פורום מרפאת מטיילים רמב"ם

זיקה ותכנון הריון
עלמה 12/11/2017 | 20:01שלום, אני ובעלי חזרנו מתאילנד לפני חודש ואנחנו מתכננים הריון. הבנתי שאישה יכולה להעביר את הנגיף תוך 8 שבועות וגבר (ביחסי מין) תוך חצי שנה. מה ניתן לעשות במצב זה? אנחנו לא רוצים לדחות את ההיריון. האם ישנה בדיקה לבירור האם נדבקנו, ואם כן, איפה ניתן לעשות אותה? תודה רבה,פתח בחלון חדשהוסף תגובה
זיקה ושימור פריון
דנה 14/05/2022 | 11:59שלום ד״ר וראשית תודה. אני ובעלי מתוכננים לטוס לירח דבש במלדיביים ומיד לאחר מכן מתחילים תהליך של הקפאת עוברים לשימוש עתידי. הבנתי שההמלצה היא להמתין 3 חודשים עם הריון, האם כך הדבר גם עם הליך השימור? אציין כי סיבת השימור וולונטרית ואינה רפואית, אך עלינו להתחיל ובתקווה לסיים את ההליך במיידי עקב רילוקיישן בסוף אוגוסט. תודה מראש!הוסף תגובה
טיפולי ivf אחרי ביקור במלדיביים
דוד 03/05/2022 | 11:09אני נוסע לשבוע במלדיביים בו אשהה בעיקר בסירה בלב ים. אני ואשתי בתהליכי ivf. כמה זמן אחרי הביקור אפשר להמשיך בתהליכים? האם ניתן לעשות בדיקה ולקצר את הזמן? עוד הנחיות מיוחדות לאחר החזרה?הוסף תגובה
תשובת מומחה טוב לעסוק בוירוס שהוא לא קורונה
ד"ר עמי נויברגר 10/04/2020 | 10:36שלושה חודשים מספיק ולא צריך שום בדיקה אחכהוסף תגובה
זיקה
סתיו 09/04/2020 | 22:00היי ד''ר, בהמשך להתכתבויות, אשמח לדעת האם התדירות ירדה ל3 חודשים עבור הגבר על מנת להיכנס להריון בצורה בטוחה והאם כדאי בכל זאת לבצע בדיקות לאחר מכן?הוסף תגובה
עדכוני זיקה 2019
לימור 29/07/2019 | 07:42בוקר טוב דר אני ובעלי נמצאים בחופשה בתיאלנד לפי תגובתך הבנתי שזמן ההמתנה המומלץ או שלושה חודשים מהחזרה ואז אפשר להיות בטוחים שאין סיכון להיכנס להריון האם זה מכוון לשני בני הזוג זמן ההמתנה תודה ליום טובהוסף תגובה
עדכוני זיקה לשנת 2019
אביב 23/06/2019 | 16:23שלום ד"ר, תודה על כל המענה הקודם, אנחנו לפני הטיול והסרת הרבה דאגה מליבנו. אנחנו מעוניינים להכנס להריון לאחר טיול למזרח (וייטנאם, לאוס, בורמה, פיליפינים או תאילנד) שעתידי להיות בקיץ הקרוב. כיצד נוכל לברר האם המקומות הללו בעלי סיכון לזיקה? באתר משרד הבריאות ישנה כמעט כל מדינה אפשרית.. בנוסף, ראיתי שכתבת שזמן ההמתנה המומלץ לכניסה להריון כרגע הוא 3 חודשים (במקום 6) האם זה מכוון לשני בני הזוג? תודה רבה(:הוסף תגובה
תשובת מומחה תור לרמב"ם
ד"ר עמי נויברגר 24/10/2018 | 08:50047772360 או להשאיר הודעה באתר המרפאה. לא סגור על המחיר - תשאלי בפניה - אבל זה יותר מ 600 לשני בני הזוג יחד. הכסף הולך למעבדה / רמב"ם - זה לא פרטי באיזושהו אופן.הוסף תגובה
כיצד ניתן לתאם תור לבדיקות מעבדה ברמבם?
,shli 23/10/2018 | 11:19הי, חזרנו לפני חודש מתאילנד. כיצד ניתן לתאם תור לרמבם? מבינה שזה בתשלום של 600 שח לשני בני הזוג?הוסף תגובה
כיצד ניתן לתאם תור לבדיקות מעבדה ברמבם?
,shli 23/10/2018 | 11:18הי, חזרנו לפני חודש מתאילנד. כיצד ניתן לתאם תור לרמבם? מבינה שזה בתשלום של 600 שח לשני בני הזוג?הוסף תגובה
תשובת מומחה כבר לא חצי שנה
ד"ר עמי נויברגר 22/08/2018 | 21:12שונה ל 3 חודשיםהוסף תגובה
תשובת מומחה זיקה - המתנה
ד"ר עמי נויברגר 22/08/2018 | 21:113 חודשים לאחר החזרה ניתן להיכנס להריון בבטחה. אחוז המטיילים הישראלים שנבדקו ונמצאו חיוביים נמוך מאוד. רוב הבדיקות בוצעו בתל השומר. השאר ברמבםהוסף תגובה
זיקה ... מה יהיה ...
רותם 22/08/2018 | 20:58תודה רבה על התשובות היעילות אחרי דאגות רבות ... אז אפשר לומר שההמתנה יורדת ל3 חודשים וניתן לאחר מכן לנסות להכנס להריון ללא חשש? שנית כל, כמה אנשים נמצאו שקיים בהם הנגיף ? באחוזים גבוהים?הוסף תגובה
תשובת מומחה משך זמן מחשיפה לבדיקות זיקה
ד"ר עמי נויברגר 20/08/2018 | 08:07סביר לחכות לפחות שבוע כדי שרמת הנוגדנים בדם, שהגוף מייצר כנגד הנגיף, תעלה. את הנגיף עצמו אפשר למצוא בדם ובשתן גם שבועות רבים לאחר החשיפה. צריך לזכור שההמלצה הפורמלית של משרד הבריאות היא לחכות שלושה חודשים עד לכניסה להריון בלי בדיקות (זה ירד משישה חודשים לאחרונה), ורק מי שלא מוכן / מוכנה לחכות יבצעו בדיקות.הוסף תגובה
המשך שאלה בקשר לזיקה
רעות 19/08/2018 | 20:14שלום ד״ר נויברגר, תודה רבה על התשובות המפורטות והמועילות. מהו טווח הזמן הרצוי ביותר לביצוע הבדיקות מהרגע שחוזרים ממקום נגוע בזיקה? תודה רבה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה אחרי חצי שנה
ד"ר עמי נויברגר 03/06/2018 | 10:53הסכנה חולפת ואין שום טעם בביצוע בדיקות. אם מחכים חצי שנה ממילא אין צורך להקפיד על יחסי מין מוגנים.הוסף תגובה
תכנון הריון - זיקה
פז 03/06/2018 | 10:49האם לאחר חצי שנה הסכנה עוברת? אם מחכים חצי שנה יש לבצע בדיקה? במהלך חצי השנה חייבים לקיים יחסי מין מוגנים או שאם מחכים זה לא משנה?הוסף תגובה
תשובת מומחה זנזי-זיקה
ד"ר עמי נויברגר 14/03/2018 | 21:24א. הסיכון באפריקה נמוך. ב. הבדיקות מבוצעות בתל השומר וברמב״ם. ברמב״ם בתיאם עם מרפאת המטיילים. ג. עוד חודש בשיבא זה בסדר גמור ד. זיקה בד״כ מסתמנת עם חום, כאבי מפרקים ופריחה. אם מה שאת קוראת לו שפעת היה כזה - יתכן וזיקה. אם היה בעיקר נזלת ושיעול - כנראה שלאהוסף תגובה
בדיקת זיקה במהירות האפשרית
מורן 14/03/2018 | 10:00שלום ד"ר נויברגר, בהמשך להתכתבות שקראתי פה, אני ובעלי חזרנו אתמול מזנזיבר והיינו רוצים להיבדק מאחר ואנחנו לא רוצים לדחות את ההיריון ולעשות הפסקה של חצי שנה. רציתי לשאול מספר שאלות. 1. היכן ניתן לבצע את הבדיקה לנגיף הזיקה במהירות האפשרית ומהי הפרוצדורה? 2. התקשרתי למרפאת מטיילים בשיבא, ואמרו שהתור הכי קרוב הוא עוד חודש... האם זה בסדר? קראתי שצריך לעשות את הבדיקה בסמוך לחשיפה לאזור נגוע. 3. לציין, כי חזרתי מאוד חולה (סימפטומים של שפעת) האם זה יכול להעיד על הדבקות? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה אין תשובה חד משמעית משום שהנתונים עדיין מצטברים וקשה להתבסס על מעט המקרים שהיו
ד"ר עמי נויברגר 16/11/2017 | 14:48באופן כללי הסיכון לפגיעה עוברית אם כל הבדיקות של שני בני הזוג שליליות נמוך עד אפסי, אבל לא אוכל להתחייב על אפס. עד כמה לוקחים סיכון כל כך קטן - זה קצת עניין של אופי.... סליחה על התשובה הלא חד משמעית, אבל כל זוג צריך לחיות עם ההחלטה שלו - עד כמה יוכלו להיות רגועים בזמן ההריון. מבחינה סטטיסטית אנו לוקחים על עצמנו סיכונים הרבה יותר גדולים בכך שאנו יוצאים לנהוג בכביש החוף בלילה...הוסף תגובה
בדיקות שליליות והריון?
עלמה 16/11/2017 | 14:26שלום ד״ר עמי ותודה רבה על תגובתך. רציתי לשאול- במידה והתוצאות יוצאות שליליות האם ניתן לתכנן הריון או שעדיף לחכות בכל מקרה חצי שנה? במידה ואפשר, האם ההריון צריך להיות מלווה בבדיקות מיוחדות?הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות לזיקה
ד"ר עמי נויברגר 12/11/2017 | 20:48בדיקות מתבצעות אצלנו ברמב"ם בתשלום למעבדה, ובתל השומר עם התחייבות של קופת חולים ולדעתי ללא תשלום נוסף. הבדיקות כוללות בדיקות נוגדנים בדם, וזיהוי חומר גנטי של הנגיף בדם ובשתן, והן זהות בשני המרכזים. תשובות שליליות לשני בני הזוג משמעותן שלא היתה הדבקה ואין סיכון בהריון, אך צריך לציין שכמו בכל אירוע חדש - עדיין אין וודאות מלאה באמינות מוחלטת של בדיקות המעבדה. אם תרצו לתאם את ביצוע הבדיקות ברמב"ם שלחו הודעה. העלות לא זניחה - מדובר על שלוש בדיקות לכל אחד מכם, כל אחת מהבדיקות עולה מאה שקל - זו לא רפואה פרטית אלא תשלום למעבדההוסף תגובה
מה מוגדר הזמן של "תכנון הריון"? (לת)
מעיין 13/05/2022 | 07:20היי אני רוצה לטוס לזנזיבר ראיתי שבכל הנוגע למלריה לא מומלץ לנשים הרות ולנשים "המתכננות הריון" לטוס? מה פרק הזמן של "תכנון הריון"? חודש קדימה? חודשיים? חצי שנה?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
חיסון למנינגוקוק (לת)
רועי 19/04/2022 | 09:19שלום רב. בן 70, לפני כ-20 שנה עברתי כריתת טחול לאחר תאונת דרכים. מאז קיבלתי כל -5 שנים חיסון לפנמוקוק. אני מטייל בשנים אחרונות בעיקר באירופה. לאחרונה קראתי על המלצה כללית לקבל חיסון נגד מנינגוקוק סוג B (בקסרו) באנשים ללא טחול. רציתי לשאול לדעתך. האם לדעתך מומלץ גם בגיל 70 או שזה זיהום מאוד נדיר בגיל כזה ולא כדאי? האם החיסון נחשב בטוח או שיש תופעות לוואי בעייתיות? תודה על עזרה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תאילנד בהריון (לת)
עובי 19/04/2022 | 02:35היי, אני בהריון ראשון ואנחנו מאוד רוצים לטוס לאי קופנגן שבתאילנד בשבועות 14-23 האם לדעתך רצוי לוותר על הטיול מחשש לזיקה/ מלריה? אילו בדיקות נצטרך לעשות כשנחזור? תודה רבה!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
זיקה מקסיקו
. 16/04/2019 | 02:45שלום ד"ר. בעלי ואני טסנו בסוף מרץ לשלושה שבועות במקסיקו. במהלך השהות שם הייתה לי פריחה ואדמומיות רק במקומות חשופים לשמש (ידיים ורגליים) ובנוסף היה לי חום יום אחד בלבד בשעות הערב החל החום (יש לציין שלא נבדק מודד חום אלא על ידי מגע) ולמחרת כשקמתי מהשינה קמתי ללא חום כלל. נגשתי לרופא במקסיקו ולדבריו מדובר באלרגיה, כשהגעתי לארץ ביקשתי לבחון האם מדובר בזיקה אך הרופאת משפחה ציינה כי אין תסמינים לנגיף על אף שקראתי באינטרנט שבמידה ויש חום קיים החשש. מה אתה ממליץ לי לעשות? האם ייתכן והחום כתוצאה מהאלרגיה שחושבים שיש לי? יש לי תור לבדיקת אלרגיה כחודש לאלר החזרה לארץ. אני מאוד לחוצה ורוצה הריון ולכן רוצה לוודא מה פרק הזמן המומלץ להמתין?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה זיקה ומקסיקו
ד"ר עמי נויברגר 10/04/2022 | 07:17א. 3 חודשים. ברור שאין תשובה חד משמעית אבל זו ההמלצה המעודכנת. ב. אין בדיקה שאמינה במאה אחוז. בדיקות דם ושתן זמינות בתל השומר. תשובה תוך כשבוע. ג. דוחה יתושים, בגדים ארוכים, ומזל.הוסף תגובה
זיקה במקסיקו
לינוי 06/04/2022 | 19:30היי, אני ובעלי רוצים לטוס לירח דבש במקסיקו וכמו כולן - יש חשש מזיקה. אז השאלה היא כזו: 1. כמה זמן צריך לחכות כדי להיקלט להריון אחרי שחוזרים ממקסיקו? קראתי על 3 חודשים וקראתי על חצי שנה, האם יש תשובה שהיא חד משמעית? 2. במידה ולא רוצה לחכות - יש בדיקה שעושים שבודקת אם היתוש עקץ אותי? במידה וכן, איפה עושים את הבדיקה? מה רמת האמינות של הבדיקה? לאחר כמה זמן מתקבלת תשובת הבדיקה? 3 כיצד ניתן להימנע מעקיצת היתוש בזמן אמת במקסיקו? תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה אין נתונים ..
ד"ר עמי נויברגר 28/11/2021 | 10:03בגלל הקורונה אף אחד לא בודק . סביר שהסיכון נמוך מאוד.הוסף תגובה
נגיף זיקה
חולמת על מקסיקו וגם על הריון 26/11/2021 | 00:27היי, מה מצב הזיקה כיום במקסיקו ? יש מקומות בעייתים יותר וכאלה שפחות ? נשים שמתכננות להרות או בהריון יכולות לטוס ?הוסף תגובה
תשובת מומחה לצערי
ד"ר עמי נויברגר 24/11/2019 | 13:26אין מידע רלוונטי חדש שאני מכירהוסף תגובה
זיקה ינואר 2020
זיו 24/11/2019 | 12:54האם יש שינוי במצב הזיקה במקסיקו בחצי שנה האחרונה ?הוסף תגובה
תשובת מומחה אם נדבקת...
ד"ר עמי נויברגר 16/04/2019 | 13:22הסיכוי שנדבקת נמוך מאוד. אם ממש רוצים להיכנס להריון פשוט תבואו להיבדק. אם יכולים לחכות קצת, כפי שכתבתי למעלה, חכו בלי בדיקה. המחלה עצמה (שכבר חלפה) אינה מסוכנת לך בכלל ורלוונטית רק לעובר.הוסף תגובה
זיקה מקסיקו
. 16/04/2019 | 11:20ראשית תודה רבה על התגובה המהירה. במידה ואכן נדבקתי בנגיף מה פרק הזמן שעליי לחכות? ובמידה וחיכיתי את פרק הזמן הנחוץ האם אני יכולה להיות רגועה מבחינת תופעות לוואי של הנגיף?הוסף תגובה
זיקה מקסיקו
. 16/04/2019 | 11:20ראשית תודה רבה על התגובה המהירה. במידה ואכן נדבקתי בנגיף מה פרק הזמן שעליי לחכות? ובמידה וחיכיתי את פרק הזמן הנחוץ האם אני יכולה להיות רגועה מבחינת תופעות לוואי של הנגיף?הוסף תגובה
תשובת מומחה האם זה זיקה?
ד"ר עמי נויברגר 16/04/2019 | 07:20בוקר טוב. אכן מה שתארת יכול להיות הדבקה בזיקה. יכולה לחכות שלושה חודשים מיום החזרה ואז להיכנס להריון ללא בדיקות או להיבדק כבר עכשיו ו"לשלול" אפשרות זו. בדיקות מבוצעות בתל השומר ואצלנו ברמבם. חג שמח!הוסף תגובה
אקמול אחרי חיסון נגד קורונה
מלכי 08/04/2022 | 18:30שלום רב לרופא, זה בסדר לקחת אקמול אם יש חום אחרי חיסון נגד קורונה ? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה כן
ד"ר עמי נויברגר 10/04/2022 | 07:16הוסף תגובה
זיקה והריון- המתנה של 3 חודשים או 6 חודשים (לת)
תהילה 02/04/2022 | 13:44שלום, אני ובעלי חזרנו מתאילנד באמצע דצמבר ומעוניינים להתחיל לנסות להיכנס להריון. רופאת המטיילים במכבי אמרה להמתין חצי שנה לאחר החזרה ורופא המטיילים בכללית אמר לחכות רק 3 חודשים. מהי ההמלצה המעודכנת?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תרופות מרשם בתאילנד (לת)
דורון 31/03/2022 | 14:12אני מתכנן טיול משפחתי בתאילנד. הבן שלי מטופל ברשימת תרופות מכובדת: אטנט XR, פריזמה, פרפנן ונוזינן. האם יש בעיה להכניס תרופות אלו (הבעיה העיקרית היא האטנט) והאם יש אפרות לאישור מיוחד או שצריך יהיה לוותר על התוכנית (החלפת תרופות לא עומדת על הפרק)פתח בחלון חדשהוסף תגובה
פריחה
שי בן עטר 29/03/2022 | 13:15ביליתי באזור יוקטן במכסיקו עם קבוצה של כ12 איש, בשלב מסויים כולם חטפנו פריחה אדומה בפלג גוף עליון בדרגות שונות. האדם המקומי שהיה איתנו חשב שזה פריחה מעץ שמכונה הצ׳קהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה ומה השאלה?
ד"ר עמי נויברגר 31/03/2022 | 09:50הוסף תגובה
טיסה למקסיקו בהריון
רעות 03/09/2019 | 06:43הי, סגרנו טיסה למקסיקו לפני שידעתי שאני בהריון,אהיה בעזרת השם בשבוע 26 כשנטוס עד בערך שבוע 29(לשבועים וחצי בערך),מה דעתך לגבי זיקה בשלב מתקדם של ההריון?האם זה סיכון?האם בכל אזורי מקסיקו יש חשש לזיקה או יש אזורים שיותר מומלץ לשהות בהם? לפני שאנחנו מבטלים את הטיסה נשמח לשמוע את דעתך. תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
היי רעות
לירון 30/03/2022 | 14:56האם טסתם בסוף בהריון ? אשמח לשמוע אייך עברהוסף תגובה
תשובת מומחה דוחי יתושים וביגוד מתאים כשאתם לא במיים
ד"ר עמי נויברגר 05/09/2019 | 09:39זהו...הוסף תגובה
תכשירים
רעות 05/09/2019 | 08:03האם יש תכשירים שיכולים לעזור? או טיפים?הוסף תגובה
תשובת מומחה למקסיקאית...
ד"ר עמי נויברגר 04/09/2019 | 20:03הסיכון להידבק נמוך מאוד אך קיים כנראה ברוב איזורי מקסיקו. הסיכון לעובר בשלב כה מתקדם של ההריון הוא, ככל הידוע , אפסי. מכאן ההחלטה שלכם...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פריחה בעור
-
קדחת השיחים
בדיקות קשורות
-
בדיקת דופק
-
תפקודי כבד
תרופות קשורות
-
לגבריו (מולנופיראוויר)
-
לינזוליד
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד קוביד-19, חיסון נגד קורונה
מונחים קשורים
-
אדמדמת
-
אופסוניזציה
-
אדנוזין טריפוספאט (ATP)
פורומים נוספים בתחום
פורוםמחלות כבד מבוגרים
פורום מחלות כבד מנוהל על-ידי פרופ' זיו בן ארי, מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום מחלות כבד מבוגריםפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הירש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבד