פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה

מה זה fl runs (לת)
יותם 26/05/2022 | 01:27היי, בתוכנה של הסיפאפ מראה לי שיש לי 8 אירועים בשעה של fl runs רציתי לדעת מה זה אומר האם זה מסוכן, והאם יש צורך להפחית את זהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
שאלה בנוגע לפרוביגיל
רעות 10/05/2022 | 00:55בת 25, בריאה בדרכ, מאובחנת עם הפרעה חרדתית דיכאונית וכפייתית. עקב תלונות בשנים האחרונות על עייפות בלתי נסבלת הומלץ לי כטיפול סיפטומטי ותומך בהפרעת שינת יתר-היפרסומניה תרופה בשם פרוביגיל וחוששת עקב קריאת תופעות הלוואי ואחת תופעות הלוואי שהדאיגה אותי הייתה מאניה/ מחשבות אובדניות לא עלינו. מעולם לא היו לי גם כאלה. אך עדיין האם יש סיבה לדאגה? אציין שאת הסרוקסט התחלתי לפני בערך שלושה חודשים במינון נמוך שהועלה בהדרגה ל60 מ״ג וזוהי התרופה היחידה שמצליחה איכשהו לאזן אותי מבחינה נפשית לאחר ניסיון כושל עם תרופות אחרות. אם אני מאוזנת על ssri דוגמת הסרוקסט שהוא מהסוג המרגיע וכן יש לי עוד את הקלונקס במינון נמוך בנוסף אזי אין סכנה של עלייה ברמת החרדה ובהחמרה מהפרוביגיל?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה לפרוביגיל
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/05/2022 | 16:13את שואלת שאלה שלא ניתו לענות עליה במסגרת זו. מומלץ לפנות לרופא המטפל שרשם לך את התרופה או לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץהוסף תגובה
במה מדובר?
ג׳ולי 09/05/2022 | 22:21שלום, הבן שלי בן 8, כל הלילה מסתובב מצד לצד, לא ישן רגוע בכלל כבר תקופה ארוכה, ממש זז ללא הפסקה. כמו כן כבר כמה פעמים יצא לי לשמוע שיוצא לו צליל של חנק, כאילו הוא נחנק בשינה ואז מתחיל להשתעל חזק. במה יכול להיות מדובר? לאיזה רופא צריך לפנות על מנת לבדוק ולקבל הפניה למכון שינה?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/05/2022 | 16:11מומלץ לבצע בדיקת שינה בשאלה של הפרעת נשימה בשינה. יש לפנות לרופא הילדים או לרופא אאג ולבקש הפניה לבדיקת שינה. כללית, שינה של ילדים צריכה להיות שקטה ורגועה ועפ התיאור שלך ייתכן שהןא מתקשה בנשימה בשינההוסף תגובה
הפרעות שינה
ריקי 08/05/2022 | 10:19אני סובלת מבעית שינה.יש ימים דאני נשארת עירה כל הלילה ולמחרת לא יכולה לתפקד.אני בת 68וסובלת מדלקת פרקים קשה ונעזרת בהליכון .אני רוצה להתחיל כדורי שינה אך פוחדת מהתמכרות אבל כנראה שאין ברירה.האם יש כדור שינה מומלץ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה להפרעות שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 08/05/2022 | 16:59את סובלת מנדודי שינה, כדורי שינה יכולים להיות טיפול יעיל לבעיה. רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי בחירת הכדור הספציפי שבו תטופלי. ניתן גם לנסות טיפול CBTI, טיפול פסיכולוגי קצר, 6-8 מפגשים, שיכול לעזור מאד לנדודי שינההוסף תגובה
דום נשימה בשינה וגישת בוטייקו
אנונימי 06/05/2022 | 18:56שלום רב לאחרונה אבחנו אצלי דום נשימה בשינה בדרגה חמורה. מדובר על מעל ל 40 הפסקות נשימה בשעה, וירידה בריווי החמצן בדם עד ל 78%. הסבירו לי את כל הסכנות הכרוכות במצב הזה, והומלץ לי לרכוש מכשיר CPAP. ברקע - בן קרוב ל 50, BMI 34 התחלתי לישון עם המכשיר, קצת קשה לי להסתגל אליו. אני מתעורר מספר פעמים בלילה, עם המכשיר, למרות שמבחינת הפסקות הנשימה, במסך מופיע שהן ירדו ל 1 - 5 בשעה (כל יום מספר אחר, אבל זה לא עובר את ה 5). בנוסף קראתי שיש לשימוש תופעות לוואי, שהן אמנם הרבה יותר נמוכות מהסכנות שבאי השימוש במכשיר, אבל עדיין. רציתי לשאול אם יש דרך טבעית לטפל בדום הנשימה בשינה, במקביל לשימוש בסיפאפ. קראתי שיש שיטת בוטייקו לטיפול בדום נשימה. רציתי לשאול האם זה נמצא יעיל מבחינה מדעית, במידה וכן, למי פונים, כמה זמן צריך לתרגל, איך יודעים אם זה עוזר או לא...פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תודה רבה על התשובה וההתייחסות
אנונימי 07/05/2022 | 21:53תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה לדום נשימה ושיטת בוטייקו
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 07/05/2022 | 12:02שלום רב, ע"פ הנתונים שמסרת אתה סובל מהפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה משמעותית הדורשת טיפול בסיפאפ. אני מבין שאתה מטופל בסיפאפ וחווה מעט קשיי הסתגלות. סבלנות, זה לוקח זמן וצריך להסתגל למכשיר. אין דרך טבעית לטפל בדום נשימה בשינה. שיטת בוטייקו וכל מיני שיטות טבעיות אחרות לא יעילות ולא הוכחה יעילותן לטיפול בדום נשימה. ממליץ לך להשתמש בסיפאפ בקביעות, זו הדרך הטובה, היעילה והבטוחה לטפל בהפרעה.הוסף תגובה
דופ נשימה בשינה בן 22
איתם 01/05/2022 | 16:08היי דוקטור, לפני כמה חודשים גילו לי דום נשימה בינוני בשינה, ומאז התחלתי לישון עם הסיפאפ, אני ישן על לחצים בין 4-6, והסיפאפ מוריד את הדום נשימה ל1-2 בשעה, רציתי לדעת האם שווה לנסות להגביר לחצים ולראות אם הוא יכול למנוע לגמרי את הדום נשימה והאם יש השפעה ל1-2 מקרי דום נשימה בשעה על השינה? והאם אדם נורמטיבי שאין לו דום נשימה(כלומר אין לו יותר מ5 עצירות בשעה) גם יש לו דום נשימה של 1-4 בשעה או שרוב האנשים אין להם בכלל?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה לבן 22 דום נשימה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 07/05/2022 | 11:57הי, ע"פ הנתונים שמסרת מכשיר הסיפאפ מטפל מצויין בהפרעת הנשימה בשינה שלך. לא הייתי משנה דבר בטיפול שאתה מקבל. המשך להשתמש בסיפאפ ע"פ הפרטרים שהוא מכוון. הטיפול בך מייטבי.הוסף תגובה
האם נוהגת נכון
תות 25/04/2022 | 15:16לאחרונה התחלתי לקחת כדור ציפרלקס 10 מ"ג, וכדור אסוויל 5 מ"ג. בשל בעיית חרדות מחשבות טורדניות. לאחר נטילת הציפרלקס כחודש וחצי חשבתי שיעזור אבל זה רק הגביר לי את המחשבות ואת החרדות הורדתי מינון ל5 מ"ג והרגשתי יותר טוב, במקביל לקחתי את האסויל לפי הצורך פעם 5 מג, פעם חותכת לחצי 2.5 מ"ג, ופעם בכלל לא. בשבוע האחרון של פסח הורדתי לגמרי את הציפרלקס ונטלתי רק אסוויל. פחדתי שאני נוהגת לא נכון ושאני עושה נזק לעצמי אז החזרתי את הציפרלקס 5 מ"ג בבוקר ואסוויל 5 מ"ג בערב. האם אני נוהגת נכון? כמה זמן לוקח לכדורים להשפיע על המצב? מפחדת לא להתמכר, ואיך אפשר להיגמל ברגע שמרגישים טוב.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול תרופתי
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 30/04/2022 | 14:03מציע להתייעץ עם הרופא/ה שרמו לך את המרשם של התרופות מתי לקחת. טיפול תרופתי צריך להיעשות על ידי הרופא המטפלהוסף תגובה
האם נוהגת נכון
תות 25/04/2022 | 16:52סליחה טעיתי בפורום השאלותהוסף תגובה
תחושת חנק בשינה
מודאגת 23/04/2022 | 16:35היי, בת 41.לפני מספר חודשים קרה לי משהו מפחיד ביותר ואתמול בלילה קרה שוב. באמצע השינה פתאום אין לי אויר. אני מתעוררת כאילו מטביעה,מחנק. יש לי זכרון של חצי שנייה בה אני לא מצליחה לנשום ואז יש צעקה כמו של חנק ואני מצליחה להסדיר נשימה. כאמור קרה פעמיים עד כה בהפרש של מספר חודשים ומפחיד מאוד! בשני המקרים בעלי היה לידי והתעורר גם הוא מבוהל מהצעקה כשהאויר חוזר אליי. לא זכור לי אם חלמתי משהו ואם מתקשר לסוג של חלום. מצבי הבריאותי תקין, לא נוטלת תרופות. אשמח להכוונה. תודה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תחושת מחנק בשינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 30/04/2022 | 14:02הי, זו אכן הרגשה מאד מלחיצה אבל בד"ג זו לא באמת בעיה חמורה. זה יכול להיות סוג של שיתוק שינה שמתרחש לרוב כתוצאה מהופעה של מרכיב השיתור של REM של בזמן שנת REM או ביטוי של התקף חרדה בשינה. בשני המקרים מדובר בתופעה לא נעימה אבל שאיננה מסוכנת. מומלץ לפנו לבצע בדיקה במכון שינההוסף תגובה
חוסר שינה - ללא עייפות
רוקי 30/04/2022 | 04:57אני בן 75 ישן "בתשלומים" עד 3-3.5 שעות ביממה!! (ב 24 שעות) מקסימום 45 דקות ברציפות . סדר יום: נשכב לישון בחצות . ישן עד שתיים לפנות בוקר (שעתיים ברוטו קם לשרותיים כל חצי שעה לערך) אוכל קערת אגוזים עם שיבולת שועל. ישן עוד שעה שעה וחצי מקסימום (לא רצוף) ב 5 בבוקר הולך 12 ק"מ . אוכל ארוחה גדולה. אחר הצהריים עושה פעילות ספורט בפארק והולך לישון שוב רק בחצות . אין כדור שינה שלא ניסיתי /מנסה ושום דבר לא עזר/עוזר!! איני עייף במשך היום ולא מנמנם מול טלוויזיה!!!! מעבדת שינה לא מקבלות אותי בגלל שאיני ישן מספיק לצורך הבדיקה . בזמנו עשיתי בדיקה עם מכשיר שקבע שיש לי דום נשימה קל . תופעה דומה היתה גם לאבי (נפטר בגיל 96...) הצילו!!!! מה עליי לעשות ? נ.ב כשאני עייף אני נשכב ונרדם מייד.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה לחוסר שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 30/04/2022 | 13:59הטיפול המומלץ בשבילך הןא טיפול CBTI . זהו טיפול פסיכולוגי קצר, בד"כ 6 פגישות עם פסיכולוג מומחה לבעיות שינה. הטיפול יעיל מאד ועוזר בהרבה מקרים למטופל לשפר את שנתו.הוסף תגובה
דום נשימה מעורב
ירון 23/04/2022 | 12:02בבדיקת שינה אובחן לי דום נשימה מעורב והומלץ לי CPAP אוטומטי. כמה זמן מקובל לנסות CPAP אוטומטי עד שמנסים אלטרנטיבות? איזה סוגי מכשירים מתאימים אם לא מסתגלים ל-CPAP אוטומטי?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה דום נשימה מעורב- תשובה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 30/04/2022 | 13:58הטיפול היעיל ביותר לדום נשימה מעורב הוא טיפול בסיפאפ אוטמטי. ממליץ לפנות למכון השינה שבו אובחנת או לחברת לווינשטיין לצורך התאמת סיפאפ.הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות שינה ודום נשימה בשינה
בפורום הפרעות שינה ניתן להתייעץ עם מומחי החברה המפתחת ומייצרת מכשור רפואי לצורך מתן פתרונות מתקדמים לאיבחון ולטיפול בהפרעות נשימה בשינה, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחים/ות!.
לפורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה