תזונה נכונה בארגון - הקשר בין בריאות העובדים לתפוקה
כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.
2 דקות קריאה
כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.
דאגה של מעסיקים לתזונה נכונה של עובדי הארגון, מהווה את הבסיס לבטיחותם האישית של העובדים במקום העבודה ולעלייה בתפוקה. לפיכך, הצלחה בקידום תזונה נכונה בארגון הינה מטרה משותפת של המעסיקים והעובדים.
תזונה לא נכונה של עובדים גורמת למקומות עבודה הפסד של עד 20% בתפוקה הכוללת. תופעה זו מתרחשת הן בעקבות תת תזונה על רקע חסרים תזונתיים, המאפיינת כמעט מיליארד עובדים במדינות מתפתחות, והן בעקבות עודף משקל והשמנה, על רקע צריכה של מזון לא בריא, המאפיינת מספר דומה של עובדים, מרביתם במדינות מערביות.
ממצאים בינלאומיים מהשנים האחרונות, כפי שסוכמו על ידי ארגון העבודה הבינלאומי ILO)) מעלים, כי לתכניות הזנה לא בריאות במקומות עבודה ישנה השפעה על תחומים רבים הקשורים לבריאות העובדים ולאיכות חייהם, כמו על מצב רוחם, בטיחותם בעבודה, ותפוקת עבודתם בטווח הרחוק.
לפיכך, ישנה חשיבות רבה לקידום תכניות תזונה נכונה בעבודה, המקנות לעובדים הרגלי אכילה בריאים. השקעה כספית בתכניות תזונה נכונה (שעלותן לא נדרשת להיות גבוהה במיוחד) צפויה להחזיר את עצמה בהפחתת מספר ימי היעדרויות העובדים (הפחתת הצורך בימי מחלה) ובצמצום מעורבות העובדים בתאונות העבודה.
במקומות עבודה רבים, מעסיקים בוחרים בתכניות להזנת העובדים כלאחר יד או שאינם מתייחסים כלל לתזונת העובדים במהלך יום העבודה. אם קיימים דוכני ממכר מזון או מכונות ממכר חטיפים בשטח מקום העבודה, הם ברובם אינם עונים על הקריטריונים של תזונה נכונה, שכן הם עתירי קלוריות, סוכר, שומן ומלח. מסעדות הממוקמות בקרבת מקום העבודה עשויות להיות יקרות מדי לתקציב העובדים ועם היצע מוגבל מדי של מנות. דוכני מזון מהיר הממוקמים ברחוב ברובם מציעים גם הם מזון עתיר קלוריות וברמת היגיינה לא גבוהה.
במקרים רבים עובדים סובלים ממחסור בזמן להפסקות אכילה, מהיעדר מקום פיזי בו הם יכולים לאכול בנחת את הארוחה, או במחסור בכסף לרכישתם.
שימור מעגל זה והמשך התעלמות מתזונת העובדים הינו בזבוז הזדמנות מבחינת הארגון. אם כך, אימוץ תכנית תזונה נכונה על ידי הארגון יועיל גם לרווחתם ובריאותם של העובדים וכתוצאה מזאת, לתפוקה ולרווחיות הארגון.מאת: מערכת B-Well בריאות בארגונים
דאגה של מעסיקים לתזונה נכונה של עובדי הארגון, מהווה את הבסיס לבטיחותם האישית של העובדים במקום העבודה ולעלייה בתפוקה. לפיכך, הצלחה בקידום תזונה נכונה בארגון הינה מטרה משותפת של המעסיקים והעובדים.
תזונה לא נכונה של עובדים גורמת למקומות עבודה הפסד של עד 20% בתפוקה הכוללת. תופעה זו מתרחשת הן בעקבות תת תזונה על רקע חסרים תזונתיים, המאפיינת כמעט מיליארד עובדים במדינות מתפתחות, והן בעקבות עודף משקל והשמנה, על רקע צריכה של מזון לא בריא, המאפיינת מספר דומה של עובדים, מרביתם במדינות מערביות.
ממצאים בינלאומיים מהשנים האחרונות, כפי שסוכמו על ידי ארגון העבודה הבינלאומי ILO)) מעלים, כי לתכניות הזנה לא בריאות במקומות עבודה ישנה השפעה על תחומים רבים הקשורים לבריאות העובדים ולאיכות חייהם, כמו על מצב רוחם, בטיחותם בעבודה, ותפוקת עבודתם בטווח הרחוק.
לפיכך, ישנה חשיבות רבה לקידום תכניות תזונה נכונה בעבודה, המקנות לעובדים הרגלי אכילה בריאים. השקעה כספית בתכניות תזונה נכונה (שעלותן לא נדרשת להיות גבוהה במיוחד) צפויה להחזיר את עצמה בהפחתת מספר ימי היעדרויות העובדים (הפחתת הצורך בימי מחלה) ובצמצום מעורבות העובדים בתאונות העבודה.
במקומות עבודה רבים, מעסיקים בוחרים בתכניות להזנת העובדים כלאחר יד או שאינם מתייחסים כלל לתזונת העובדים במהלך יום העבודה. אם קיימים דוכני ממכר מזון או מכונות ממכר חטיפים בשטח מקום העבודה, הם ברובם אינם עונים על הקריטריונים של תזונה נכונה, שכן הם עתירי קלוריות, סוכר, שומן ומלח. מסעדות הממוקמות בקרבת מקום העבודה עשויות להיות יקרות מדי לתקציב העובדים ועם היצע מוגבל מדי של מנות. דוכני מזון מהיר הממוקמים ברחוב ברובם מציעים גם הם מזון עתיר קלוריות וברמת היגיינה לא גבוהה.
במקרים רבים עובדים סובלים ממחסור בזמן להפסקות אכילה, מהיעדר מקום פיזי בו הם יכולים לאכול בנחת את הארוחה, או במחסור בכסף לרכישתם.
שימור מעגל זה והמשך התעלמות מתזונת העובדים הינו בזבוז הזדמנות מבחינת הארגון. אם כך, אימוץ תכנית תזונה נכונה על ידי הארגון יועיל גם לרווחתם ובריאותם של העובדים וכתוצאה מזאת, לתפוקה ולרווחיות הארגון.
האם המאמר עניין אותך?
דיאטה קטוגנית – כך תעשו את זה נכון
מאת: מערכת אינפומד
09/07/2024
רוצים/ות לעשות דיאטה קטוגנית? לפני שמתחילים לקצץ בפחמימות ולפנטז על ירידה דרמטית במשקל, כדאי לדעת שתזונה קטוגנית על...
לכתבה המלאה
ירקות טריים או קפואים: מה יותר בריא?
מאת: מערכת אינפומד
02/07/2024
לירקות ופירות קפואים יש חיי מדף ארוכים מאוד, שאינם מגבילים את טווח השימוש בהם. אך מה לגבי הערכים התזונתיים – האם הם...
לכתבה המלאה
אבוקדו: הסיבות שבגללן כדאי לצרוך אותו
מאת: מערכת אינפומד
06/05/2024
הוא אמנם לא זמין כל השנה בישראל, אבל אם ממש תתעקשו (ושווה להתעקש), תוכלו למצוא אותו תמיד אצל הירקן. הכירו את פרופיל...
לכתבה המלאה
בלי תרופות: המאכלים שמורידים כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
09/04/2024
מעדיפים להימנע מכדורים להורדת כולסטרול? יש כמה מאכלים שעשויים לסייע בכך, וגם שינויים באורח החיים עשויים לחסוך את הש...
לכתבה המלאה
פירות מותרים לחולי סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
25/03/2024
למרות שישנם מיתוסים שאוסרים על סוכרתיים לאכול פירות, כדאי לעשות סדר ולחדד את הדברים: יש פירות שכדאי להימנע מהם, אבל...
לכתבה המלאה
אכילה רגשית והשמנה בזמן המלחמה
מאת: אינפומד בשיתוף פרופ' יהודה קמרי, מנהל "המרכז לטיפול רפואי בהשמנה – פרופ' קמרי"
09/11/2023
המתח המתמשך כתוצאה מהמלחמה לא גובה רק מחיר רגשי ואישי כבד, אלא גם מוביל לעלייה משמעותית בשיעורי האכילה הרגשית ותרומ...
לכתבה המלאה
דבש VS סוכר
מאת: מערכת אינפומד
12/09/2023
מתוק זה טעם החיים, אבל האם באמת עדיף לצרוך דבש על סוכר או שבסופו של יום מדובר במיתוס שגורם לנו לצרוך מתוק עם פחות י...
לכתבה המלאה
זו כנראה לא הסיבה להשמנה באמצע החיים
מאת: מערכת אינפומד
16/05/2022
למרות שנוטים להאשים את ההאטה בחילוף החומרים כאחד מהגורמים להשמנה באמצע החיים, מחקר חדש מציע ממצאים אחרים. הפרטים בכתבה
לכתבה המלאה
לא רק אכילת בשר: כך תשפרו את רמות הברזל
מאת: מערכת אינפומד
04/05/2022
מתכננים לעשות על האש ביום העצמאות? בשר אינו התורם היחידי להעלאת רמות הברזל בדם. הנה כמה טיפים שכדאי להכיר ושאולי יע...
לכתבה המלאה
האם ההעדפות התזונתיות בגיל מבוגר קשורות לינקות ?
מאת: מערכת אינפומד
27/04/2022
האם אכילת מאכלים חריפים בקרב נשים מניקות באמת משפיעה על טעם החלב אם? האם טעמי ינקות משפיעים על העדפות המזון שלנו בע...
לכתבה המלאה