דלג לתוכן

שמן שום מגן על חולי סוכרת מפני מחלות לב

שום עשוי להגן מפני מחלת שריר הלב (קרדיומיופתיה) – סוג של מחלת לב, שהיא מהגורמים המובילים לתמותה של חולי סוכרת – כך מדווחים חוקרים במאמר חדש.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2010
2 דקות קריאה
שום עשוי להגן מפני מחלת שריר הלב (קרדיומיופתיה) – סוג של מחלת לב, שהיא מהגורמים המובילים לתמותה של חולי סוכרת – כך מדווחים חוקרים במאמר חדש.

החוקרים מסבירים כי חלי סוכרת מצויים בסיכון גבוה פי שתיים ויותר לתמותה עקב מחלות לב, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, כאשר מחלות לב אחראיות לכ-80% מכלל מקרי התמותה על-רקע סוכרת. חולי סוכרת מועדים במיוחד לפתח צורה מסוימת של מחלת לב, הקרויה קרדיומיופתיה סוכרתית (ובאנגלית, Diabetic Cardiomyopathy), הגורמת לדלקת ופגיעה ברקמת שריר הלב.

החוקרים מציינים מחקרים קודמים שהצביעו על האפשרות כי שום מספק הגנה מפני מחלות לב באופן כללי, וכן מסייע באיזון רמות סוכר גבוהות בדם, האופייניות בחולים הסובלים מסוכרת. עם זאת, הם מוסיפים כי לא נערכו מחקרים רבים להערכת ההשפעה הספציפית של שום על קרדיומיופתיה סוכרתית.

מזה מאות שנים זכה השום למקום חשוב בתזונה וברפואה. הודות לתכונתיו, הכוללות עיכוב אנזימים המעורבים ביצירת שומנים בדם, הפחתת פעילות טסיות, תכונות נוגדות-חמצון, ועוד, גם בימינו נעשה שימוש נרחב בשום במסגרת רפואית. התכונה העיקרית של השום היא הפעילות נוגדת החמצון, העשויה לספק הגנה מפני מחלות לב וכלי דם. בנוסף, החוקרים כותבים כי שום הינה התרופה האלטרנטיבית הנפוצה ביותר לשימוש בקרב חולי סוכרת, וכן עשוי לשפר היפרגליקמיה בחולים סוכרתיים.


במחקר הנוכחי שיערו החוקרים כי תוספת שמן שום עשויה להגן מפני הפגיעה בתפקוד שריר הלב על-רקע מחלת הסוכרת.

במסגרת המחקר נתנו החוקרים שמן שום או שמן תירס לחולדות מעבדה עם סוכרת. בחיות להן ניתן שמן שום חלו שינויים המספקים הגנה מפני נזק לבבי. הסברה היא כי השינויים המגנים נובעים מהתכונות האנטי-אוקסידנטיות (נוגדות-חמצון) של שמן שום, והחוקרים מציינים כי הם זיהו למעלה מ-20 מרכיבים בשמן שום התורמים להשפעה זו.

לסיכום, שמן שום עשוי לספק הגנה על רקמת הלב בחולי סוכרת, מפני קרדיומיופתיה על-רקע סוכרת. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים להערכת ההשפעה של המרכיבים השונים בשמן שום העשויים להשפיע על תפקוד הלב בחולי סוכרת.

Journal of Agricultural and Food Chemistry
מאת ד"ר עמית עקירוב - עורך ראשי, אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' אריאל פינקלשטיין
פרופ' אריאל פינקלשטיין קרדיולוגיה
ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר גבריאל גרינברג קרדיולוגיה
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

אולי יעניין אותך - מאמרים נוספים בתחום ערוץ בריאות הלב

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו