דלג לתוכן

איך לשדרג את ארוחת המדורה?

סביב המדורה אנו נוהגים לאכול בעיקר תפוחי אדמה, פיתות, מרשמלו ושתייה מתוקה, אך אפשר גם אחרת.
איך לשדרג את המזונות והחטיפים שנאכלים סביב המדורה בל"ג בעומר לארוחה טעימה, מספקת ובריאה יותר?

מאת: דניאלה קאופמן, דיאטנית קלינית
תאריך פרסום: 28/04/2013
2 דקות קריאה
צבעוניות ועסיסיות
לתוספת נהדרת לצד סלט קצוץ דק טרי או פיתה מקמח מלא, נסו לזרוק למדורה בנוסף לתפוחי האדמה גם בטטות מתוקות, חצילים, בצל, קישואים, גמבות ובצל עטופים בנייר כסף. כאשר הם מוכנים, הוציאו אותם מהמדורה והוסיפו להם מעט מלח גס וטחינה.

מדריך הפוייקה הגדול
בישול ארוך בקדירה ישמח כל לבב אנוש. כל אדם ימצא את אהבתו בתוך הסיר הגדול והמהביל. בבישול ארוך בקדירות חמות, ירקות שורש (כל מה שגדל עם הראש בתוך האדמה - גזר, בטטות, תפוחי אדמה, בצלים, שומר, שורש פטרוזיליה, שום, עוד שום, עוד קצת שום, ארטישוק ירושלמי, ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם) יעשו את העבודה.
תבלינים: עשבי תיבול טריים. טימין תמיד טוב, קצת רוזמרין, אפשר מרווה וכל מה שבא לכם בנוסף - יבשים וטריים. על אלו חשוב תמיד להוסיף המון פלפל גרוס טרי, קצת מלח גס ופפריקה (אני אוהבת בצורה של פלפל אדום יבש גרוס).
בשר: לכו על שריר או בשר קדירה ואפשר גם אוסובוקו או שפונדרה. במקרה של עוף, עדיף רק כרעיים, כי עוף שלם יתייבש ופולקע יתפרק.
אורז או קטניות: הוספת אורז לסיר 30 דקות לפני סיום הבישול היא שיטה מצוינת להפוך את הקדירה לארוחה מאוזנת, משביעה וטעימה.
בפוייקה כדאי להוסיף משהו מתוק. אפשר להוסיף כף סילאן או דבש. בישול ארוך מתחבר טוב עם המתיקות העדינה.

קינוח מתוק
הקינוח שקופץ לנו לראש כשחושבים על ל"ג בעומר הוא המרשמלו, כמובן - אותו גוש רך בצבעים עזים של לבן או ורוד על מקל נמס בתוך המדורה. המרשמלו עשוי מהמון סוכר, ג'לטין וחומרים משמרים וסינתטיים. אפשר לחגוג הפעם טיפה אחרת:
מצרכים לקינוח בסגנון פוייקה: עשרה תפוחים, עשרה אגסים, חבילת משמשים מיובשים, חבילת שזיפים מיובשים, חבילת צימוקים שחורים, 200 גרם פקאנים מקולפים, שני בקבוקי יין מתוק, חמישה מקלות קינמון, וניל, ציפורן, מעט סוכר חום
בישול בשטח: הכי פשוט והכי טעים – הוציאו מהתפוחים ומאגסים את הגרעינים (באמצעות תפוחן או חיתוך התפוחים והאגסים לפלחים), שימו אותם בפוייקה וערבבו את הפירות היבשים. הוסיפו את הנוזלים, פזרו את התבלינים והכניסו את הפוייקה למדורה עם אש חזקה למשך כארבעים דקות. בדקו שהתפוחים רכים מספיק והגישו חם.

אל תשכחו להביא
תפוחי אדמה, בטטה, בצל, שום
סלטים טריים עשירים
קטניות ודגנים מלאים לפוייקה
חצילים שלמים/קישואים
טחינה גולמית משומשום מלא
פירות
בשר פילה/שייטל או כתף, במקרה של ארוחה בשרית
מלח גס, פלפל ותבלינים
נייר אלומיניום
בקבוקי מים בשפע.

בתיאבון!
מאת: דניאלה קאופמן, דיאטנית קלינית

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו