני כחודשיים אושפזתי במחלקת א.א ג. למשך כשבוע כדי לעצור דימום מסיבי מהאף. בבדיקת רופא והדמיית סיטי אובחן סינוסיטיס ופוליפ אנטרוכואנלי. לפני חמישה ימים בוצע ניתוח fess, כריתה של הפוליפ ושליחה לביופסיה. sinusotomy and diagnostic עדיין יש דימום קל והפרשות מהאף שיורד בעיקר לפה. שמתי לב שהטעם של הדם מתוק ולא מתכתי, האם זה נורמלי או שצריך לבדוק ? אציין שחוש הטעם והריח שלי בסדר. תרופות מאז הניתוח: אנטיביוטיקה - זינט, תרסיס לאף סטרונאז, ושטיפה של האף FLO CRS