דלג לתוכן

תזונה נכונה בארגון - הקשר בין בריאות העובדים לתפוקה

כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2011
2 דקות קריאה
כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.

דאגה של מעסיקים לתזונה נכונה של עובדי הארגון, מהווה את הבסיס לבטיחותם האישית של העובדים במקום העבודה ולעלייה בתפוקה. לפיכך, הצלחה בקידום תזונה נכונה בארגון הינה מטרה משותפת של המעסיקים והעובדים.

תזונה לא נכונה של עובדים גורמת למקומות עבודה הפסד של עד 20% בתפוקה הכוללת. תופעה זו מתרחשת הן בעקבות תת תזונה על רקע חסרים תזונתיים, המאפיינת כמעט מיליארד עובדים במדינות מתפתחות, והן בעקבות עודף משקל והשמנה, על רקע צריכה של מזון לא בריא, המאפיינת מספר דומה של עובדים, מרביתם במדינות מערביות.

ממצאים בינלאומיים מהשנים האחרונות, כפי שסוכמו על ידי ארגון העבודה הבינלאומי ILO)) מעלים, כי לתכניות הזנה לא בריאות במקומות עבודה ישנה השפעה על תחומים רבים הקשורים לבריאות העובדים ולאיכות חייהם, כמו על מצב רוחם, בטיחותם בעבודה, ותפוקת עבודתם בטווח הרחוק.

לפיכך, ישנה חשיבות רבה לקידום תכניות תזונה נכונה בעבודה, המקנות לעובדים הרגלי אכילה בריאים. השקעה כספית בתכניות תזונה נכונה (שעלותן לא נדרשת להיות גבוהה במיוחד) צפויה להחזיר את עצמה בהפחתת מספר ימי היעדרויות העובדים (הפחתת הצורך בימי מחלה) ובצמצום מעורבות העובדים בתאונות העבודה.

במקומות עבודה רבים, מעסיקים בוחרים בתכניות להזנת העובדים כלאחר יד או שאינם מתייחסים כלל לתזונת העובדים במהלך יום העבודה. אם קיימים דוכני ממכר מזון או מכונות ממכר חטיפים בשטח מקום העבודה, הם ברובם אינם עונים על הקריטריונים של תזונה נכונה, שכן הם עתירי קלוריות, סוכר, שומן ומלח. מסעדות הממוקמות בקרבת מקום העבודה עשויות להיות יקרות מדי לתקציב העובדים ועם היצע מוגבל מדי של מנות. דוכני מזון מהיר הממוקמים ברחוב ברובם מציעים גם הם מזון עתיר קלוריות וברמת היגיינה לא גבוהה.

במקרים רבים עובדים סובלים ממחסור בזמן להפסקות אכילה, מהיעדר מקום פיזי בו הם יכולים לאכול בנחת את הארוחה, או במחסור בכסף לרכישתם.

שימור מעגל זה והמשך התעלמות מתזונת העובדים הינו בזבוז הזדמנות מבחינת הארגון. אם כך, אימוץ תכנית תזונה נכונה על ידי הארגון יועיל גם לרווחתם ובריאותם של העובדים וכתוצאה מזאת, לתפוקה ולרווחיות הארגון.
מאת: מערכת B-Well בריאות בארגונים

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו