זהירות, ביצים: כך תעשו בהן שימוש נכון

הן אחד המאכלים הנפוצים בפסח, אך בשימוש לא נכון עלולות לגרום למחלות קשות. איך מאחסנים ולמה חשוב לשים לב כשקונים ביצים? כל הפרטים

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 31/03/2015

הן אחד המאכלים הנפוצים בפסח, אך בשימוש לא נכון עלולות לגרום למחלות קשות. איך מאחסנים ולמה חשוב לשים לב כשקונים ביצים? כל הפרטים


פסח בפתח, ונראה כי אין מאכל כשר לחג שאינו מכיל ביצים. כיוון שבימים אלו ההצטיידות בביצים בעיצומה - הוציא משרד הבריאות הנחיות חשובות לאכסון נכון של ביצים. במשרד מציינים כי על קליפות הביצים ובתוכן עלולים להיות חיידקים גורמי מחלה, כמו חיידק הסלמונלה (Salmonella enteritidis), אשר התפתחותם תלויה בטמפרטורה, בזמן ובתנאי אחסנת הביצים, מה שמעלה עוד יותר את החשיבות על הקפדה בטיפול נכון בביצים.


קראו עוד: עושים שימוש חוזר בתבניות ביצים? אתם מסתכנים בסלמונלה


למה צריך לשים לב בסימון התאריך על הביצים?

על הביצה מודפסים שני תאריכים. חשוב להכיר את ההבדלים ביניהם, על מנת לא לרכוש ביצים שתוקפן פג:


-תאריך אחרון לשיווק: עד לתאריך זה מותר למכור את הביצה בחנות. 


-תאריך אחרון לשימוש (במקרר): עד לתאריך זה מותר להשתמש בביצה למאכל, אם היא אוחסנה במקרר מאז רכישתה או מהתאריך האחרון לשימוש (המוקדם מהשניים).


חשוב לדעת: גם אם הביצה מאוחסנת בחנות בקירור אסור לשווקה לאחר התאריך האחרון לשיווק.


ביצים. אחסנו במקרר

ביצים. חשוב לשים לב לתאריך


למה חשוב לשים לב בזמן קניית הביצים?

יש לקנות ביצים רק ברשתות שיווק או בחנויות ממוזגות, כאשר הן ארוזות באריזה חד פעמית סגורה. יש לוודא שעל האריזה קיים סימון הכולל את שם תחנת המיון, כתובתה, סוג הביצים והתאריך האחרון לשיווק. יש לוודא שעל גבי הביצה עצמה קיים סימון מזהה של תחנת המיון (קוד) וכן תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש.


לא מומלץ לקנות ביצים בשווקים פתוחים וחנויות לא ממוזגות, לקנות ביצים ללא סימון או כאלה שהן סדוקות או שבורות. בנוסף לא מומלץ לרכוש ביצים שקליפתן אינה נקייה או כאלו שהתאריך האחרון לשיווקן חלף.


קראו עוד: כמה ביצים באמת מומלץ לאכול ביום?


התקנות מחייבות את תחנות המיון והמשווקים לאחסן ולהוביל ביצים בטמפרטורה של עד 20 מעלות צלזיוס.


למה חשוב לשים לב בעת אחסון הביצים בבית?

מומלץ לאחסן את הביצים אך ורק במקרר ולמנוע מגע בינן ובין אריזתן לבין מזונות גולמיים מסוגים שנים, כמו בשר וירקות. בנוסף מומלץ למנוע מגע בין מזונות מוכנים לאכילה לבין מזונות המשמשים כחומר גלם לבישול. חשוב להקפיד להוציא את הביצה מהמקרר סמוך לשימוש בה.


חשוב לדעת שאסור לשטוף ביצים, כיוון שהשטיפה עלולה לגרום לחדירת החיידקים דרך הקליפה. במקרה ורוצים להכניס את הביצה יחד עם הקליפה לבישול ממושך (כמו בחמין, למשל) ניתן לשטוף את הביצה מיד לפני השימוש, וכך לא יהיה מספיק זמן להתפתחות החיידקים.


למה חשוב לשים לב במהלך השימוש בביצים?

מומלץ לא להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים, אלא לאחר שבושלו בישול מלא. כדי לוודא שהביצה בושלה כנדרש יש לבשל אותה במים רותחים לפחות 10 דקות או לטגן אותה עד שהחלמון וחלבון קרושים. במידה ויש מדחום המיועד לשימוש במזון ניתן לוודא הגעת הטמפרטורה ל-72 מעלות צלסיוס.


את הביצים שבושלו ולא נאכלו, יש להחזיר למקרר. יש למנוע מגע בין ביצים שבושלו לאלה שלא בושלו וכן להקפיד על שטיפה יסודית של הידיים (במים וסבון) לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן. כמו כן יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות, על מנת למנוע העברת חיידקים למזונות אחרים או לביצים המבושלות. 


לא מומלץ להכין מאכלים מביצים טריות בבית, כגון מיונז, מוס וכו' וכן אסור להשתמש בביצים סדוקות או שבורות.



פורומים, תזונה ותוספי תזונה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
איך האומגה הזאת של RAY AND TERRY? אבג 06/12/2019 16:07
  • https://transcend.me/products/epa-dha-enteric-mega?_pos=4&_sid=9a6f5a6b0&_ss=r מכירים?

  • + הוסף תגובה
נשירת שיער טלי 04/12/2019 18:38
  • שלום, בני בן ה25 מקריח למעלה באיזור הראש(לאט לאט השיער נסוג בקרקפת ) האם יש דרך לעצור את התהליך בעזרת תזונה מתאימה?

  • + הוסף תגובה
סידן קרבונאט וציטראט אלי 26/07/2019 13:17
  • שלום, האם יש יסוד לטענה לפיה מחקרים שונים הוכיחו שסידן פחממתי נספג בקושי רב, לא מגיע לאן שצריך, מגיע לאן שלא צריך, שוקע שם וגורם נזקים. בברכה, אלי

  • + הוסף תגובה
כן משה 18/11/2019 00:38
  • כן. כנס לקבוצה שלי בפייסבוק "תוספי תזונה אמיתיים"

  • + הוסף תגובה
ציטראט וקרבונאט אלי 18/11/2019 18:36
  • אפשר, בבקשה, לקבל הפניה לשניים-שלושה מאמרים המוכיחים את יתרון הציטראט וחסרון הקרבונאט? נא לא להפנותני לפייסבוק - אינני יודע להשתמש בו. אני יודע לקרוא מאמרים שפורסמו בכתבי עת. כמו כן, אבקש לדעת מהו תחום המומחיות של משה. תודה. אלי

  • + הוסף תגובה
אני לא באמת מומחה כנס.. משה 18/11/2019 22:16
  • הדברים שציינתי הם דברים שד"ר ריי סטרנד כתב במאמר שלו. הוא טוען שהקבורנט נהיה קשה לספיגה ככל שאנו מתבגרים, ושזה בעצם המצב באוסטופורזיס. אני לא באמת מומחה אבל אני חוקר תוספי תזונה שנים.

  • + הוסף תגובה
סוג תוספי סידן אלי 19/11/2019 00:57
  • באיזה כתב עת ובאיזה תאריך פורסם מאמרו של החוקר שציינת? והאם דבר דומה פורסם ע"י חוקרים אחרים כלשהם? כמו כן, מאחר שאתה מומחה לתוספי תזונה, על איזה מידע (פרט למאמר הבודד הנ"ל) מבוססת טענתך שציטראט עדיף? אלי

  • + הוסף תגובה
חשוב לצרוך ציטרט ומלאט mdachman1@gmail.com 18/11/2019 00:40
זה דברים שקראתי במאמר שלו כנס.. משה 20/11/2019 19:52
  • המאמר של ד"ר ריי סטרנד נמצא באתר שלו. אני מנוי לאתר שלו. הוא רופא אמריקאי ולכן האתר שלו באנגלית. אני לא בטוח שתוכל לראות את המאמר שלו בלי לרכוש מנוי. בכל מקרה זה לינק לאתר שלו http://www.raystrand.com/

  • + הוסף תגובה
אכזבה ענקית אלי 20/11/2019 22:35
  • התשובה לא רצינית ולא מכובדת - זוהי לא תשובה בכלל, ולא תשובה עניינית בפרט. הפניה לגורם אחר במקום תשובה עניינית, אינה מתאימה לפורום נכבד זה. מי שכותב דברים כאלה מבלי להיות מסוגל לענות תשובה עניינית לשאלה שהוצגה משטה בקוראים. אפשר וצריך, לפחות, להפנות לגורם הנותן תשובה, כמובן ללא תשלום. כדי לשלם אינני זקוק לאתר זה. אני מאוכזב ביותר. אלי

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!