שאלות ותשובות - עמוד 765

 אני בן 73. קיבלתי את התוצאה הבאה בבדיקה. אודה לכם מאות אם תספקו לי הסבר לתוצאה.   HBV QUANTITATIVE PCR 60
אני בן 73. קיבלתי את התוצאה הבאה בבדיקה. אודה לכם מאות אם תספקו לי הסבר לתוצאה. HBV QUANTITATIVE PCR 60
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אני בן 73. קיבלתי את התוצאה הבאה בבדיקה. אודה לכם מאות אם תספקו לי הסבר לתוצאה. HBV QUANTITATIVE PCR 60 לפי יחידות lulml. הבדיקה רגישה לזיהוי החומר הגנטי של נגיף הצהבת מסוג B בדם. ערך חיובי מעיד על כך שהנגיף נמצא בדם, כלומר שנדבקת בו. ד"ר שירי אורי - אינפומד [24/06/2009] קרא עוד

 אני אמורה לעבור בדיקה לגילוי חיידק בקיבה ומטופלת בינתיים בלוסק. הבדיקה היא בנשיפה, שבה מוחדר חומר לגוף, כנראה רדיואקטיבי . אני חולה ב G6PD - חוסר באנזים , ודחוף לי לדעת אם מותר לי לבצע בדיקה זו .
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

במהלך הבדיקה לגילוי החיידק בקיבה, הנקרא הליקובקטר פילורי, שותים חומר המכיל פחמן מסומן רדיואקטיבית. פחמן אינו אמור להוות בעיה בחולים עם חסר G6PD. עם זאת, לפני הבדיקה אמרי לבודק כי את סובלת מחסר של האנזים. קרא עוד

  אני סובלת מהפרעות בקצב הלב.  בזמנו נתנו לי תרופות שלא הועילו (אינני זוכרת את שמותיהן), ומאחר  שכך - החליט הרופא (קרדיולוג) לרשום לי PROCOR.   אני לוקחת את הפרוקור במשך 3 שנים.  היום הסבו את תשומת לבי להערה שרשומה בדף הנלווה לתרופה:  "אין להשתמש אם סובל או סבלת בעבר מבעיות בתפקוד בלוטת התריס. "  בעבר היו לי בעיות בתפקוד בלוטת התריס.  שאלתי היא:  בהתחשב שעד היום, במשך 3 השנים שאני לוקחת את ה"פרוקור", כל בדיקות  דם שהרופא רשם לי, לא הצביעו על בעיות בבלוטת התריס -  1 . האם עדיין קיימת סכנה?  2 . האם עליי להמשיך לקחת תרופה זו ?  3 . במקרה שעליי להפסיק ליטול תרופה זו - אילו תרופות אחרות קיימות  (לטיפול בהפרעות קצב הלב), שהנזק הנלווה אליהן קטן יותר ?
אני סובלת מהפרעות בקצב הלב. בזמנו נתנו לי תרופות שלא הועילו (אינני זוכרת את שמותיהן), ומאחר שכך - החליט הרופא (קרדיולוג) לרשום לי PROCOR. אני לוקחת את הפרוקור במשך 3 שנים. היום הסבו את תשומת לבי להערה שרשומה בדף הנלווה לתרופה: "אין להשתמש אם סובל או סבלת בעבר מבעיות בתפקוד בלוטת התריס. " בעבר היו לי בעיות בתפקוד בלוטת התריס. שאלתי היא: בהתחשב שעד היום, במשך 3 השנים שאני לוקחת את ה"פרוקור", כל בדיקות דם שהרופא רשם לי, לא הצביעו על בעיות בבלוטת התריס - 1 . האם עדיין קיימת סכנה? 2 . האם עליי להמשיך לקחת תרופה זו ? 3 . במקרה שעליי להפסיק ליטול תרופה זו - אילו תרופות אחרות קיימות (לטיפול בהפרעות קצב הלב), שהנזק הנלווה אליהן קטן יותר ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הפרוקור עשוי לשבש את תפקוד בלוטת התריס. כדאי להמשיך לקחתה, ובמקביל לבצע בדיקה לתפקוד הבלוטה. אם הכל בסדר, אפשר להמשיך. קיימות חלופות לטיפול בפרוקור אם זה לא עובד או יש תופעות לוואי משמעותיות. קרא עוד

 "קשרית בבסיס ריאה ימנית בגודל 7 מ"מ וכן קשרית בבסיס ריאה שמאלית מזערית - אינן ספציפיות". מה משמעות התוצאה הזאת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על ההגדרה של קשר או קשרית תוכל לקרוא על ידי לחיצה על הקישור. קשרית היא ברוב המקרים ממצא שפיר, ויכולה להופיע כתוצאה ממגוון סיבות, ביניהן תהליך זיהומי. הסיבה שבגללה קשרית מעוררת דאגה היא האפשרות להתפתחותו של תהליך ממאיר. כאשר יש ברקע מחלה גידולית ראשונית (נניח סרטן באזור אחר בגוף) מתייחסים בדרך כלל לקשרית ריאתית כאל גרורה סרטנית עד שהוכח אחרת. אם אין לך מחלות ברקע (לא ציינת אם יש), קרוב לוודאי כי רק תתבקש להיות במעקב בבדיקות הדמייה אחר קשריות אלו אחת למספר חודשים, על מנת לראות אם חל בהן שינוי (מבחינת הגודל ומבחינות אחרות). בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרופא ששלח אותך לבדיקה זו על מנת לקבל חוות דעתו בהתחשב ברקע הרפואי שלך, וגם לצורך מעקב. אני מצרפת קישור בנושא: http://www.infomed.co.il/questions/q_082806_10.htm קרא עוד

 כשנכנסים להריון , האם נהיים יותר רעבים? האם זה סימן להריון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הריון יכול להשפיע על רעב לשני הכיוונים, לא הייתי מגדירה רעב כסימן להריון. קרא עוד

 לפני יומיים עברתי ניתוחון ניקוז צינורית בלוטת ברתולין. אני עדיין סובלת מכאבים ואי נוחות באיזור הבלוטה, ממש כפי שהיה לפני הניתוח. האם זה אומר שהניקוז לא נעשה כמו שצריך? או האם יש להסיר את הבלוטה? רציתי לדעת ממה נגרמת הדלקת הזו. האם יתכן שמשימוש יתר ברוקט פוקט מבלי לחטא אותו לפני השימוש?   ומהן ההשלכות המיניות לאחר הסרת הבלוטה באם יש צורך? קראתי שתפקידה להרטיב את האיזור. אז מה קורה אם מסירים אותה?
לפני יומיים עברתי ניתוחון ניקוז צינורית בלוטת ברתולין. אני עדיין סובלת מכאבים ואי נוחות באיזור הבלוטה, ממש כפי שהיה לפני הניתוח. האם זה אומר שהניקוז לא נעשה כמו שצריך? או האם יש להסיר את הבלוטה? רציתי לדעת ממה נגרמת הדלקת הזו. האם יתכן שמשימוש יתר ברוקט פוקט מבלי לחטא אותו לפני השימוש? ומהן ההשלכות המיניות לאחר הסרת הבלוטה באם יש צורך? קראתי שתפקידה להרטיב את האיזור. אז מה קורה אם מסירים אותה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בלוטות ברתולין נמצאות בפתח הכניסה לנרתיק, ותפקידן לסכך את האזור בזמן מגע מיני, ובכך להקל על החדירה. ישנן שתי בלוטות כאלה, אחת מימין ואחת משמאל. זיהום (או יצירת מורסה) בבלוטה נגרם בעיקר על ידי דלקות חוזרות ונשנות באזור הנרתיק. שימוש ברוקט פוקט ללא חיטוי מקדים בהחלט מעלה את הסיכון לדלקות וזיהומים מסוג זה. הטיפול המומלץ הוא אכן ניקוז בשלב הראשון. רק אם התופעה חוזרת על עצמה, ולא ניכר שיפור, כורתים את הבלוטה. יומיים לאחר הניקוז יתכנו כאבים, והדבר אינו מעיד על צורך חד-משמעי לכרות את הבלוטה. עליך להמתין מספר ימים ולגשת לרופא לביקורת. אם הכאב בלתי נסבל ומלווה בחום, מובן שיש מקום לגשת לרופא מוקדם יותר. גם אם כורתים את אחת הבלוטות, עדיין יש בלוטה נוספת, שלרוב מספקת את רמת הסיכוך הרצויה, כך שאינת צריכה להיות מוטרדת בעניין הסיכוך. מה גם שתמיד אפשר להשתמש בחומרי סיכוך על בסיס מים אם תחושי צורך בכך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 קיימתי יחסי מין ונקרע הקונדום. לאחר חצי שעה לקחתי גלולת  פוסטינור. מה הסיכוי להיכנס להריון?   מאז נטילת הגלולה עברו 36 שעות, ועדיין יש לי בחילות. מתי הן יעברו? יש לי הפרשות מהנרתיק. מה המשמעות של זה? הרוקח אמר שיהיה לי דימום כעבור 12 עד 24 שעות, אבל לא היה לי דימום. מה זה אומר?
קיימתי יחסי מין ונקרע הקונדום. לאחר חצי שעה לקחתי גלולת פוסטינור. מה הסיכוי להיכנס להריון? מאז נטילת הגלולה עברו 36 שעות, ועדיין יש לי בחילות. מתי הן יעברו? יש לי הפרשות מהנרתיק. מה המשמעות של זה? הרוקח אמר שיהיה לי דימום כעבור 12 עד 24 שעות, אבל לא היה לי דימום. מה זה אומר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אחת מתופעות הלוואי של הגלולה פוסטינור היא בחילות, ולכן אין אין לראות בבחילות סימן להריון. נטלת את הפוסטינור מאוד קרוב לקיום יחסי המין, והגלולה הזו יעילה עד 5 ימים מקיום יחסי המין. תופעות לוואי נוספות הן כאב בטן, שלשול, כאבי ראש, עייפות, רגישות בשדיים ושינויים במחזור. הפרשות מהנרתיק יכולות להיגרם על ידי זיהום כלשהו, אך גם עקב שינויים הורמונלים. פוסטינור מכילה כמות גבוהה של הורמונים, ולכן יכולה לגרום גם לתופעה זו. הדימום לאחר נטילת הפוסטינור לא חייב להגיע לאחר 12 עד 24 שעות. זה יכול גם לקחת מספר ימים. אמליץ לך להמתין לדימום. אם הוא לא מגיע, ואם ההפרשות מהנרתיק ממשיכות, עלייך לפנות לבדיקת גינקולוג. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 אני בהריון בשבוע 8. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר. רציתי לדעת מהי משמעות הדבר.  מדובר בהריון שני.
אני בהריון בשבוע 8. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר. רציתי לדעת מהי משמעות הדבר. מדובר בהריון שני.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כמות מי השפיר נקבעת בד"כ בשלבים מתקדמים של ההריון, ולכן אני מניחה שאת בשבוע יותר מתקדם משבוע 8. תנועה של הנוזל בשלבים מתקדמים של ההריון נובעת משילוב של השתנה של העובר, הפרשת נוזלים מריאות העובר, בליעת מי שפיר ע"י העובר וספיגה ע"י קרומי ההריון. הפרת האיזון בין הגורמים האלה עלולה להביא להצטברות עודפת של מים - פוליהידרמניון, או למיעוט מי שפיר - אוליגוהידרמניון. הצטברות עודפת של מי שפיר יכולה לקרות עקב ירידה בבליעה של העובר או עליה בהשתנה של העובר. עובר, בהקרבו למועד הלידה מפריש 500-1200 מיליליטר שתן ובולע 210-760 מ"ל מי שפיר בכל יום. סיבות לריבוי מי שפיר: 60% מהמקרים הם אידיופתיים, כלומר אין להם כל סיבה. מומים עובריים והפרעות גנטיות - מדובר במומים המשפיעים על יכולת הבליעה של העובר כמו אטרזיה - חסימה של חלק כלשהו במערכת העיכול (תריסריון, וושט, מעי) סוכרת אימהית הריון מרובה עוברים אנמיה בעובר סיבוכים שייתכנו כתוצאה מריבוי מי שפיר: אי נוחות לאם, לידה מוקדמת, פקיעה מוקדמת של קרומים, מנח לא נכון של העובר, צניחה של חבל הטבור. רוב המקרים האידיופתיים עוברים מעצמם. אני מניחה שאת נמצאת במעקב במהלך כל ההריון וכי סריקת המערכות היתה תקינה ונשללה גם סוכרת הריונית. מומלץ על מעקב אולטרסאונד אחר כמות מי השפיר, ובכל שינוי יש להתייעץ עם רופא הנשים שלך. אם כל הבדיקות שעשית היו תקינות, סביר להניח שמדובר במקרה אידיופתי וייתכן שכמות המים תרד עם הזמן או שלא תהיה לה השפעה על העובר, אך חשוב לעקוב. קרא עוד

 לפני כ-9 חודשים אובחנתי בדלקת תת-חריפה בבלוטת התריס. במסגרת האבחון בוצעה בדיקת FNA, אשר קבעה חשד למחלת השימוטו. אוזנתי מאז לפני כחודשיים, ואני לוקחת L4 במינון של 25 מ"ג ליום. תפקודי הבלוטה נכון להיום תקינים:   TSH 2.28  T4 16  T3 4.3   בדיקות נוגדנים אחרונות:   תירואיד גלובולין 102  אנטי תירואיד פרוקסיד 366   רמת הנוגדנים נמצאת במגמת ירידה מתמדת מאז תחילת המחלה.   בחודש וחצי האחרונים פוקדים אותי שוב כאבים עזים בבלוטה ובאזור הימני של הצוואר, המצריכים משככי כאבים כל מספר שעות, והכאב מאוד קשה. מעבר לכך, בלוטות הלימפה שלי הוגדלו. בדיקת סונר שבוצעה השבוע הראתה כי לא חל שינוי של ממש במרקם הבלוטה מאז הסונר האחרון מלפני כחצי שנה, אך קיימת הגדלה של בלוטות הלימפה: "קשרי לימפה היפואקוגניים מוארכים עד 12 מ"מ בכל צד. הגדלה קלה של קשרי לימפה דיגסיטרים מימין-19 מ"מ משמאל-19 מ"מ". בסיכום הסונר לא הייתה המלצה.   ביצעתי בנוסף בדיקות דם, כולל בדיקות סרולוגיות. בדיקות הדם הכלליות תקינות (שקיעת דם 35 וקצת ירידה בהמוגלובין, 11.2, יתכן שבשל המחלה או בל אי אכילת בשר).   בדיקות סרולוגיה EBV CMV נשללו, אם כי היו קיימים בעבר בגוף, ה-CMV IGM היה גבולי, אך מומחה למחלות זיהומיות טוען לאי סבירות בנושא.   מה ניתן לעשות מעבר למה שבוצע? רופאת המשפחה שלי מבקשת בדיקות CT של הצוואר, הבטן ובית החזה. יש לי פחד מלבצע בדיקה זו עקב היוד שאני אלרגית אליו. לכן אני אבקש MRI. מה דעתכם?
לפני כ-9 חודשים אובחנתי בדלקת תת-חריפה בבלוטת התריס. במסגרת האבחון בוצעה בדיקת FNA, אשר קבעה חשד למחלת השימוטו. אוזנתי מאז לפני כחודשיים, ואני לוקחת L4 במינון של 25 מ"ג ליום. תפקודי הבלוטה נכון להיום תקינים: TSH 2.28 T4 16 T3 4.3 בדיקות נוגדנים אחרונות: תירואיד גלובולין 102 אנטי תירואיד פרוקסיד 366 רמת הנוגדנים נמצאת במגמת ירידה מתמדת מאז תחילת המחלה. בחודש וחצי האחרונים פוקדים אותי שוב כאבים עזים בבלוטה ובאזור הימני של הצוואר, המצריכים משככי כאבים כל מספר שעות, והכאב מאוד קשה. מעבר לכך, בלוטות הלימפה שלי הוגדלו. בדיקת סונר שבוצעה השבוע הראתה כי לא חל שינוי של ממש במרקם הבלוטה מאז הסונר האחרון מלפני כחצי שנה, אך קיימת הגדלה של בלוטות הלימפה: "קשרי לימפה היפואקוגניים מוארכים עד 12 מ"מ בכל צד. הגדלה קלה של קשרי לימפה דיגסיטרים מימין-19 מ"מ משמאל-19 מ"מ". בסיכום הסונר לא הייתה המלצה. ביצעתי בנוסף בדיקות דם, כולל בדיקות סרולוגיות. בדיקות הדם הכלליות תקינות (שקיעת דם 35 וקצת ירידה בהמוגלובין, 11.2, יתכן שבשל המחלה או בל אי אכילת בשר). בדיקות סרולוגיה EBV CMV נשללו, אם כי היו קיימים בעבר בגוף, ה-CMV IGM היה גבולי, אך מומחה למחלות זיהומיות טוען לאי סבירות בנושא. מה ניתן לעשות מעבר למה שבוצע? רופאת המשפחה שלי מבקשת בדיקות CT של הצוואר, הבטן ובית החזה. יש לי פחד מלבצע בדיקה זו עקב היוד שאני אלרגית אליו. לכן אני אבקש MRI. מה דעתכם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הממצאים שאת מתארת, אם הם אכן נגזרים מבלוטת התריס, יכולים להתאים לתירואידיטיס (דלקת של התירואיד) חריפה או תת-חריפה, ובאופן נדיר גם לדלקת כרונית (כמו השימוטו). אפשרויות אחרות לכאבי בלוטת התריס כוללות דימום לתוך ציסטה, ממאירות (כמו לימפומה), שימוש בפרוקור ומחלה אחרת הנקראת עמילואידוזיס. הגורמים לדלקת חריפה של בלוטת התריס הם בעיקר זיהומים חיידקיים ופטריתיים, טיפול ביוד וטיפול בפרוקור. הגורמים לדלקת תת-חריפה הם בעיקר תולדה של זיהומים ויראליים, כדוגמת שפעת. הקליניקה של דלקת חריפה היא יותר סוערת וכוללת כאבים בבלוטה, כאבי אוזניים, חום, קשיי בליעה ואודם חיצוני. הקליניקה של דלקת תת-חריפה היא פחות סוערת וכוללת כאבי צוואר, חום (כן או לא), כאבי גרון וכאב המקרין לאוזן או ללסת. כמו כן מוצאים הגדלה של בלוטות לימפה בצוואר. נראה לי כי התיאור שלך מתאים יותר לכיוון של דלקת תת-חריפה. דלקת תת-חריפה שכיחה יותר בנשים, בגיל שבין 30 ל-50, והקליניקה יכולה להיות יותר מרשימה אם היא "מתלבשת" על מחלת תריס בסיסית (כמו אצלך). זוהי מחלה של 3 פאזות מבחינת רמות ההורמונים ושקיעת הדם: בהתחלה רמות השקיעה גבוהות ובהמשך יורדות, TSH בתחילה נמוך ואז עולה ו- FT4 עושה את המהלך ההפוך. האבחנה מאומתת על ידי שקיעת דם גבוהה בליווי קליטה נמוכה של יוד רדיואקטיבי בבלוטה. הטיפול במצב כזה הוא אספירין במינון גבוה או תרופות ממשפחת ה- NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות). אם טיפול זה אינו מספק (כפי שאני מתרשמת מתיאורך), או שהתסמינים המקומיים או הסיסטמיים חמורים, מטפלים בפרדניזון החל ממינון של 60-40 מ"ג ליום (לפי חומרת המצב) ומפחיתים את המינון בהדרגה על פני 8-6 שבועות. השיפור מתבטא הן בקליניקה והן בשקיעת הדם. כמו כן עוקבים אחר תפקודי התריס. עצתי לך היא לפנות לאנדוקרינולוג כדי לבחון אפשרות זו. אם היא תאומת, שווה להתחיל טיפול תרופתי אפילו בפרדניזון למשך מספר שבועות כדי לראות אם הממצאים משתפרים. אם לא, יש טעם להמשיך את הבירור על ידי אמצעי הדמיה או FNA חוזר, במיוחד על מנת לשלול לימפומה (בפרט בשל בלוטות הלימפה הצוואריות). בינתיים את יכולה לעשות לפחות צילום חזה להערכת מיצר בית החזה. אני מאחלת לך רפואה שלמה והצלחה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

 מהי ירידת דם מוחשת? זהו הממצא שנמצא בבדיקת דם. האם יש לזה קשר לנשירת שיער? או  לטסטוסטרון גבוה?
מהי ירידת דם מוחשת? זהו הממצא שנמצא בבדיקת דם. האם יש לזה קשר לנשירת שיער? או לטסטוסטרון גבוה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

האם הכוונה היא לשקיעת דם מוחשת, או לירידה בערכים שקשורים לספירת דם המצביעים על אנמיה? אם הכוונה היא לשקיעת דם מוחשת, ישנם גורמים שונים שיכולים לגרום לכך, ויש לשלב את הנתון הזה בתוצאות של בדיקות נוספות על מנת לדעת מהו הגורם. הדבר יכול להיות קשר לנשירת שיער, ופחות קשור לרמת טסטוסטרון גבוהה. אני מצרפת קישור למידע על הבדיקה ועל תוצאותיה באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=36 קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' בנימין מילר
פרופ' בנימין מילר עיניים
רופא עיניים בכיר בביה"ח איכילוב. מומחה במחלות רשתית וגלאוקומה
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 4 חוות דעת )
"הביקור היה רציני ומקצועי, הסברים בכתב ובע"פ, שאלון מפורט . ייעוץ מקיף מאוד שבסופו הסכמנו על טיפול מתאים"