דלג לתוכן

דום נשימה בשינה

דום נשימה בשינה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/05/2009
2 דקות קריאה


אחת התופעות המעניינות שהרפואה המודרנית מכירה, היא תופעת של דום נשימה בעת השינה. לא מעט אנשים סובלים מתופעה זו, ולמרות סימפטומים מוקדמים, עדיין הם נאלצים לסבול מתופעה זו.

דום נשימה בשינה, זה מצב בו דרכי האוויר שלנו נחסמות, בגלל הלשון או בגלל הרפיית יתר של שרירי החך, והמעבר של החמצן אל המוח נמנע. הסימפטומים לבעיה זו הן, נחירות, עייפות יומית, פה יבש, זיעה לילית, הטלת שתן לילית, צמא לילי, כאבי ראש כאשר מתעוררים, עייפות במשך היום, כאבי ראש ולחץ דם גבוה, והפרעות בשעון הביולוגי.

כאשר אנו או אחד מקרובינו, סובל מסימפטומים אלו, עלינו לטפל בבעיה בהקדם. מחקרים גילו קשר ברור, בין הפרעות שינה, לבעיות שונות כגון, מחלות לב, לחץ דם גבוה, הפרעות התנהגותיות וקוגניטיביות, בעיות זיכרון, בעיות זקפה, בעיות קשב וריכוז ובעיות אחרות.

ישנן צורות להתמודד עם בעיה זו. מבחינה התנהגותית, אפשר להימנע מאלכוהול, להרזות ועוד, מבחינת מכאנית, ניתן להשתמש במסכת C-PUP או בהתקן דנטאלי, כמו כן ניתן לקחת תרופות נגד דיכאון, תרסיסי אף או תרופות סטירואידליות, וכן לעבור ניתוח, שמסביר את בסיס הלשון, ענבל, גלי רדיו או לייזר. חשוב לציין, שאין טיפול אחד טוב יותר מהשני, ולכל מטופל מתאים טיפול אחר. מי שרוצה לטפל בדום נשימה, בדרך לא קונבנציונאלית, יכול לעשות זאת באמצעות הומיאופתיה קלאסית.

הומיאופתיה קלאסית, היא שיטת ריפוי שממריצה את מערכת החיסון, ללא החדרת חומרים כימיים לתוכה וללא ניתוח. גישה זו מאמינה, שיש להתייחס לא רק למחלה של האדם, אלא למכלול האדם, קרי, בעיותיו הפיזיות, הנפשיות, הרגשיות, וכן להלך חייו. בשונה מטיפולים אחרים, כאן כל מטופל זוכה לטיפול אחר אשר מתאים לו. מטרת הטיפול, היא לא רק לפתור את המחלה, אלא גם להבין את נסיבות היווצרותה, ובכך למנוע את חזרתה בעתיד. הטיפול מתבצע ללא תופעות לוואי, והאפקט שלו הוא לטווח ארוך.

הטיפול מתחיל בראיון אישי, שבסופו מקבל הפציינט תרופה הומיאופתית שמתאימה לו. לאחר מכן, מתבצע מעקב אחר התקדמות הטיפול. הערכה היא, שהמטופל ירגיש שיפור, תחילה בצרכיו הבסיסיים כגון, שינה, תיאבון, מצב רוח וכדומה. בהמשך, הוא יחלים גם מבעיות דום נשימה ומבעיות אחרות (תרופות הומיאופתיות, מטפלות בבן האדם ולא במחלה)

אם ניקח דוגמא, מטופל בן שישים, שסבל הן מהתקפי אסטמה והן מדום נשימה, אז אחרי ראיון עמו, בו תיאר את אורח חייו ואת עצמו כאדם שלא נח ונמצא כל הזמן בלחץ. הוא קיבל תרופה שעזרה לו להירגע, לנוח, התקפי האסטמה חלפו, וגם דום הנשימה שלו חלף. התרופה טיפלה בו פיזית ורגשית כאחד. כעת הוא הרשה לעצמו לנוח, ואף להפסיק לשתות ולעשן.

לסיום, כאשר לוקים בדום נשימה בשינה, יש לטפל בבעיה במהרה. מאחר והנזק הוא לא רק בטווח הקצר, אלא גם לטווח הארוך, רצוי לטפל בו בשיטות שאינן אגרסיביות מדי, ולשם כך בדיוק, יש את הרפואה האלטרנטיבית בכלל ואת ההומיאופתיה בפרט.

נכתב באדיבות עדי ברומר RCHom
חברה באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 אדוארד לוזנסקי
אדוארד לוזנסקי שיקום לאחר פציעות ספורט
קליניקה לפיזיותרפיה
מרפאת ספורתאג - בהובלת ד"ר נועם רשף - אורתופד ספורט מנתח
מרפאת ספורתאג - בהובלת ד"ר נועם רשף - אורתופד ספורט מנתח אורתופדיה
המרכז לרפואת ספורט בצפון
 Fixyou - מרכז פיזיותרפיה, שיקום וטיפול בכאבים
Fixyou - מרכז פיזיותרפיה, שיקום וטיפול בכאבים פיזיותרפיה
מרכז פיזיותרפיה, שיקום וטיפול בכאבים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו