עמוד הבית > פורומים > לופוס ומחלות אוטואימוניות

פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
בדיקות אתי 25/06/2020 09:23
  • ערכתי בדיקות דם עקב כאבים במרפקים. תוצאות ENA - NEGATIVE ANA PATTERN - MITOCHNDRIAL ANA TITER - POSITIVE 1:160 מה אומרות התוצאות ומה ההבדל ENA ל ANA חוששת מאוד

  • + הוסף תגובה
ANA ו ENA - מה זה אומר ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/06/2020 20:49
  • אתי שלום, ANA - זו בדיקה שבודקת באמצעות מיקרוסקופ - האם יש נוגדנים בדם הנבדק כנגד תאים (באופן כללי) - התשובה במקרה זה היא יש או אין נוגדנים ENA - זו בדיקה של תת קבוצה של נוגדנים עצמיים מתוך משפחת הנוגדנים הגורמים ל ANA חיובי - והתשובה במקרה הזה תגיד בדיוק באיזה נוגדן מדובר למשל , ANTI RO במקרה שלך א. יש לך נוגדנים עצמיים מסוג ANA - אבל הם לא ממשפחת ה ENA הם ככל הנראה ממשפחה אחרת. הכי חשוב לזכור ש ANA חיובי יכול להיות גם אצל אנשים בריאים (ולכאבי מרפקים יש סיבות רבות) ולכן בינתים אין סיבה ל"חשוש מאוד" אבל בהחלט יש סיבה להשלים בירור. מציעה לפנות לרופא משפחה לבדיקת המרפקים (צילום, או סונר) והשלמת הבירור המעבדתי - ובמידת הצורך הפניה למרפאה האוטואימונית. בברכה,

  • + הוסף תגובה
בדיקות אתי 09/07/2020 07:57
  • לאחר שהראומטולוג ראה את בדיקות הדם שלי, אמר שאין תימוכין בבדיקות האחרות שנעשו לכך שיש לי מחלה אוטואומנית, מהסתכלות שטחית החליט שיש לי גמישות יתר ומזה נובעים כל הכאבים בגוף, ידיים, מרפקים, מיפרקים, תחושה של חום בידיים, ידיים כבדות וכו והמליץ על פיזיוטרפיה. התשובה תמוהה בעיני, אני עם גמישות יתר מאז שזוכרת את עצמי, הכאבים בשלושת החודשים האחרונים שהולכים ומחמירים. אובדת עצות

  • + הוסף תגובה
אובדת עצות - אל תאמרי נואש פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/07/2020 21:48
  • שלום אתי קחי את החלק הטוב - אין לך ככל הנראה דלקת מפרקים אוטואימונית. לכאבים יש הסברים שונים מציעה לבדוק תפקודי כבד ורמת IGM כללי ולהגיע לייעוץ נוסף אצל מומחה למחלות אוטואימוניות. בינתיים טיפול בכאב ופעילות גופנית יכולים לשפר את הרגשתך.

  • + הוסף תגובה
ראומוטולוגיה מריה 06/07/2020 17:59
  • ילידת 1954 מ-3.2019 – RHEUMATOID ARTHRITIS בבדיקת דם ב15.6 CK-CREAT.KINASE(CPK) מעל הנורמה 1299UL בהמלצת רופא מטפל הופסק שימוש בפרדניזון אך העליה במדד נמשכת ב-25.6 – 1564 היום- 6.7 – 1746 תור לראומוטולוג יש רק עוד חודשיים+ - הרופא המטפל לא יודע מה לעשות, עצות?

  • + הוסף תגובה
רמות CK ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 07/07/2020 20:38
  • שלום מריה CPK - הוא חלבון המופרש משרירים - ומבטא לרוב נזק לשריר . נזק שכזה יכול להגרם מסיבות שונות - למשל : תרופות (לדוגמא תרופות להפחתת רמת כולסטרול) , או כתוצאה מחבלה (למשל פעילות מאומצת בחדר כושר) או במחלות אוטואימוניות דוגמת דרמטומיוסיטיס או אחרות. מחלות אוטואימוניות יכולות להופיע ב "חבורות" ולכן חשוב לבדוק עבורך האם יש תרופה שלקחת וגרמה לCK לעלות ו/או יש לך מחלה משולבת עם פגיעה בשריר הטיפול בכל אחד מהמצבים שונה. במידה והמדדים ממשיכים לעלות נכון להשלים את הבירור בהקדם. בברכה,

  • + הוסף תגובה
SLE תרופות והריון יעל 18/06/2020 08:10
אשמח לתשובתך יעל 03/07/2020 15:33
פלקוויניל והנקה פרופ' ננסי אגמון-לוין 05/07/2020 19:56
ITP אני 05/07/2020 01:23
  • לא יודע אם כאן המקום אבל לא מצאתי פורום יותר טוב אז אני שואל פה אני עם תסמיני קורונה ואשתי אובחנה כחולת קורונה אני חולה ITP כרוני חריף ביותר עם טסיות בסביבות 5-10 ואני חושש מאוד לעבור בדיקה כיון שהיא חודרנית מאד ומגיעה עמוק מאד הייתי רוצה לדעת האם יש מקום לחשש או שאפשר לעבור את הבדיקה בלי שום חשש תודה רבה

  • + הוסף תגובה
ITP וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 05/07/2020 19:55
  • שלום לך, אני מבינה את החשש אך בדיקת קורונה עם משטף לא אמורה לגרום לדימום (לא יותר מצחצוח שיניים) ואינה מסוכנת. אני ממליצה לציין את ספירת הטסיות - לפני הבדיקה כך שינקט משנה זהירות - וניתן יהא לקחת את הבדיקה בבטחה. לא פרטת מה אתה מקבל ל ITP - אך מרבית הטיפולים למחלה זו כרוכים בדיכוי חיסוני ועלולים להעלות את הסיכון למחלות זיהומיות בכלל - ולכן חשוב במצבים אלה להקפיד עוד יותר על כללי הבידוד גם בבית, וכל כללי המניעה האפשריים. תשמרו על עצמכם.

  • + הוסף תגובה
שאלה אנונימית 01/07/2020 15:27
  • שלום בת 18 תקופה ארוכה שאני לא מרגישה טוב , עייפות חולשה כאבי מפרקים , תחושת הרדמות ידיים ורגלים פצעים בפה ,כאבים בחזה ועוד כל מיני דברים שבעבר לא היו לי ועכשיו מופעים בבדיקות דם שעשיתי פעמיים יצאו ערכים גבוהים של : ANTI CARDIOLIPIN IgG>160 ANTI CARDIOLIPIN IgA-125.2 ANTI CARDIOLIPIN IgM-23.1 U A.B2 GLYCOPROTEI IgG>160.0 A.B2 GLYCOPROTEI IgM-27.3 U (בכל הבדיקות הנורמה עד 20) (APTT-sec-33.9(20.1-30.5 (0.76-1.24)1.29-LAC RVVT SCREEN (0.81-1.19)1.31-LAC RVVT RATIO (0.76-1.24)2.93-LAC SCT SCREEN (0.77-1.23)1.28-LAC SCT CONFIRM LAC SCT RATIO-2.29(0.78-1.21) LAC RVVT CONFIRM-0.98(0.85-1.14) Esr -90 Ana- שלילי רציתי לדעת האם יש קשר בין apla לשקיעות דם כל כך גבהות ?(מבדיקה לבדיקה הם רק עולות ) האם apla יכולה לגרום לזה ? ,האם יכול להיות לופוס למרות anaשלילי ? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
בדיקות APLA ושקיעת דם פרופ' ננסי אגמון-לוין 05/07/2020 19:51
  • שלום לך, היום לא מקובל לאבחן לופוס עם ANA שלילי (על פי הקריטריונים החדשים זה קריטריון חובה) מנגד APLA יכול להתלוות למחלות אוטואימוניות אחרות - גם בהן יכולה שקיעת הדם לעלות, והבדיקות שפרטת אף שהן חלקיות הן לרוב מצדיקות טיפול. אני ממליצה להגיע למרפאה למחלות אוטואימוניות, רצוי כזו שמתמקצעת ב APLA - וניתן יהא לסייע לך. בברכה,

  • + הוסף תגובה
התייעצות אנונימי 29/06/2020 19:11
  • היי, אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון אבל מנסה את מזלי. אני בת 36, ויש לי תופעה שמלווה אותי כבר 10 שנים. בכל קיץ, כשמתחיל החום והלחות הקשה מופיעה לי אדמומיות בנקודות מסוימות בכפות הידיים. זה תת עורי, לא בולט כמו עקיצה. נראה כמו אזור אדום מהרגיל מתחת לעור בקוטר 1 סמ, שלרוב מגרד מאוד או כואב בלחיצה. הכאב או הגרד מתגברים לקראת הערב, ולרוב בוקר לאחר מכן נשאר הסימן ועובר מעצמו לאחר יום יומיים. כל כמה ימים מופיעים התסמינים במקומות אחרים בכפות הידיים (או הרגליים). איך שמגיע ספטמבר הכל חולף כלא היה. יש לציין שבמהלך הריונות בקיץ הסימפטומים לא הופיעו כמעט בגלל הייתי בעבר אצל רופא שהפנה לרופא עור שהפנה לבדיקות אלרגיה שלא הניבו דבר. הסיבה שמתייעצת כאן היא שלאמא שלי יש סקלרודרמה ואצלה היתה תופעה של הפוכה של הכחלת כפות ידיים בחורף, אז חשבתי שאולי זה קשור. תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תפרחות עונתיות פרופ' ננסי אגמון-לוין 05/07/2020 19:48
  • שלום לך, התפרחת שאת מתארת היא עונתית ואינה נדירה - דורשת בירור אך לרוב הטיפול הוא תסמיני בלבד . היא לרוב אינה קשורה ואינה מנבאת הופעה של סקלרודרמה

  • + הוסף תגובה
כאבים בגפיים תחתונות בעיקר ריהאם 25/06/2020 10:55
  • שלום אני סובלת כבר כמה חודשים מכאבים בגפיים במיוחד ברגליים שלפעמים מרגישה שאין לי יכולת ללכת. אני בת 40 בריאה בדרכלל. לפני חודש עברתי חתך בתחתית כף רגל ולא הלכתי למיון לתפירה ..אך שבוע אחרי לקחתי אנטיביוטיקה.. כמעט החלים אך עדיין כואב. עשיתי בדיקות דם ויצא לי הכל תקין חוץ מ esr 32 Crp 1.76 Alk.phos 140 לציין ש ENA profile שלילי ANA שלילי R.factor פחות מ 10 1. מה עליי עוד לעשות 2. האם התוצאות קשורות לחתך בכף רגל?.. אני חיה על אקמול בתקופה אחרונה.

  • + הוסף תגובה
כאבים בגפיים תחתונות פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/06/2020 20:46
  • שלום ריהאם כאבים בגפיים תחתונות יכולים להיות תוצאה של בעיה בעצבים (למשל נוירופתיה) , שרירים (מיאלגיה) מפרקים וגורמים אחרים. התלונה אינה מוסברת ככל הנראה מהפציעה (חתך ברגל) שכן התלונות היו חודשים קודם לכן. ובדיקות הדם אינן מספקות פתרון. ולכן מציעה א. לפנות לרופא המשפחה להשלים בירור, כולל בדיקות מלאות של תפקודי כבד שכן רמת ALK PHOS - מעט גבולית. ב. בהמשך לפנות לראומטולוג או נוירולוג במקום מגוריך להשלמת הבירור - רופא המשפחה ידע לכוון. בברכה,

  • + הוסף תגובה
בדיקה בה התוצאה הינה ENA Profile POSITIVE 70 SCL אלי 16/06/2020 21:47
בדיקות דם ANA חיובי חגית 14/06/2020 23:01
  • שלום . בת 37 לפני 4 חודשים עברתי לידה שקטה בחודש 34 + יש לי 5 ילדים בריאים ב"ה. בבירור סרולוגי נמצאו מ"ס ערכים. 1. ANA 1:80 2. DNS DS AB - 15 3. SSA RO 7-9 כל השאר תקין למעט ברזל נמוך ו MCV נמוך לוקחת ברזל לתיקון MCV. אני מתכננת הריון נוסף כפיצוי למה שקרה לי.. האם אני מוגדרת כחולה בזאבת או לופס ? מה המשמעות של ערכים אלו לטוח הארוך האם יש בזה סכנת חיים. מה ההשלכות של תוצאות אלו . אני מאוד חוששת ומצפה לתשובתך תודה.

  • + הוסף תגובה
ANA חיובי, ותלוי איזה ANA חיובי - והריון ... יש פתרון פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/06/2020 22:07
  • חגית שלום, בדיקות מעבדה - אפילו ANA חיובי - לא קובעות אבחנה של לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת - כדי ל"קבוע" מחלה צריך אבחנה "קלינית" כלומר משלב של בעיות שמאפיינות מחלה אחת או אחרת - ובהחלט יש סיבה לבדוק זאת במקרה שלך, נכון באופן כללי ובעיקר בחשיבה לעתיד - הבריאות שלך קודמת לכל. אבל ... ואולי בעבורך בשלב הזה (המיידי) הרבה יותר חשוב הבדיקות הללו - עלולות להשפיע על ההריון ו עוד יותר חשוב.. ניתן לתת טיפול שיגדיל את הסיכוי להצלחת ההריון הבא. ולכן אני מציעה להגיע לביקורת אוטואימונית - המתמקדת בהריון כדי לקבל הכוונה מתאימה. אני נוהגת להתחיל בטיפול לפני ההריון, ולכן עדיף בעיני ביקורת לפני ההריון. והשורה התחתונה גם לך ולבריאותך, וגם להריון הבא שלך יש סיכויים מצויינים בימנו אנו שיהיו רק בשורות טובות .

  • + הוסף תגובה
ג'יליאן ברה וקורונה יפעת 10/06/2020 02:10
  • שלום בת41 ברקע אנמיה בשל.חוסר ספיגה. לפני שנתיים חליתי בגיליאן ברה סינדרום שגורמת לשיתוק טופלתי ב ivig יש לי עדיין רדימויות וחולשה נאמר לי כי מע החיסונית שלי חלשה ואסור לי לקבל חיסוני שפעת מחשש שהמחלה תחזור ידוע במחקר שנעשה לאחרונה בארצות הברית ממקרים שקרו גם באיטליה כי יש קשר בין covid19 לגילאן ברה האם זה אומר שאני בקבוצת סיכון לצערי לא מקבלת.תשובות רק שעלי להזהר יותר מכולם ואני עובדת עצות לא רוצה להסתכן ולחלות ולהיות שוב משותקת

  • + הוסף תגובה
גיליאן ברה, שפעת קורונה וחיסונים. פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/06/2020 20:15
  • שלום יפעת , אכן גיליאן ברה ( מחלה אוטואימונית הגורמת לשיתוק לעיתים קשה ולרוב זמני) נגרמת לעיתים קרובות בהקשר לחשיפה לזיהומים (כמו שפעת ואולי גם קורונה) וחיסונים. אי כי הסיכון לגיליאן ברה חוזר נמוך מאוד - אני מעריכה שלאור מיעוט המידע הקיים בהקשר לקורונה - את מוגדרת בקבוצת סיכון . ו - את צודקת, המידע דל ואין מי שיכול לתת לך תשובות טובות - זו התשובה "הכי אמיתית" שאפשר לתת. ובכל זאת מה עושים ? אני חושבת כי בשלב הזה של המגיפה בישראל - הרוב מהכריע של חולים עם מחלות אוטואימוניות יציבות, שאינם מקבלים טיפול מאוד מדכא חיסון, יכולים לחזור ל"שגרה יחסית" זה נדמה הפתרון ה - "מעשי" שכן הקורונה ככל הנראה תשאר איתנו עוד זמן מה. שתי נקודות להרגעה א. נגיפי השפעת ואחרים (כולם רעים בהקשר של גיאן ברה) היו כאן כל שנה וגם בשנה שעברה - ובכל זאת חולים בגיאן ברה שהחלימו מנהלים אורח חיים רגיל בכל שנה ..... ב. דווקא השנה , בגלל/בשל הקורונה - את יכולה בנחת רבה לנקוט בכל אמצעי הזהירות הנכונים - אפשר /צריך לשים מסיכה וכפפות ולחטא את הסביבה בה תשבי - אין בעיה לבקש מאנשים שנכנסים לחדר בו את יושבת לשים מסיכה (זה 100% לגיטימי) - אז בהיבט הזה הזהירות "קלה יותר" תשמרי על עצמך.

  • + הוסף תגובה
Ivig טיפול יא 08/06/2020 08:54
  • שלום רב רציתי לדעת מתי נותנים נוגדנים ivig תודה

  • + הוסף תגובה
IVIG - טיפול ל.... הרבה מאוד מצבים פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/06/2020 20:02
  • שלום יא IVIG - זה תכשיר (יש כמה סוגים שונים בישראל) המופק מתרומות דם ומכיל תרכיב נוגדנים "טובים". התכשיר ניתן למגוון רחב מאוד של מחלות - בעיקר חסר חיסוני ומחלות אוטואימוניות. אם תוכל/י לחדד את השאלה אולי אוכל לענות באופן "מדויק יותר.

  • + הוסף תגובה
ניתוח מיני מעקף לחולת לופוס ליזה 08/06/2020 08:50
  • לאחרונה הובחנתי כחולת לופוס סובלת מהשמנת יתר BMI 36.7 האם אני יכולה לעבור ניתוח מיני מעקף

  • + הוסף תגובה
ניתוח בריאטרי ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/06/2020 20:00
  • שלום ליזה, התשובה העקרונית היא - כן ! את יכולה לעבור ניתוח אבל כמו בכל ניתוח צריך לוודא שהמחלה מאוזנת באופן אופטימלי - לפני הניתוח ולעיתים צריך התערבות טיפולית "סביב הניתוח" - אני משוכנת שרופא/ת הלופוס שלך יוכלו לסייע. בניתוח מיני מעקף צפויים חוסרים תזונתיים משניים - ניתן לתקן אותם ויש לכך חשיבות רבה בכלל, ובלופוס בפרט - הצוות הבריאטרי כולל לרוב דיאטנית שתוכל לסייע. בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
חשד ללופוס שאלת המקך עופרה 25/05/2020 22:43
  • תודה מה הכונה בטיפול נוסף פלאקוניל ?האים אין לתרופה תופעות לוואי.אני קוראת באינטרנט שירידה במשלים מנבאת בעיה בכליות האים זה כך? מתי יפחת הסיכון שאפלה תהפול ללופוס? תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה
אפלה ולופוס - 2 פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/05/2020 21:21
  • פלאקוויניל זו אופציה אחת. ירידה במשלים אכן קשורה בבעיה בכליות, אך גם בתופעות אוטואימוניות רבות אחרות והיא אינה ספציפית. בדרך כלל מעקב לאורך זמן מאפשר לי להעריך את הסיכון - אך זה כמובן פרטני לכל חולה וחולה.

  • + הוסף תגובה
חשש מהתפתחות לופוס עופרה 24/05/2020 21:45
  • שלום דר,לפני מספר שנים אובחנתי בתסמונת אפלה נוטלת קומדין קבוע. אין נוגדניםשל לופוס למעט c3 נמוך 72.מרגישה מעולה ללא תסמינים כלשהם.לאחרונה אני בפרויקט פיסי תובעני מעט שעות שינה עומס עבודה נהנית מאוד אך חוששת שמצבי יתדרדר לכדי לופוס.האים c3 יכול לעלות.האים המשלים הנמוך קשור לתקופה הלחוצה. אשמח שתסבירי האים יש קשר והשפעה על המשלים והתדרדרות מאפלה ללופוס תודה רבה מאוד

  • + הוסף תגובה
האם אפלא יכול להפוך ללופוס ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/05/2020 22:09
  • עופרה שלום, אכן אפלא יכול להפוך ללופוס אך הסיכון לכך אינו גדול 10-15% ככל הנראה. משלים נמוך כבדיקה יחידה יכול להופיע ב אפלא בלבד - אך במקרים הללו אני נוהגת ל"שדרג" או לפחות לשקול "שדרוג" של הטיפול. במילים אחרות - א. כדאי להיות במעקב מסודר במרכז המתמחה באפלא וגם בלופוס. ב. צריך להשלים בדיקות ג. כדאי לשקול טיפול "מגן" ד. עם כל המפורט לעיל - אפשר לנשום לרווחה - הסיכון אינו גבוה, ובכל מקרה אנו יכולים לטפל בכך היטב. אחרון אחרון חביב - החיים בישראל, בעולם (עם הקורונה ובלעדיה) הם עתירי מתחים . מתחים מעלים סיכון להחמרה של מחלות אוטואימוניות, אך כאמור אלה הם חיינו. אז מה עושים - מוצאים דרכים גם כאשר יש פרויקט תובעני - להקפיד על שינה, להקפיד על נקודות רגיעה - ולהשאר בשליטה. בהצלחה בפרויקט.

  • + הוסף תגובה
שאלה בענין נוזל פריקרדיאלי אודליה 20/05/2020 09:32
  • ד"ר שלום רב. ראשית תודה על האפשרות לקבלת ייעוץ. מדובר באבא שלי, בן 62. במאי 2019 ביצע בדיקת ct של הריאות במסגרת אבחון למעשנים, על דעת עצמו. הבדיקה יצאה תקינה. נמצא שיש לו נוזל פריקרדיאלי בכמות גדולה. מכך התחיל הבירור. חשוב לציין כי הנוזל היה כבר כ- 4 שנים קודם לכן בכמות מזערית, והיה כל הזמן במעקב אצל קרדיולוג שטען שרק לעקוב. אבא אושפז וביצעו בדיקות דם ולא מצאו משהו חריג. הופננו להמטולוג , נמצא בלטות מזערית בבית שחי ימין, נלקח ביופסיה נמאה לימופמה מרגינל זון ברמת ממאירות מאודדדדד נמוכה. הועלה חשד שהנוזל הינו מהלימופמה ולכן התחיל טיפול ביולוגי + כימו משולב אחת לחודש , 6 טיפולים. אבא סיים את הטיפולים, אין קליטה בבלוטה ואין חשד ללימופה אבל עדיין יש נוזל! חשוב לציין כי ב09/19 ביצע ניקוז של הנוזלף, במקביל ב-10/19 החל טיפולים והנוזל חזר להיות בכמות גדולה. לאחר התייעצות עם המטולוגית בכירה נמסר כי הנוזל אינו מהלימפומה... חזרנו לנקודת ההתחלה. נשמח לקבל כיוון / הכוונה ממה יכול להיות ומה הטיפול לכך. במסגרת הבדיקות דם שביצע באישפוז ביולי 2019 נמצא rf מוגבר. האם יכול להיות קשר למחלה אוטיאומנית. האם לדת לכיוון הזה? אודה מראש לתשובה! מערכיה מאוד.

  • + הוסף תגובה
נוזל פריקריאלי כביטוי למחלה אוטואימונית פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/05/2020 22:06
  • שלום אודליה. אכן, נוזל (תפליט, בשפה הרפואית) פריקרדיאלי (סביב קרום הלב) הוא לעיתים קרובות ביטוי של תהליך אוטואימוני התוקף את קרום הלב. תהליך זה יכול להופיע לאחר ניתוח בבית החזה, זיהום, גידול או כתוצאה ממחלה אוטואימונית (למשל זאבת, אבל גם מחלות אחרות) הטיפול בתהליך הזה דורש התערבות אימונית - היום יש מגוון תרופות היכולות לסייע בהפחתת הנוזל ובשמירה על תפקוד תקין של הלב, וכמובן שנדרש מעקב מסודר הן לטיפול בצד האימוני והן של הקרדיולוגים (במקרה של אביך גם של ההמטולוג) בשנתיים האחרונות יש גם טיפולים ביולוגים מתקדמים היכוליים לסייע. כמובן שרק מהפירוט לעיל אינני יכולה לכוון יותר, אך אני מקווה שזה עוזר בברכה,

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה מודאג 16/04/2020 00:33
  • שלום רב מעט מידע מפורסם בנושא. ברצוני לדעת האם מנגנון הפעולה של המבטרה מאפשר התפתחות מחלה קשה או שמא מגן מפניה במידה מסוימת ?

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/04/2020 17:41
  • שלום לך, כידוע - קורונה הוא נגיף חדש ולכן המידע מוגבל. עם זאת ההתמודדות של מערכת החיסון עם נגיפים בכלל היא באמצעות הפרשת חלבונים המדכאים את הנגיף ובאמצעות ייצור נוגדנים כנגד הנגיף אשר מסוגלים לנטל אותו. הטיפול במבטרה מונע ייצור נוגדנים (לפחות בחצי השנה הראשונה לאחר הטיפול ) וזה כמובן מאוד יעיל למחלות אוטואימוניות בהן יש ייצור מוגבר של נוגדנים עצמיים , אך מנגד מפריע למערכת החיסון להלחם בנגיף ולייצר נוגדנים כנגד הנגיף ולכן אנו ממליצים לחולים אשר קיבלו מבטרה בחודשים האחרונים להשמר באופן מיוחד (בידוד סביבתי, הגיינה וכדומה) עם זאת אני רוצה לציין כי מגיפת הקורונה ככל הנראה תחת שליטה אך עתידה להישאר בסביבה בחודשים הקרובים - ואנו ממשיכים לטפל בחולים הזקוקים לטיפול במבטרה למרות הקורונה. ו... נשמרים נשמרים נשמרים בברכת בריאות שלמה.

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה ניצה 15/05/2020 03:53
  • אוקי, נניח שכבר קיבלתי, כבר חליתי, ואין לי נוגדנים. מה הלאה? א. אני אהיה חולה לנצח? ב. למרות שיצאה תשובה שלילית בתרבית, יש עדין את השיעול ועוד כל מיני תסמינים, אז, לסביבה, אני מסוכנת גם תמיד? ג. בכל זאת, מה אפשר לעשות? יש טעם לקחת פאלקנוויל?

  • + הוסף תגובה
מבטרה וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/05/2020 22:32
  • ניצה שלום בכדי לנסות ולפשט את המצב צריך להבדיל בין שני דברים א. הזיהום עצמו בנגיף יכול ל"עבור" גם במטופלים שקיבלו מבטרה- והבדיקות לנגיף יהפכו שליליות (בדיקות אלה מכנות משטף ומבוצעות על ידי אותם המטושים עליהם דיברו רבות בטלויזיה) - אז ללא קשר לטיפול במבטרה אפשר לבדוק את רמת הנגיף במשטף וברגע שיש שתי בדיקות שליליות אפשר לאשר שהזיהום חלף ואותו אדם אינו מסוכן לסביבה. ב. תגובת מערכת החיסון שהיא גם טובה (ייצור נוגדני זכרון שאולי ימנעו זיהום נוסף) וגם לפעמים פחות טובה (גורמת לתגובה חיסונית סוערת שהיא חלק מהגורמים למצב הקשה של החולים) - התגובה הזאת בעיקר הצד הטוב שלה מדוכא על ידי מבטרה ולכן ייצור הנוגדנים הטובים המגנים יפגע. פלקוויניל ככל הנראה לא יעזור בשלב מתקדם של המחלה/ או בשלב של החלמה .

  • + הוסף תגובה
בדיקות לופוס ההריון הילה 11/05/2020 15:14
  • שלום, אני בהריון בשבוע 9 עם תאומים. לאחר אירוע pe בעבר (עקב שימוש בגלולות) אני מטופלת בקלקסן 40 מ״ג ליום. היום עשיתי בדיקות דם לקרישה ובהן נמצאו 3 ערכים חריגים- Antiribosomal p- 1.2 positive Anti rnp- 1.8 positive Anti rnp a- 1.8 positive קראתי כל מה שהצלחתי למצוא אבל אני מודאגת. התור לרופא רק בעוד כמה ימים ואשמח אם תוכלי לשפוך אור על התוצאות. האם הן חריגות ומה המשמעות שלהן. המון תודה

  • + הוסף תגובה
בדיקות לופוס והריון פרופ' ננסי אגמון-לוין 12/05/2020 21:29
  • הילה שלום, הבדיקות שפרטת הן ברמה נמוכה, ולרוב אינן מהוות סיכון להריון, במילים אחרות אפשר להשלים הריון שלם תקין ושמח גם עם בדיקות כאל. עם זאת זה בירור זה מאוד חלקי להריון ולכן ממליצה להגיע בהקדם למרכז אוטואימוני שיכול להשלים בירור אוטואימוני מלא להריון , וכמובן למרפאת הריון בסיכון משולבת למעקב הריון כנדרש. בשורות טובות.

  • + הוסף תגובה
ITP חושש 06/05/2020 23:47
  • שלום וברכה! רציתי לשאול מה רמת הסיכון לחולה ITP לסיבוכים עקב הקורונה ומה רמת הסיכון למי שעבר כריתת טחול עקב ITP לסיבוכים בגלל הקורונה

  • + הוסף תגובה
ITP וקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/05/2020 22:27
  • שלום לך, אין מידע ישיר לגבי ITP ו/או אך במקרה זה יש חשיבות לטיפול התרופתי, שימוש בסטרואידים ו/או טיפול במבטרה (ריטוקסימאב) מהווים ככל הנראה גורמי סיכון. כריתת טחול אכן מדכאת את מערכת החיסון אך בעיקר בכל הקשור ללוחמה בחיידקים מסוג מסויים (עם מעטפת) ופחות לגבי נגיפים. בברכה,

  • + הוסף תגובה
לופוס, סכרת וapla חן 05/05/2020 18:22
  • שלום רב, אני חולת לופוס, סכרת וapla אני לא יוצאת מהבית אך בעלי נאלץ לצאת לעבודה, האם אני יכולה להתקרב לבעלי? או שעליי לשמור ממנו מרחק?

  • + הוסף תגובה
חזרה לשגרה בימי קורונה - לופוס אפלא וסכרת פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/05/2020 19:22
  • שלום חן, את בוודאי יכולה להתקרב לבעלך - רצוי אפילו - אבל יש בכל זאת לנקוט בכל אמצעי המיגון. איך יודעים מה לעשות א. תלוי מה מצבך, איזה טיפולים תרופתיים קיבלת ומתי - לדוגמא מי שמקבל רק פלקוויניל - יכול בדרך כלל להתנהג כמו כולם, מי שקיבל ציקלופוספמיד או מבטרה בחודשים האחרונים צריך לשמור על בידוד מקסימאלי. ב. תלוי באיזה עבודה בעלך עובד - עבודה משרדית עם מעט חשיפה לא דומה לעבודה עם הרבה אנשים והרבה חשיפה. ג. בכל מקרה ובכל התנאים מומלץ שבעלך ישמר מאוד במסגרת העבודה (מסיכה, כפפות , מרחק אישי 2 מ) וגם בבית - כאשר הוא מגיע הביתה להחליף בגדים , רחצה וכל הנדרש כדי למנוע חשיפה משנית - לפני שמתקרבים אליך... לצערי , איש מאיתנו לא יודע כמה זמן נדרש ל"חיות עם הקורונה" ולכן צריך למצוא את הפתרון/פשרה המתאימה לכל אחד ואחת.

  • + הוסף תגובה
ללופוס MCTD ומחלה גידולית לפני ניתוח להסרת הגידול ובדיקת ממאירות סי 02/05/2020 14:15
  • שלום לך פרופ', בת 50, יש לי לופוס ברימסיה כבר מספר שנים עם MCTD ומטופלת רק בפלקווניל. יש לי שני גידולים אחד מהם גידול PVNS והשני גידול בעצם, נקבע לי תור לניתוח להסרת הגידולים ולשליחת הגידול לביופסיה, אבל בינתיים מדובר על חזרה לעבודה (שבועיים לפני הניתוח) אני עובדת בחינוך ורציתי לדעת האם עלי להימנע מחזרה לעבודה או שאני יכולה לחזור לעבוד כרגיל? מאחר שמבחינתי הייתי חוזרת תוך שמירה על ריחוק ומיגון ככל שאפשר וכן האם לשלוח את ילדי ללימודים כשיחזרו הלימודים בחטיבות או לחכות עד לאחר הניתוח? אשמח להמלצה ממך.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום לופוס ומחלות אוטואימוניות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!