1 דקות קריאה
עליכם לדעת לא רק את רמת הכולסטרול הכללי שלכם, אלא גם את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL), את רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) ואת היחס ביניהם (האידיאלי פחות מ-4). אם ניכר אצלכם כי דרוש שיפור תמונת השומנים בדם, אל תצרכו שומנים רוויים ושומנים שעבו "מימנון חלקי", שכן שני הסוגים גורמים לעלייה חדשה ברמת הכולסטרול ה"רע" LDL. במקום, השתמשו בשומנים חד-לא רוויים, כגון שמן זית או שמן קנולה. שמנים אלה מורידים את רמת הכולסטרול הרע מבלי להוריד איתו גם את רמות הכולסטרול הטוב HDL. אכילת שום ובצל עשויה לתרום לעלייה ברמת הכולסטרול הטוב.