פורום אורטיקריה (סרפדת)

-
גירודים בגןף (לת)
דנית אסילין 19/01/2021 | 22:12מזה כמה חודשים סובלת מגרד בכל הגוף כמו עיקצוצים הייתי אמל שלוש רופאים שמבחינתם הכל תקין שהעור יבש שיש מתח וכו בנתים נתנו טלפסט שבקושי עוזר וקרם גוף ממה זה נובע?!? מה עושים איך חיים כך חשוב לציין שבדיקות דם תקינותהוסף תגובה
-
היה לי לפני שנה אורתיקריה (לת)
יער 11/01/2021 | 20:44היה לי לפני שנה במשך שנה שלמה אורתיקריה אך עבר לי לגמרי מפחדת לעשות חיסון קורונה שמא תחזור לי המחלה האם כדאי או לאהוסף תגובה
-
אורטיקריה וחיסון קורונה
גלזר 05/01/2021 | 14:55האם מי שסובל מאורטיקריה שנים צריך להימנע מחיסון קורונה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חיסון
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/01/2021 | 16:07יש להתייעץ עם הרופא המטפל בקורונה - רצוי אימונולוג/אלרגולוג - זה תלוי במצב המחלההוסף תגובה
-
-
אורטיקריה
אדר 05/01/2021 | 11:18היי, אני סובלת מהמחלה כבר 18 שנה . בגיל 12 התחיל לי הגרד הראשון ומאז לא עבר. יש לי את הגרד בעיקר בכפות ידיים לרגליים. תודה לאל זה לא החמיר מאז ונשאא כרוני.. כשאני עושה ספורט עם טייץ, איך שאני מורידה את נטיית כל הרגלים הירכיים שלי מלאים הנפיחות ושלפוכיות..סבל נוראי.. לאחרונה, התחלתי לקחת ז'לרג'י כל פעם יש את הגירוד והז'לרג'י ממש שינה לי את החיים. הגרד לא מופיע בין 3-4 ימים..ואז חוזר חלילה, כשמתחיל הגרד אני ישר לוקחת את הכדור וזה עוזר..השאלה שלי האם אפשר להשתמש בכדור באופן קבוע? ואם אני רוצה להכנס להריון( יש לי 2 ילדים שלא לקחתי שום כדור וסבלתי את המחלה בכל פעם) עם ז'לרג'י זה מסוכן? להפסיק את הכדור? ועוד משהו מוזר..כזה מתחיל ואני שמה ישר מים רותחים לא חמים..זה ממש ממש נרגע.. אשמח לתגובות בנושאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אורטיקריה בהריון
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/01/2021 | 13:38באופן עקרוני ניתן לטול אנטיהסטמינים כל יום רצוי דור שני (טלפסט , אריוס ) זילרגי ניתן באופן עקרוני בהריון אבל בכפוף לשבוע ההריון ולמצב האורטיקירה - יש להתייעץ לפני כן בנוסף עם המרכז הטרטולוגי ובכלל - מומלץ לא לקבל מידע כזה מפורומים או בלוגים אלא לגשת למומחה לאלרגיה !!הוסף תגובה
-
-
הורמונים לגיל המעבר DUAVIV - אורטיקריה - חיסון קורונה
גלית 03/01/2021 | 23:48שלום רב לפני כחודשיים וחצי התפרצה אורטיקריה מאוד חריפה - פריחה וגרד - טופלתי בזריקה ולאחר מכן סטרואידים וטלפסט במינון של 40 מג ליום ולהוריד בהדרגה למשך כחודשיים. לפני ההתפרצות נטלתי כ10 חודשים הורמונים בשם DUAVIV לגיל המעבר - עד היום לא התגלה בדיוק ממה התפרצה האורטיקריה - הפסקתי כרגע את ההורמונים וברצוני לבצע חיסון קורונה , האם ניתן? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 04/01/2021 | 12:43ניתן לתת יעוץ רק במרפאה עם קבלת חומר רפואי מסודר כולל בדיקות מעבדה טל לזימון תור אצלי ( ניתן לפנות לכל אלרגולוג אחר) 0733700700 . בברכההוסף תגובה
-
-
זולייר וחיסון קורונה
אור 03/01/2021 | 15:24שלום, אני מטופלת בזולייר אחת לארבעה שבועות קרוב לארבע שנים עקב אורטיקריה כרונית קשה, יש לי תור לטיפול החודשי ויום למחרת לחיסון. שתי שאלות לי אלייך האם זה בסדר לעשות את החיסון יום אחרי הטיפול והאם החיסון יכול לגרום להתקף? כבר ארבע שנים אני בלי התקף וזה ממש מלחיץ אותי. תודה, אורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה חיסון קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 03/01/2021 | 17:16בעקרון כל חיסון בעל פוטנציאל לגרום להתלקחות של אורטיקריה. מבחינת התזמון- כדאי לשמור על הפרש של לפחות שבוע.הוסף תגובה
-
-
אלרגיה בגוף
שושי 01/01/2021 | 17:12שלום רב, יש לי מידי פעם אלרגיה של עיגולים טבעתיים מגרדים עם קשקשת ולאחר שעשו לי ביוספסיה הוחלט שיש לי "אריתמה אנולארי צנטריפוגם" ונתנו לי טיפול של משחת דרמובט שאכן מעלימה את הטבעות. אך בהחלט חוזרות. מעבר לכך אני אלרגית לאלומניום וניקל . 1. האם יש קשר בין השניים? 2. התחסנתי נגד הקורונה ועברתי בשלום.רציתי לדעת האם זה בסדר להזריק גם את החיסון השני?? תודה שושיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אריטמה
ד"ר רמית מעוז-סגל 02/01/2021 | 08:54אוכל לתת ייעוץ בצורה פרטנית במרפאה אחרי קבלת מידע רפואי נוסףהוסף תגובה
-
-
ארטיקריה
כרמלה 31/12/2020 | 13:17שלום ד"ר לפני שנה וחצי בדיוק חזרתי מהאוניה עם פריחה בכל הגוף רופא לאלרגיה אמרה שזה לא ממש אלרגיה אלה אורטיקריה, מאז נעלם ואנחנו, האם אוכל לקבל את החיסון של הקורונה ללא חחש ? אם בכללהוסף תגובה
-
תשובת מומחה חיסון קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 13:36שלום לך. קשה ממש לאמר על סמך התאור שלך. אני מציעה שתפני לרופא המשפחה שלך במידה והוא יחשוב שאת צריכה הערכה נוספת תפני למומחה לאלרגיה לייעוץ נוסףהוסף תגובה
-
-
אוטיקריה וחיסון קורונה
מרק 30/12/2020 | 20:31אמא שלי מאובחנת על אוטוריקריה כרונית. לוקחת אנטיהיסטמינים 4 ביום אך הסימפטומים לא עוברים. שוקלת להתחיל זריקות קסולייר. היום עשתה חיסון ראשון קורונה ובעוד שלושה שבועות אמורה לקבל החיסון השני. איך לתזמן את התלחת זריקות סולייר ביחס לחיסונים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה זולייר וקורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 08:50נא להתיעץ עם הרופא המטפל שהמליץ על הזולייר הוא ינחה אותך בעקרון כדאי להמתין מס שבועות לאחר החיסון במידה וטרם התחלתם זוליירהוסף תגובה
-
-
אורטיקריה וצבא
לי 31/12/2020 | 00:09לילדה שלי בת 17 יש אורטיקריה כמעט שנה היא לא מטופלת בכלום ניסתה אריוס וזה לא עזר זה עובר מעצמו היא מודאגת שזה יפריע לה בצבא ואיך היא תשיג אישור היא צריכה אישור לפני הגיוס ? שהיא לא יכולה לעמוד הרבה על הרגליים אשמח למענה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה אורטיקירה במתגייסת
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 08:49בעקרון אם היא כבר ללא תפרחת אין השלכה על הפרופיל כדאי להתייעץ עם מומחה לפני הגיוסהוסף תגובה
-

יער
11/01/2021 | 20:44
היה לי לפני שנה במשך שנה שלמה אורתיקריה אך עבר לי לגמרי מפחדת לעשות חיסון קורונה שמא תחזור לי המחלה האם כדאי או לא
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

גלזר
05/01/2021 | 14:55
האם מי שסובל מאורטיקריה שנים צריך להימנע מחיסון קורונה ?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה חיסון
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/01/2021 | 16:07יש להתייעץ עם הרופא המטפל בקורונה - רצוי אימונולוג/אלרגולוג - זה תלוי במצב המחלההוסף תגובה

אדר
05/01/2021 | 11:18
היי,
אני סובלת מהמחלה כבר 18 שנה .
בגיל 12 התחיל לי הגרד הראשון ומאז לא עבר.
יש לי את הגרד בעיקר בכפות ידיים לרגליים. תודה לאל זה לא החמיר מאז ונשאא כרוני..
כשאני עושה ספורט עם טייץ, איך שאני מורידה את נטיית כל הרגלים הירכיים שלי מלאים הנפיחות ושלפוכיות..סבל נוראי..
לאחרונה, התחלתי לקחת ז'לרג'י כל פעם יש את הגירוד והז'לרג'י ממש שינה לי את החיים. הגרד לא מופיע בין 3-4 ימים..ואז חוזר חלילה, כשמתחיל הגרד אני ישר לוקחת את הכדור וזה עוזר..השאלה שלי האם אפשר להשתמש בכדור באופן קבוע?
ואם אני רוצה להכנס להריון( יש לי 2 ילדים שלא לקחתי שום כדור וסבלתי את המחלה בכל פעם) עם ז'לרג'י זה מסוכן? להפסיק את הכדור?
ועוד משהו מוזר..כזה מתחיל ואני שמה ישר מים רותחים לא חמים..זה ממש ממש נרגע..
אשמח לתגובות בנושא
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה אורטיקריה בהריון
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/01/2021 | 13:38באופן עקרוני ניתן לטול אנטיהסטמינים כל יום רצוי דור שני (טלפסט , אריוס ) זילרגי ניתן באופן עקרוני בהריון אבל בכפוף לשבוע ההריון ולמצב האורטיקירה - יש להתייעץ לפני כן בנוסף עם המרכז הטרטולוגי ובכלל - מומלץ לא לקבל מידע כזה מפורומים או בלוגים אלא לגשת למומחה לאלרגיה !!הוסף תגובה

גלית
03/01/2021 | 23:48
שלום רב
לפני כחודשיים וחצי התפרצה אורטיקריה מאוד חריפה - פריחה וגרד - טופלתי בזריקה ולאחר מכן סטרואידים וטלפסט במינון של 40 מג ליום ולהוריד בהדרגה למשך כחודשיים. לפני ההתפרצות נטלתי כ10 חודשים הורמונים בשם DUAVIV לגיל המעבר - עד היום לא התגלה בדיוק ממה התפרצה האורטיקריה - הפסקתי כרגע את ההורמונים וברצוני לבצע חיסון קורונה , האם ניתן?
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 04/01/2021 | 12:43ניתן לתת יעוץ רק במרפאה עם קבלת חומר רפואי מסודר כולל בדיקות מעבדה טל לזימון תור אצלי ( ניתן לפנות לכל אלרגולוג אחר) 0733700700 . בברכההוסף תגובה

אור
03/01/2021 | 15:24
שלום, אני מטופלת בזולייר אחת לארבעה שבועות קרוב לארבע שנים עקב אורטיקריה כרונית קשה, יש לי תור לטיפול החודשי ויום למחרת לחיסון.
שתי שאלות לי אלייך האם זה בסדר לעשות את החיסון יום אחרי הטיפול והאם החיסון יכול לגרום להתקף?
כבר ארבע שנים אני בלי התקף וזה ממש מלחיץ אותי.
תודה,
אור
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה חיסון קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 03/01/2021 | 17:16בעקרון כל חיסון בעל פוטנציאל לגרום להתלקחות של אורטיקריה. מבחינת התזמון- כדאי לשמור על הפרש של לפחות שבוע.הוסף תגובה

שושי
01/01/2021 | 17:12
שלום רב,
יש לי מידי פעם אלרגיה של עיגולים טבעתיים מגרדים עם קשקשת ולאחר שעשו לי ביוספסיה הוחלט שיש לי "אריתמה אנולארי צנטריפוגם" ונתנו לי טיפול של משחת דרמובט שאכן מעלימה את הטבעות. אך בהחלט חוזרות.
מעבר לכך אני אלרגית לאלומניום וניקל .
1. האם יש קשר בין השניים?
2. התחסנתי נגד הקורונה ועברתי בשלום.רציתי לדעת האם זה בסדר להזריק גם את החיסון השני??
תודה
שושי
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה אריטמה
ד"ר רמית מעוז-סגל 02/01/2021 | 08:54אוכל לתת ייעוץ בצורה פרטנית במרפאה אחרי קבלת מידע רפואי נוסףהוסף תגובה

כרמלה
31/12/2020 | 13:17
שלום ד"ר לפני שנה וחצי בדיוק חזרתי מהאוניה עם פריחה בכל הגוף רופא לאלרגיה אמרה שזה לא ממש אלרגיה אלה אורטיקריה, מאז נעלם ואנחנו, האם אוכל לקבל את החיסון של הקורונה ללא חחש ? אם בכלל
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה חיסון קורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 13:36שלום לך. קשה ממש לאמר על סמך התאור שלך. אני מציעה שתפני לרופא המשפחה שלך במידה והוא יחשוב שאת צריכה הערכה נוספת תפני למומחה לאלרגיה לייעוץ נוסףהוסף תגובה

מרק
30/12/2020 | 20:31
אמא שלי מאובחנת על אוטוריקריה כרונית. לוקחת אנטיהיסטמינים 4 ביום אך הסימפטומים לא עוברים. שוקלת להתחיל זריקות קסולייר. היום עשתה חיסון ראשון קורונה ובעוד שלושה שבועות אמורה לקבל החיסון השני. איך לתזמן את התלחת זריקות סולייר ביחס לחיסונים? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה זולייר וקורונה
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 08:50נא להתיעץ עם הרופא המטפל שהמליץ על הזולייר הוא ינחה אותך בעקרון כדאי להמתין מס שבועות לאחר החיסון במידה וטרם התחלתם זוליירהוסף תגובה

לי
31/12/2020 | 00:09
לילדה שלי בת 17 יש אורטיקריה כמעט שנה היא לא מטופלת בכלום ניסתה אריוס וזה לא עזר זה עובר מעצמו היא מודאגת שזה יפריע לה בצבא ואיך היא תשיג אישור היא צריכה אישור לפני הגיוס ? שהיא לא יכולה לעמוד הרבה על הרגליים אשמח למענה תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה אורטיקירה במתגייסת
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/12/2020 | 08:49בעקרון אם היא כבר ללא תפרחת אין השלכה על הפרופיל כדאי להתייעץ עם מומחה לפני הגיוסהוסף תגובה