דלג לתוכן

איך להוריד את רמת הכולסטרול בגוף?

איך להוריד את רמת הכולסטרול בגוף?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009
2 דקות קריאה

גופנו הינו סוג של מנוע. אם לא נקפיד לשים לב לנעשה בו ולשמור עליו אנו עלולים למצוא את עצמנו נאלצים להתמודד עם מחלות לא פשוטות בהן גופנו יחלה. אחת התחומים שאנו צריכים לשים לב אליהם הוא רמת הכולסטרול בגוף.

בשנים האחרונות עלתה המודעות לרמת הכולסטרול בגוף. זאת עקב ההכרה שרמת כולסטרול גבוה, מסכנת את הגוף ומעמידה אותו בסיכון מתמיד לחלות במחלות לב, ללקות בטרשת עורקים אשר יכולה להתפתח לכדי אירוע מוחי, או לקבל התקפי לב. על כן רופאים ממליצים למטופלים שלהם לשמור על דיאטת כולסטרול, ועל אורח חיים ספורטיבי ובריא. לא אחת מגיעים מטופלים למסקנה שעליהם לקיים דיאטת כולסטרול ואורח חיים ספורטיבי רק אחרי שכבר נאלצו להתמודד עם התקפי לב או מחלות לב שונות. על כן יש להקפיד על חיים בריאים, בטרם הגוף יכריח אותנו להתחיל בכך.

על מנת להקפיד על שמירת רמת כולסטרול סבירה בגוף, יש לבצע מעקב אחריו באמצעות בדיקות דם, אחת לחמש שנים החל מגיל עשרים. את בדיקת הכולסטרול עצמה מתחילים לעשות בבדיקות דם החל מגיל שנתיים. בדיקות אלו יבחנו האם המטופל נמצא בנורמה הסבירה של הכולסטרול או האם עליו להתחיל להקפיד יותר על צריכת המזון שלו. הגורמים אשר משפיעים על רמת הכולסטרול בגיל הם תורשה, מין, גיל, עודף משקל, פעילות גופנית וסוג צריכת המזון.

על מנת לקיים אורח חיים בריא יש להקפיד על פעילות ספורטיבית, זו יכולה לכלול שחיה, ריצה, רכיבה על אופניים ואף יוגה. פעילות ספורטיבית יכולה להפחית כמעט 50mg/dl. כמו כן, יש להימנע מעישון.

על מנת להפחית את כמות הכולסטרול בגוף יש להימנע מצריכת מזונות שמנים או עתירי כולסטרול, דוגמאת בשר, חלמון של ביצה, מזונות מטוגנים, מאפים, גבינות שמנות, נקניקים, גלידות.

דיאטת כולסטרול, יחד עם אורח חיים ספורטיבי, יכולה להוריד שלושים אחוז מרמת הכולסטרול בגוף.

לצד הורדת הכולסטרול, המכונה הכולסטרול הרע, ניתן לשמור על הגוף באמצעות העלאת הכולסטרול הטוב, אשר מרחיק את הגוף מסכנה לחלות במחלות לב ולקבל התקפי לב. כולסטרול זה יכול לעלות באמצעות צריכת מזון המכיל אומגה 3 (כגון דגים), צריכת מזון דל שומן ודל בכולסטרול כמו פירות, ירקות, מוצרי חלב דלי שומן, לחם מלא, עוף, קטניות ושתיית חצי כוס יין אדום ביום. צריכת מזון זה, יחד עם פעילות ספורטיבית, לא רק שמרחיקה מן הגוף את הכולסטרול הרע, אלא גם מחזקת את הכולסטרול הטוב.

במידה ותהליכים אלו אינם מספיקים, ניתן לפנות אל הרופא על מנת לקבל מרשם עבור תרופות שעוזרות בהורדת הכולסטרול. עם זאת, יש להקפיד גם בעת נטילת תרופות אלו, על פעילות ספורטיבית וצריכת תזונה נכונה, על מנת לשמור על גוף בריא ואורח חיים תקין.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר זיו פז
ד"ר זיו פז ראומטולוגיה
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית
ד"ר יואב איזנברג
ד"ר יואב איזנברג אנדוקרינולוגיה
אנדוקרינולוג בכיר בשרותי בריאות כללית, תל אביב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו