משקדים ועד לקשיו: 8 סוגי אגוזים שכדאי לשלב בתפריט היומי
מאז ומתמיד הייתה משפחת האגוזים חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. אך מעבר להיות האגוזים נשנוש מלוח, הם מהווים מרכיב בריאותי חשוב ואף עשויים להיות חיוניים לדיאטה מוצלחת. משקדים ועד לפיסטוקים: כל האגוזים שכדאי לשלב ברשימת הקניות הבאה
על פי המלצות ה- FDA (ארגון המזון והתרופות האמריקאי), אכילה של עד 42 גרם (חופן וחצי) אגוזים מדי יום כחלק מתפריט דל שומן וכולסטרול, תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. שילוב שקדים ואגוזים כחלק מהדיאטה שלכם יפחית את רמות הכולסטרול ה"רע" וגם יסייע להפחית רמות שומנים בדם. לא זאת ועוד, האגוזים השונים הינם מרכיב אידאלי לכל דיאטה מוצלחת. ריכזנו עבורכם את שמונת האגוזים שכדאי לכם לשלב בתפריט היומי.
שקד
השקד הינו האגוז העשיר ביותר בויטמין E, שמהווה נוגד חמצון חזק. בנוסף, הוא עתיר בסיבים תזונתיים וסידן (עד פי שניים מאגוזים אחרים), ומכיל אחוזים גבוהים של חלבון צמחי ואשלגן.
בנוסף, השקד עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, המסייעות להעלאת רמות הכולסטרול ה"טוב" בגוף, העוזר לפינוי הכולסטרול הרע מהגוף ובכך תורם להפחתת הסיכון למחלות לב.
אגוז מלך
אגוזי מלך מהווים מקור עשיר לנוגדי חמצון ולחומצות שומן מסוג אומגה שלוש, התורמות לשמירה על בריאות הלב, נוגדות דלקות, חשובות להתפתחות המוח אצל עוברים ואף נוגדות דיכאון.
אגוז ברזיל
האגוז האקזוטי עתיר בנוגד חמצון מסוג סלניום, מינרל נוגד חמצון הנלחם ב"רדיקלים החופשיים" בגוף ולכן מוכר גם כמעכב הזדקנות וכמסייע להפחתת הסיכון לסוגי סרטן שונים, כמו סרטן הריאות והערמונית. אגוז ברזיל מכיל כמות גדולה של חומצות שומן בלתי רוויות, העוזרות להעלות את רמות הכולסטרול הטוב ולהוריד את הסיכון למחלות לב. יש לצרוך כחמישה אגוזי ברזיל ביום.
בוטן
בוטנים מכילים רמה נמוכה יחסית של קלוריות, ועשירים בחלבון, באשלגן, בברזל ובויטמינים מסוג B. בנוסף, הם מהווים מקור טוב לחומצה פולית ולניאצין (ויטמין B3), שמסייע להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגוף.
אגוז קשיו
הקשיו, הינו אגוז דל יחסית בקלוריות, עשיר בחלבון, בברזל ובאבץ. שילובו עם דגנים וקטניות יתרום להשלמת החלבון ולהפיכתו לבעל ערך תזונתי גבוה.
אגוז לוז
אגוז הלוז עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ולהפחתת כולסטרול, באבץ ובשומן חד בלתי רווי. בנוסף, הוא מכיל מינרלים שונים כגון אשלגן, מנגן וברזל ועשיר בוויטמין C החשוב להחלמת פצעים, לשמירה על בריאות הרקמות ולסיוע בספיגת הברזל מהמזון. ויטמין C עובד בשיתוף פעולה עם ויטמין E, המצוי אף הוא באגוז הלוז, כנגד רדיקלים חופשיים הנוצרים בגוף בשל חשיפה לשמש וזיהום אוויר. בנוסף, עשיר בחומצה פולית המסייעת למניעת מומים בעובר והחשובה לשמירה על בריאות הלב.
אגוז פקאן
הפקאנים עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מערכת העיכול. בנוסף הם רווים בוויטמין A ואבץ המסייעים לשמירה על בריאות העור, הציפורניים והשיער וכן מסייעים לתפקוד מערכת החיסון.