דלג לתוכן

כיצד נקבע מין התינוק שלנו

כיצד נקבע מין התינוק שלנו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009
2 דקות קריאה

לשאלות נוספות פנה לפורום מין הילוד >>>


בעבר, אחת השאלות החשובות והמכריעות בתהליך ההיריון הייתה השאלה מה יהיה מין היילוד. היתה זו שאלה שטמנה בחובה הפתעה, וכל אחד מבני הזוג נאלץ לחכות עד גילוי התשובה כאשר התינוק יצא אל חלל האוויר.


החל משנות החמישים, עם התחלת השימוש במכשיר אולטראסאונד בתחום הרפואה בכלל, וההיריון בפרט, ניתן היה להבחין במרבית המקרים במין הילוד החל מהשבוע ה-14 לקיומו של העובר, זאת באמצעות סריקת אולטראסאונד אשר מאפשרת לראות את איבר המין של היילוד. סריקה זו מאפשרת לבני הזוג להתכונן לעתיד, הן בבחירת שם היילוד והן ברכישת מוצרים עבורו. מצד שני יש לומר שזה הרס את גורם ההפתעה שכה רבים אהבו לחכות לה.


מין היילוד נקבע ברגע בו הזרע פוגש את הביצית. אם הזרע נושא כרומוזום Y אזי שיוולד בן, אם הוא נושא כרומוזם X אז תיוולד בת. אם ישנו מפגש בין כרומוזום Y של הגבר עם כרומוזום X של האישה, אזי שיוולד בן. אם ייפגשו שני כרומוזומים X, אזי שתיוולד בת. הכרומוזומים משפיעים לא רק על מין היילוד אלא גם יכולים לקבוע האם היילוד יוולד עם עיוורון צבעים או עם המופיליה.


האם נושאת אך ורק כרומוזום X, מאחר ואין אצלה כרומוזום Y. לעומת זאת הגבר נושא גם כרומוזום X וגם כרומוזום Y, כאשר מין היילוד יקבע על פי הזרע שישא את כמות הכרומוזום שיפרה יותר את הביצית. למרות שנראה שרק הגבר קובע את מין היילוד, אזי שגם לאישה יש חלק חשוב בתהליך. מאחר ומין היילוד נקבע גם על פי תאריך הביוץ וגם על פי רמת החומציות בדרך לביצית. תאריך הביוץ מתחיל 14 יום לפני הדימום של הווסת, אז מתחילים לחוש שינוייים בחום הגוף ושינויים ברמת ההורמונים בשתן. הטענה היא שככל שיחסי המין מתרחשים רחוק יותר מיום הביוץ כך הסיכוי להולדת בן קטנים יותר. הטענה אומרת שרמת החומציות בדרך לביצית יכולה להשתנות באמצעות דיאטות שונות, ובהתאם לרמת החומציות מין היילוד נקבע.


כיום ישנן שיטות מדעיות אשר יכולות לקבוע את מין היילוד, למשל בתהליך של הפרייה חוץ גופית. ניתן, שלוש ימים אחרי ההפריה, לקחת תא מהעובר ולקבוע באופן ישיר את מין היילוד. זאת על ידי הדגמת כרומוזומים של המין בתא הנבדק, כאשר עוברים בלתי רצויים יושמדו. יש הטוענים שגישה זו איננה מוסרית ועל כן פותחה שיטה שמתבססת על הפרדת הזרע לפני ביצוע ההפרייה. מאחר וזרע עם כרומוזום Y הינו קל, חלש וזריז יותר מזרע עם כרומוזום X, הבעיה היא שההבדל במשקל הזרעים אינו קטן מאוד. לכן יש הטוענים שגישה זו לא יעילה, ויש לחזור אל גישה של השמדת עוברים לא רצויים על מנת לקבוע את מין היילוד.


לסיכומו של דבר, מההפתעה הגדולה שחיכתה להורים אחרי 9 חודשי היריון הצליח המדע להגיע למצב בו ההורים יכולים לבקש לקבוע מהו מין היילוד שיוולד להם.



לשאלות נוספות פנה לפורום מין הילוד >>>

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר רויבורט רופא בחסד, רגיש ומקצועי! זמין לכל שאלה,מסביר הכל כנדרש,ומבין לגמרי בתחום."
פרופ' דב פלדברג
פרופ' דב פלדברג יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל ביה"ח לנשים ע"ש הלן שניידר במרכז הרפואי רבין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו