אין לי מידע המאפשר לי לענות לך על אחוז הסידן הנספג מתוך סה"כ הסידן במוצר, אך בהחלט יש אמצעים לשיפור ספיגת הסידן: יש לאכול מזון עם תכולת סידן גבוהה - מוצרי חלב, סרדינים, פירות יבשים. יש לחלק את מנת הסידן היומית, מהמזון ומהתוספים, לאורך היום. ככל שכמות הסידן שנצרכה נמוכה יותר, שיעור הספיגה עולה. את מנת הסידן האחרונה יש לקחת לפני השינה, כנגד הורמון פאראתירואיד, הגורם לפירוק עצם מוגבר בלילה. יחד עם מקור הסידן, כדאי לאכול מזון המעודד ספיגת סידן: מזונות עתירים בוויטמין C (פלפל אדום, פרי הדר, תותים), דגים, שמן דגים, ביצים ומוצרים המכילים ויטמין D. כדאי לאכול שתי ארוחות חלביות ביום, ויש להמעיט במלח, שכן הנתרן המצוי בו מגביר את איבוד הסידן בשתן. אל תשתו יותר משלוש כוסות קפה ביום, שכן הקפאין מפריע לספיגת הסידן. מומלץ להמתין שעתיים בין אכילתם של מזונות עתירים בסידן לבין צריכתם של מזונות עם קפאין, כמו קפה, תה, קוקה קולה, רד בול או שוקו. אל תאכלו מוצרי חלב ביחד עם קקאו ושוקולד, שכן האוקסלאט המצוי בהם מונע את ספיגת סידן. מולטי ויטמין ומינרל אינו חיוני, אך יכול להועיל במקרים בהם התזונה אינה מאוזנת. גופנו אינו סופג את כל הכמות המצויה בו, וגם בנושא זה לא מצאתי נתונים מדוייקים על האחוזים הנספגים. ככלל, הספיגה מהמזון בו המינרל או הוויטמין מצוי באופן טבעי טובה יותר מאשר הספיגה ממולטי ויטמין ומינרל. הדבר נכון גם בהשוואה לספיגת המינרל או הוויטמין ממזון שהועשר בו באופן מלאכותי. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il
פתח בחלון חדש