שאלות ותשובות - עמוד 766

 אני בת 23. לפני שנה ביצעתי בדיקת שתן שהצביעה על המטוריה, מאוחר יותר ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לדרכי השתן והכליות שלא הצביעה על ממצא פתולוגי. הלכתי לרופא בכיר והוא אמר לי שיש הרבה אנשים שמסתובבים עם דם בשתן ללא שום סיבה והמליץ על בדיקה ציטולוגית. האם די בזה או דרושות עוד בדיקות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנם מספר גורמים העוזרים לאבחן את הסיבה להמטוריה. האם ההמטוריה הייתה ממצא חד- פעמי או שעכשיו לאחר חצי שנה עדיין יש המטוריה (בבדיקות שתן לא בעת מחזור וסתי !) ? האם יש סיפור משפחתי של המטוריה או מחלות כליות או דרכי שתן ? האם בבדיקות השתן יש ערך גבוה של חלבון ? האם בבדיקות הדם קיימת הפרעה בתפקוד הכליות (ערכי קראטינין גבוהים) ? המקורות של דם בשתן (המטוריה) הם או מהכליות או מדרכי השתן עצמם. בדיקה מיקרוסקופית של השתן יכולה לגלות שהמקור הוא מהכליות אם תאי הדם האדומים מסודרים בצורה של תבנית ארוכה וצרה (cast). העובדה שבדיקת אולטרסאונד תקינה מרמזת שאין בעיה מבנית בדרכי השתן. בדיקת ציטולוגיה מחפשת תאים ממאירים מגידולים בדרכי השתן - מחלה שהיא מאוד לא סבירה בגילך. ברוב המקרים של המטוריה ממושכת, ללא הפרעות נוספות בבדיקת השתן, כאשר התפקוד הכלייתי תקין, ובדיקת אולטרסאונד תקינה - אכן אין צורך בבדיקות נוספות, מלבד מעקב תקופתי אחר בדיקות השתן והתפקוד הכלייתי. את יכולה להתייעץ עם רופא מומחה במחלות כליות (נפרולוג) על הצורך בבדיקות נוספות במצבך. אורולוג הוא רופא מומחה במחלות של דרכי השתן. קרא עוד

 יש לי על שק האשכים ועד פחות או יותר השליש הנמוך של הפין עצמו סוג של שלפוחיות, הרבה מהן. אני לא יודע מה זה, וזה נמשך כבר לפחות שנה. זה לא כואב ולא מגרד.  רציתי לדעת מה זה יכול להיות.
יש לי על שק האשכים ועד פחות או יותר השליש הנמוך של הפין עצמו סוג של שלפוחיות, הרבה מהן. אני לא יודע מה זה, וזה נמשך כבר לפחות שנה. זה לא כואב ולא מגרד. רציתי לדעת מה זה יכול להיות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מרבית המקרים של הופעת שלפוחיות או פצעים על איברי המין הינם תוצאה של מחלה זיהומית. כלומר - חיידק, וירוס או פטריה מתיישבים על העור באזור איברי המין ומתרבים. חלקם בא לידי ביטוי בכאבים, צריבה, הפרשה, גרד וחלקן אסימפטומטי (ללא כאבים או גרד). קשה מאוד לאבחן את המצב ממנו אתה סובל, אולם יש חשיבות רבה לאבחון ולטיפול, משום שקיימות מחלות שהזנחתן יכולה להוביל לנזקים בלתי הפיכים- גם במראה וגם בתפקוד של איברי המין. אני ממליץ לפנות לרופא עור ומין להמשך התייעצות. קרא עוד

 אני בת 17. יש לי בעיה שנורא מדאיגה אותי לאחרונה. אני סובלת כבר כמעט 5 חודשים מכאבים במעי הגס שמקרינים לבטן התחתונה. הכאב מורגש ברגע שאני מתיישבת וקמה, ועם זה לפעמים יש גזים כואבים. אין לי עצירות, שלשול, או בחילות. אין עייפות והרגשה כללית חריגה.   האם ייתכן שהכאב מגיע מצוואר הרחם ומקרין למעי הגס? או שאולי הכאב בעצם מגיע מהבטן התחתונה, כך שכאשר אני מתיישבת הוא נותן הרגשה כאילו הוא בא מאחור? אין לי טחורים או משהו בפי הטבעת.   לאיזו בדיקה עלי לפנות? אני נורא דואגת ומפחדת שזה יכול להיות רציני. במשפחה אין סרטן המעי הגס, לפי מה שידוע לי. לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לכריתת ציסטה גדולה בשחלה. האם זה יכול להיות קשור לזה איכשהו?    המעי הגס אינו כואב, ולאדם הסובל מכאבי בטן קשה מאד להגדיר את הכאבים כ"כאבי מעי גס". היות שתחילת הכאבים סמוכה לאירוע של כריתת הציסטה בשחלה (לפני הניתוח, אחריו?) יש לקשר בין שני הדברים וראוי להיבדק אצל הרופא שניתח אותך. מה היו הממצאים בבדיקה הפתולוגית של הציסטה? בדיקה ראויה היא קודם כל בדיקת הרופא המנתח יחד עם  בדיקת אולטרסאונד וכמה בדיקות דם. לאחר מכן, ובהתאם לתוצאות, ניתן להמשיך בבדיקות נוספות, למשל  בדיקת CT של הבטן.   לא ברור לי חששך מפני סרטן המעי הגס, אולם אם באנמנזה שלך (תולדות המחלה והתיאור המפורט של הבעיות שאת חשה) שתילקח על ידי הרופא המטפל יתעורר חשד למחלת מעי גס, סביר שרופאך יפנה אותך לגסטרואנטרולוג.   ד"ר נחום ורבין
אני בת 17. יש לי בעיה שנורא מדאיגה אותי לאחרונה. אני סובלת כבר כמעט 5 חודשים מכאבים במעי הגס שמקרינים לבטן התחתונה. הכאב מורגש ברגע שאני מתיישבת וקמה, ועם זה לפעמים יש גזים כואבים. אין לי עצירות, שלשול, או בחילות. אין עייפות והרגשה כללית חריגה. האם ייתכן שהכאב מגיע מצוואר הרחם ומקרין למעי הגס? או שאולי הכאב בעצם מגיע מהבטן התחתונה, כך שכאשר אני מתיישבת הוא נותן הרגשה כאילו הוא בא מאחור? אין לי טחורים או משהו בפי הטבעת. לאיזו בדיקה עלי לפנות? אני נורא דואגת ומפחדת שזה יכול להיות רציני. במשפחה אין סרטן המעי הגס, לפי מה שידוע לי. לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לכריתת ציסטה גדולה בשחלה. האם זה יכול להיות קשור לזה איכשהו? המעי הגס אינו כואב, ולאדם הסובל מכאבי בטן קשה מאד להגדיר את הכאבים כ"כאבי מעי גס". היות שתחילת הכאבים סמוכה לאירוע של כריתת הציסטה בשחלה (לפני הניתוח, אחריו?) יש לקשר בין שני הדברים וראוי להיבדק אצל הרופא שניתח אותך. מה היו הממצאים בבדיקה הפתולוגית של הציסטה? בדיקה ראויה היא קודם כל בדיקת הרופא המנתח יחד עם בדיקת אולטרסאונד וכמה בדיקות דם. לאחר מכן, ובהתאם לתוצאות, ניתן להמשיך בבדיקות נוספות, למשל בדיקת CT של הבטן. לא ברור לי חששך מפני סרטן המעי הגס, אולם אם באנמנזה שלך (תולדות המחלה והתיאור המפורט של הבעיות שאת חשה) שתילקח על ידי הרופא המטפל יתעורר חשד למחלת מעי גס, סביר שרופאך יפנה אותך לגסטרואנטרולוג. ד"ר נחום ורבין
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מומחה לכירורגיה כללית קרא עוד

 אם בבדיקת דם נמצא שלילי ל- HCG זה אומר שאני לא בהריון ?  או שזה אומר שאין לי את ההורמון הזה ולכן אינני פורייה מסיבה כלשהי
אם בבדיקת דם נמצא שלילי ל- HCG זה אומר שאני לא בהריון ? או שזה אומר שאין לי את ההורמון הזה ולכן אינני פורייה מסיבה כלשהי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הורמון הגונדוטרופין הכוריוני האנושי (HCG), מופרש ע"י השליה בהריון. ההורמון נמצא הן בדם והן בשתן ועליו, למעשה, מבוססות הערכות הביתיות והמעבדתיות לבדיקת הריון. ניתן לאתר אותו בבדיקה כבר בימים 9-10 לאחר ההפריה. בד"כ בדיקת דם אמינה יותר מבדיקת שתן. אם בדיקת הדם הייתה שלילית זה אומר שאינך בהריון. אין לכך שום השפעה או השלכה על פוריותך, פשוט עלייך להמשיך ולנסות. קרא עוד

 אבקש לקבל הסבר מפורט לגבי תהליך ההחלמה מניתוח hallux valgus. הרופאים ממהרים לקבוע תור לניתוח, אבל לא מסבירים במה הדבר כרוך בדיוק.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ניתוח Hallux Valgus כרוך בתיקון עיוות המתבטא בסטייה של הבוהן הגדולה בכף הרגל הרחק מקו האמצע, ויצירת בליטה גרמית הגורמת בדרך כלל לחיכוך עם נעליים ומהווה פגם אסתטי. ההתאוששות מניתוח כזה, תלויה בהיקף הניתוח, התלוי בתורו בחומרת העיוות. לרוב ניתן להשתחרר הביתה ביום הניתוח. את הרגל יש להשאיר מורמת במשך כמה ימים עד לירידת הנפיחות. משך ההחלמה, שבמהלכו אין לדרוך על הרגל, הוא בדרך כלל כ-6 שבועות. משך זמן ההיעדרות מהעבודה הוא סביב השבוע. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

 על פי בדיקות שעשיתי, עולה שחליתי במחלת הנשיקה. להלן תשובות של הבדיקות:   alkp 638  alt 320  ast 244  ggt648  bilirubin total 1.3  bilirubin conjugated 0.7  bilirubin unconjugated 0.6  cmv igg גדול מ 250 AU/ml
על פי בדיקות שעשיתי, עולה שחליתי במחלת הנשיקה. להלן תשובות של הבדיקות: alkp 638 alt 320 ast 244 ggt648 bilirubin total 1.3 bilirubin conjugated 0.7 bilirubin unconjugated 0.6 cmv igg גדול מ 250 AU/ml
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי בדיקות שעשיתי, עולה שחליתי במחלת הנשיקה. להלן תשובות של הבדיקות: alkp 638 alt 320 ast 244 ggt648 bilirubin total 1.3 bilirubin conjugated 0.7 bilirubin unconjugated 0.6 cmv igg גדול מ 250 AU/ml positive cmv igm positive ebv ab vca igm (pos), vca igg(pos) ebna igg (neg) ebv primary infection מה המשמעות של תוצאות הבדיקות? האם יש מה לעשות? במשך כשבועיים היה לי חום, ובשלושת הימים האחרונים אין לי חום. אכן נראה כי מדובר במחלת הנשיקה. מחלת הנשיקה היא מחלה ויראלית שיכולה להימשך אפילו מספר חודשים, והחום יכול להופיע שוב. צריך להימנע מפעילות גופנית אגרסיבית. כדאי לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול אנטי-ויראלי כדי לנסות למנוע סיבוכים. לעיתים נחוץ טיפול דרך הווריד ולא דרך הפה. תרגיש טוב! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד [05/12/2007] קרא עוד

 מה אחוז הבטיחות לא להיכנס להריון עם גלולות, והאם גלולה בשם  cerazette בטוחה כמו גלולות אחרות ?
מה אחוז הבטיחות לא להיכנס להריון עם גלולות, והאם גלולה בשם cerazette בטוחה כמו גלולות אחרות ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

סרזט היא גלולה חדשה בארץ המכילה פרוגסטרון בלבד, 75 מיקרוגרם של חומר בשם desogestrel . היא משנה את הפרשת צוואר הרחם לכזו שתמנע את כניסת הזרעים, וגם מונעת ביוץ. על פי החברה, יעילותה במניעת הריון גבוהה לפחות כמו גלולות משולבות המכילות אסטרוגן + פרוגסטרון. לפרטים נוספים: http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100004961.html קרא עוד

 אני בת 55. זה כמה שנים שאני סובלת מהזעות קשות, גם ביום. בלילה אני מתעוררת בלי שאני מזיעה, אך ברגע שאני מתעוררת זה מתחיל. ההזעות הן כמעט במשך כל שעות היום, ובמיוחד בזמן מאמץ. מייד לאחר מאמץ, גם הקטן ביותר, אני מוצאת את עצמי רטובה לגמרי. לאחרונה ההזעות גם מלוות בעקצוצים ובגירוד בכל חלקי הגוף.   הפסקת הווסת התרחשה לפני כשש שנים, וזה 4 שנים אני סובלת מהתופעות הללו. רופאת המשפחה אמרה לי להיות סבלנית, אך זה כבר בלתי אפשרי. האם יכולה להיות סיבה נוספת להזעות?
אני בת 55. זה כמה שנים שאני סובלת מהזעות קשות, גם ביום. בלילה אני מתעוררת בלי שאני מזיעה, אך ברגע שאני מתעוררת זה מתחיל. ההזעות הן כמעט במשך כל שעות היום, ובמיוחד בזמן מאמץ. מייד לאחר מאמץ, גם הקטן ביותר, אני מוצאת את עצמי רטובה לגמרי. לאחרונה ההזעות גם מלוות בעקצוצים ובגירוד בכל חלקי הגוף. הפסקת הווסת התרחשה לפני כשש שנים, וזה 4 שנים אני סובלת מהתופעות הללו. רופאת המשפחה אמרה לי להיות סבלנית, אך זה כבר בלתי אפשרי. האם יכולה להיות סיבה נוספת להזעות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי תיאורך, בהחלט נראה כי ההזעות שאת חווה קשורות לגיל המעבר, ונובעות מהשינויים ההורמונליים המתרחשים בגופך. אינני יודעת אם את נוטלת טיפול הורמונלי חלופי, אך נראה שכדאי לשקול זאת על מנת להקל עליך. כמו כן, חשוב לבחון אם הזעות אלו מלוות גם בירידה במשקל, בכאבי ראש או בסימפטומים נוספים. לכן אני לך ממליצה לגשת שוב לרופאה ולבקש בדיקות דם כלליות על מנת לשלול מצבים אחרים שעשויים לגרום להזעות מסוג זה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 לפני 8 ימים התנפחה אצלי בלוטת הלימפה במרכז הגרון מעל הגרגרת. רופא א.א.ג הפנה אותי לבדיקת FNA . במקביל נעשתה לי בדיקת שקיעת דם והתוצאות תקינות. האם על סמך תוצאות שקיעת הדם ניתן לשלול סיכוי לסרטן בלוטות הלימפה ?  האם התנפחותה של הבלוטה מעידה על סרטן?  נ.ב הבלוטה לא שנתה את גודלה ולא התנפחו בלוטות נוספות .
לפני 8 ימים התנפחה אצלי בלוטת הלימפה במרכז הגרון מעל הגרגרת. רופא א.א.ג הפנה אותי לבדיקת FNA . במקביל נעשתה לי בדיקת שקיעת דם והתוצאות תקינות. האם על סמך תוצאות שקיעת הדם ניתן לשלול סיכוי לסרטן בלוטות הלימפה ? האם התנפחותה של הבלוטה מעידה על סרטן? נ.ב הבלוטה לא שנתה את גודלה ולא התנפחו בלוטות נוספות .
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הגדלת בלוטות לימפה צוואריות הוא ממצא שכיח מאוד, בעיקר בצעירים. מחקר שהתבצע ביוון ועקב אחר חולים שפנו לרופא עקב הגדלת בלוטות לימפה צוואריות גילה כי ב- 58% מן המקרים לא נמצאה סיבה להגדלת הבלוטה, למרות מעקב של כ- 5 שנים. קיימות סיבות רבות להגדלת הבלוטות הצוואריות, שהשכיחות שבהן הן זיהומיות: דלקת בגרון, דלקת בשיניים, מחלה ויראלית כמו Infectious mononucleosis (מחלת הנשיקה) - שעשויה להיגרם ע"י וירוסים שונים, מחלת שריטת החתול (cat scratch disease) ועוד. תרופות עשויות לעיתים לגרום להגדלת בלוטות. מחלות ממאירות, וביניהן לימפומה - הן סיבה נדירה להגדלת בלוטות לימפה צוואריות. מחקר שבדק את האבחנות הסופיות של חולים עם הגדלת בלוטות לימפה צוואריות גילה כי רק ב- 1.1% מן המקרים היה מדובר בגידול כלשהו. בקרב החולים הצעירים מגיל 40 - התגלתה ממאירות ב-0.4% בלבד. כאשר מעריכים חולה המתלונן על הגדלת בלוטות צוואריות יש לבדוק כמה פרטים: קיום תלונות גופניות נוספות המעידות על זיהום באיזור הראש והצוואר (נזלת, כאבי ראש, שיעול, דלקת בשן), חשיפה לבעלי חיים (חתולים), בשר לא מבושל, עקיצות חרקים. סימפטומים כמו חום ממושך, ירידה במשקל ועוד. הבדיקה הגופנית חשובה מאוד להערכת הבלוטה: מה גודלה, מה המרקם שלה, האם היא רגישה למגע. שקיעת דם תקינה אינה שוללת לחלוטין אבחנה של לימפומה, אך היא מורידה את הסיכוי לכך באופן משמעותי. לא ברור לי מדוע הרופא הפנה אותך לבדיקת א.א.ג. זמן קצר כל כך לאחר שהבחנת בהגדלת הבלוטה, משום שבמקרים כאלה מקובל להמתין ולחזור על הבדיקה לאחר 2-4 שבועות. ייתכן כי מצא דבר מה חשוד בהיסטוריה הרפואית או בבדיקה הגופנית. תוכל לקרוא עוד על הגדלת בלוטות לימפה צוואריות באתרים הבאים: http://www.emedicine.com/PED/topic1333.htm קרא עוד

 אני בת 30. מה ההבדל בין מיפוי עצמות רגיל לבין מיפוי עצמות ספקט? נשלחתי לפני שנתיים למיפוי עצמות ספקט והיום נשלחתי למיפוי עצמות רגיל.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מיפוי עצמות בשיטת SPECT לעומת מיפוי רגיל מאפשר הדמיה תלת-ממדית הנותנת תמונה אנטומית מפורטת יותר, ולכן ניתן לזהות בה נגעים קטנים יותר ולאפיין טוב יותר את מיקומם. החומר הרדיואקטיבי המשמש בשתי הבדיקות הוא זהה ושמו טקנציום. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יובל בן אמנון
ד"ר יובל בן אמנון פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
5.0
( 9 חוות דעת )
"חוויה מצויינת , הדוקטור מרגיע ומאוד מקצועי ונותן את החוות דעת הכי טובה שיש , התוצאה יוצאת טבעית ומתאימה לכל אחד . מאוד מרוצה וחוזרת באופן קבוע לטיפולים אצל ולדימיר . ממליצה מכל הלב"
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"שמענו רבות על שיטת הטיפול הייחודית שלו והיינו חייבים לקבל אותה, הפרופ׳ איש נעים וסבלני והסביר באריכות על כל שלב ושלב בתוכנית, ניכרת מדבריו מקצועיות רבה וניסיון עשיר בנושא האסתמה של ילדים"