עמוד הבית > פורומים > מחלות כבד מבוגרים

פורום מחלות כבד מבוגרים

פרופ' זיו בן ארי

פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד
פרופ' זיו בן ארי הינה מומחית בינלאומית למחלות כבד ומכהנת כיו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. מנהלת את המרכז למחלות כבד שבבית החולים עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
mri -כבד אסף 20/01/2020 11:24
  • שלום רב מבקש הסבר ככל שניתן לתוצאת MRI' תודה. הכבד במימדים תקינים. אזורים של זמני הרפיה מאורכים הודגמו באונה הימנית )זוהו גבולות קשתים בכבד באזורים אלה. כמו כן קיימת האדרה מאוחרת יחסית בגדוליניום באזורים אלה ללא עצירת דיפוזיה משמעותית )שינויים פיברוטיים ככל הנראה(. כיס המרה תקין, דרכי המרה אינן מורחבות. הוריד השוער בקוטר תקין ללא פגמי מילוי. הטחול תקין. הלבלב על מרכיביו תקין. בלוטות יותרת הכליה הודגמו ללא חריג. ציסטה קליפתית קטנה בכליה השמאלית, הכליה הימנית שמורה. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. אין לראות נוזל חופשי בצפק. בסיכום: הממצאים שתוארו באונה הימנית של הכבד מייצגים ככל הנראה שינויים פיברוטיים )למעקב וביקורת(. מלבד זה סריקה תקינה.

  • + הוסף תגובה
MRI פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:34
  • ההתייחסות היא כללית ואיננה קשורה ל_MRI הספאציפי. שינויים פיברוטיים הכוונה לצלקות בכבד.

  • + הוסף תגובה
טיפול תיפקודי כבד גבוהים אפרת 17/01/2020 10:45
  • שלום, אני בת 26 יש לי תיפקודי כבד גבוהים מ2017. כרגע לוקחת אורסליט 2 כדורים (של 300) ביום תוצאות הבדיקה שעשיתי השבוע ALK.PHOSPHATASE 137 שהטווח בין 30-120 GGT 63 שהטווח בין 0-38 . כרגע AST וALT מאוזנים (בנובמבר היו גם כן גבוהים כמו כן בדצבמר לקחתי אנטיביוטיקה במשך 12 יום) בנוסף ברקע יש לי כליות פוטליציסטיות וחוסר מגנזיום. אודה לעזרתך

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 20/01/2020 09:05
  • היות ואת מטופלת כבר שנתיים, לא ניתן לעזור מבלי להכיר את כל התמונה הקלינית

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:33
  • אפרת, לא ניתן ולא ראוי כך לפרסם מכתב רפואי בפורום. התמונה מורכבת, ועל כן שוב, לא ניתן יהיה להתייחס בפורום

  • + הוסף תגובה
הבן החייל שלי עם טכול מוגדל וגם כבד. ליאת 19/01/2020 22:59
  • הבן שלי חייל מזה 7 חודשים משלשל בצורה הבן שלי חייל עם שילשולים קשים ירד 13 קילו ממשקלו, בני עבר ברורים מקיפים בתחום הגסטרולוגיה, שם לא נמצאו תסמינים המסבירים את השלשולים, ואת מצבו. בנוסף מצאו לו בבדיקות סיטי, כבד מוגדל וטחול שממשיך לגדול. מצבו הגופני לא טוב. את הברורים אנחנו עושים במסגרת הצבא, אך הם אטיים ומסורבלים, ואני מרגישה וגם רואה שמצבו של בני מדרדר. האם יש באפשרותך לתת איזה כיוון מה יכול להסביר את המצב הגופני של בני לאור מה שסיפרתי.? תודה

  • + הוסף תגובה
ברור פרופ' זיו בן ארי 22/01/2020 17:29
  • בנך אכן עושה רושם ראוי מאוד שיעבור ברור מלא ומהיר. צריך לדרוש את זה!! לא אוכל לדעת כוון, צריך להכיר אל התיק

  • + הוסף תגובה
תוצאות בדיקות דם מושון 12/01/2020 21:40
  • שלום וברכה עשיתי היום בדיקות דם תקופתיות, יצא לי : ALT (GPT) - 47 GGT- 135 אני בן 34 שוקל 80 ק"ג יש לציין שאני לא מעשן ו/או שותה אלכהל. אשמח לשמוע ממך מה לעשות

  • + הוסף תגובה
עוד פרט חשוב מושון 12/01/2020 21:42
  • אובחן לי לפני מספר שנים 3 המאנגיומיות בבדיקת US , נמצא בעקב של זה. תקין

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:25
עשיתי בדיקה חוזרת היום מושון 16/01/2020 17:40
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 20/01/2020 09:03
כאבים עזים באזור המותן גיל 13/01/2020 21:08
  • שלום, בחודש האחרון, תוקפים אותי כאבים תדירים (כמו דקירות סכין) ועזים באזור השלפוחית בצד ימין ובאזור גובה הצלעות החופשיות בצד ימין (החלק האחורי של הגוף).כמו כן, בבדיקות איסוף שתן,נמצא כי יש לי בשתן חומצה אורית בריכוז גבוה וגם בבדיקות דם נמצאה אותה התוצאה.כמו כן, הקריאטנין נמצא מעט בחריגה (מעל הגבול העליון). לצערי, הרוםא המטפל לא יודע לתת כיוון ספציפי להמשך בירור. אשמח לדעת במה מדובר ולאיזה רופא מומחה עליי לפנות?

  • + הוסף תגובה
כאבים במותן פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:28
כאבים עזים באזור המותן משה 18/01/2020 22:56
הריון והפטיטיס b נעמי 13/01/2020 13:45
  • שלום פרופ' יקרה, אני בחודש תשיעי אמורה ללדת עשיתי בדיקות של תפקודי כבד התוצאות Alk 113 Alt 11 Hemolytic 19 הכול בגדר הנורמה ודנא הוירוס 100 יחידות האם יש בדיקות נוספות שרופאת המשפחה צריכה לתת לי מבחינת המחלה ? התור להפטולוג עוד חצי שנה . ועוד שאלה , לאורך כל ההריון יש לי מיגרנות חזקות ,סחרחורות וחולשה, האם יש קשר למחלה ?

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס B פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:27
ציסטות בכבד מתפללת לטוב 12/01/2020 20:29
  • שלום רב,ביקשתי מהרופא שלי לעשות אולטרסאונד בטן , סתם בשביל שקט נפשי ולא בגלל כאבים. התוצאות הגיעו היום ואני בלחץ אטומי מהן. הממצאים ברוב האיברים היו תקינים ב"ה. ואילו בכבד אלו המימצאים: הכבד כ- 5.19 ס"מ, מוגדל,מירקם שומני, הודגם ממצא מולטי-ציסטי 4.6 * 9.9 ס"מ באונה ימנית ציסטה ביליארית נוספת קטנה יותר כ-- 3.1 ס"מ אשמח לשמוע חוות דעתך ודרכי פעולה, תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
ציסטות פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:24
  • לא אוכל להתייחס מבלי לראות את ההדמיה לא רואה סיבה לדאגה בקשי הפניה למרפאת כבד

  • + הוסף תגובה
כבד-הפטיטיסC צבי 12/01/2020 18:42
  • שלום שמי שרף..()מוזמן למחר).שאלה מסקרנות .בעקבות פרסומי מ הבריאות על חיסוני הפטיטיס C מהו מספר חולי הכבד בארץ באופן כללי?אין אף נתון שכזה.. ....אני קורבן הנסיבות כמובן....

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס C פרופ' זיו בן ארי 16/01/2020 17:20
כבד-הפטיטיסC צבי 15/01/2020 19:11
  • שלום שמי שרף..שאלה מסקרנות .בעקבות פרסומי מ הבריאות על חיסוני הפטיטיס C מהו מספר חולי הכבד בארץ באופן כללי?אין אף נתון שכזה.. ....אני קורבן הנסיבות כמובן....

  • + הוסף תגובה
פיענוח בדיקה פיברוסקאן.והמלצה אם יש צבי שרף 09/01/2020 19:13
  • ביצעתי בדיקה ואני במתח עד קבלת מצבי.נקבע לי יעוץ אולם ללא שם הרופא..

  • + הוסף תגובה
פיברוסקאן פרופ' זיו בן ארי 09/01/2020 20:56
המנגיומה בכבד תום 09/01/2020 12:30
  • שלום, לפני שנתיים מצאו לי בבדיקת ct המנגיומה בכבד בגודל 8 מ"מ ואמרו לי רק להיות במעקב כל שנה באמצעות בדיקות אולטראסאונד. שנה שעברה עשיתי והממצא היה דומה. שבוע שעבר עשיתי שוב בדיקת אולטראסאונד וכתבו שהמנגיומה בגודל 14 מ"מ כלומר גדלה תוך שנה ב- 6 מ"מ, האם יש משהו לעשות עם הממצא או פשוט להמשיך להיות במעקב כל שנה? תודה על ההתייחסות.

  • + הוסף תגובה
המאנגיומה פרופ' זיו בן ארי 09/01/2020 20:55
  • המאנגיומה יכולה לגדול . כדאי לבצע את הביקורות באותו המקום אין צורך בברור או טיפול, מעקב בלבד

  • + הוסף תגובה
תפקודי כבד גבוהים מהנורמה יעל 06/01/2020 09:08
  • שלום בבדיקת דם Ast 38 Alt 51 בבדיקת דם חוזרת Ast 32 Alt 38 האם יש סיבה לדאגה ?מה יכולה להיות הסיבה לעליה בתפקודי הכבד ?

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 09/01/2020 20:54
  • לא ניתן לדעת מה הסיבה רק על פי התוצאות העלייה קלה מאוד כדאי לחזור שוב

  • + הוסף תגובה
בילירובין ישיר מחי 05/01/2020 18:18
  • שלום רב, רציתי בבקשה לברר על בילירובין ישיר 0.06 נמוך מהנורמה. האם להתייחס? בילירובין כללי 0.37. תודה רבה על המענה

  • + הוסף תגובה
בילירובין פרופ' זיו בן ארי 09/01/2020 20:53
פיענוח ב. דם ZB 04/01/2020 20:17
  • אלו ב. דם חוזרות והנה התוצאות אשמח לדעת מה הן אומרות: ALKP-202 ALT-132 AST-187 LYMPHOCYTES %- 49.2 כאשר הנורמה עד 43 אלו הבדיקות החריגות המסומנות לי באדום חשוב לי להבהיר כי אנזימי הכבד שלי היו כבר בירידה לאחר ERCP וכעת שוב החלו לעלות אך הבדיקה האחרונה לעיל פעם ראשונה שהיא בעליה מה היא מסמנת? אשמח לדעת. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 05/01/2020 09:08
  • לא אוכל לדעת רק מהתוצאות מה מקור הבעיה. כדאי להתקדם לברור במרפאת כבד

  • + הוסף תגובה
המשך מעקב במרפאת כבד ZB 05/01/2020 09:13
  • שלום אני מטופלת במחלקת כבד בשיבא אצל רופאה מדהימה!! דר' אורנית כהן . אשמח אם אוכל להתייעץ עם הפרופסור גם לגבי התיק שלי. רק שבפורום לא אכניס פרטים מלאים כיצד אפשר ליצור קשר? מאחר וניסתי להגיע למרפאה בעבר ונעניתי שאם אני מטופלת בשיבא אין צורך. אני מרגישה ששנתים אני רק במעקב וללא מענה טיפולי לכאבים, לאנזימים העולים ויורדים ושוב עולים . או שאולי כך זה התהליך... אשמח לקבל משוב ZB

  • + הוסף תגובה
הפטיטיס בי הילה 04/01/2020 13:27
  • אני נשאית כרונית כבר 12 שנים ללא טיפול , ויראל לואד נמוך לאורך השנים, החלו לי לאחרונה התקפים במוח ואני תופסת את עצמי מלא ליפול ומרגישה שחצי ראש אצלי רדום. עשיתי פיברוסקאן שיצא תקין האם יש קשר למחלה ולהתקפים ?

  • + הוסף תגובה
HBV פרופ' זיו בן ארי 05/01/2020 09:07
תפקודי כבד גבוהים מהנורמה והתקפי כאב בצד ימין למעלה ציפרה 01/01/2020 16:30
  • הכל התחיל לפני שנתיים עם כאבים חזקים הבאים בהתקפות בצד ימין למעלה. הייתי מאושפזת בשיבא ואח"כ במעקב במרפאת כבד.עברתי ERCP שאחריו נרגעו ההתקפים לתקופה והערכים ירדו מעט אך לא הגיעו לתקין תפקודי הכבד שלי גבוהים מהנורמה. תחילה חשבו שארד במשקל וזה יסייע. לכן עברתי לפני חצי שנה ניתוח מעקף והורדתי 20 ק"ג . אך מאחרי הניתוח חזרו ההתקפים, ונוספה חולשה ועייפות. הרופא משפחה יעץ לי לקחת מירו בכל לילה כדי לישון יותר אך לא תמיד זה עוזר כי אני מתעוררת מהתקף כאב חזק . ובהוראת הרופאים אני נוטלת כדור פרקוסט 5 מ"ג אך לאחרונה ההתקפים חזקים מאוד ולכן נתנו לי טרמדקס 200 OD וזה עוזר לי להרגיע את הכאב . אך אני בכללי מרגישה חלשה . עייפה מאוד . האם יש לזה קשר? מה עוד אני יכולה לסייע לעצמי? יש לי MRCP בעוד שבועיים מאחר וראו כבד שומני אך בביופסיה לא ראו.

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד וכאבים פרופ' זיו בן ארי 03/01/2020 16:38
  • צריך להכיר את התיק שלך לעומק . נראה שצריך להמתין ל-MRCP

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד גבוהים מאוד. והרגשה כללית לא טובה ציפרה 04/01/2020 20:09
  • אני מבינה שיש צורך להמתין לתשובה של MRCP גם הרופאה המדהימה שאני מטופלת אצלה בשיבא אמרה כך, רק שהשבת עברה עלי בהרגשה נוראית של כאבים בצד ימין למעלה בין התקף להתקף אני מרגישה את המקום כואב. כמו כן חוסר תאבון, ומגעיל אותי ריחות ואוכל. כמוכן אני עייפה וחלשה נורא. עד כדי בכי של סתכול מה אני יכולה לסייע לעצמי בנתיים ? אשמח לקבל את עצתך

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 05/01/2020 09:06
כבד רפי פיליפסון 03/01/2020 15:48
  • עשיתי בדיקת אוטרסאונד ומצאו שמירקם הכבד מעט אקוגני-הסננה שומנית קלה ץלא הודגמו שינויים פוקליים, מה המשמעות של משכתוב. תודה.

  • + הוסף תגובה
כבד שומני פרופ' זיו בן ארי 03/01/2020 16:43
  • שיש לך כבד שומני ושכדאי למצוא את הסיבה (עודף משקל, סוכרת, עודף שומנים בדם...) ולטפל בה

  • + הוסף תגובה
ערך GPT גבוה תמידית רוני 02/01/2020 22:20
  • שלום רב. אני בן 37 מטופל מספר שנים בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בבדיקות הדם בשנים האחרונות תפקוד כבד GPT הינו חריג תמיד (96, 76, 85) כאשר הטווח התקין הינו עד 50) בשנה האחרון גם ערך GGT יוצא מעט גבוה (סביב 64) כאשר הטווח התקין עד 55. שאר אנזימי כבד תקינים והכולסטרול הכללי גבוה (ערך של 250 כאשר הגבול העליון 200) ספירת דם תקינה פרט לערך PDW שיוצא 24 כאשר הטווח התקין הוא עד 17. אני סובל מהשמנה ביטנית ועודף משקל של כ-10 ק"ג בערך. האם ערך תפקודי הכבד החריגים הממושכים דורש בדיקות נוספות? בדיקות דם ספציפיות? אולטרסאונד כבד? האם לפי בדיקות הדם מצריך רק מעקב? אגב, רופאת המשפחה ממליצה על דיאטה ומעקב בלבד ואומרת שזה איננו מסוכן כל עובד הערך לא חורג פי 10 (כלומר רמה של 400) וסביר בעיניה כי מדובר על כבד שומני ללא קשר לתרופות.

  • + הוסף תגובה
ALT פרופ' זיו בן ארי 03/01/2020 16:41
איזורים עם אקוגניות משתנה , הסננה פוקלית אסף 02/01/2020 12:40
  • שלום רב. מה המשמעות בפענוח אולטרה סאונד: איזורים עם אקוגניות משתנה , הסננה פוקלית תודה

  • + הוסף תגובה
אקוגניות פרופ' זיו בן ארי 03/01/2020 16:39
תוצאות בדיקות דם סיגל 31/12/2019 10:19
  • לבני בן 21.5 (alt(gpt יצא 108 שהגבול העליון 37.ובנוסף(ast(got יצא 41. השאלה מה זה יכול להיות? איזה בדיקות נוספות צריך לעשות? אולטראסאונד?

  • + הוסף תגובה
אנזימי כבד פרופ' זיו בן ארי 03/01/2020 16:36
לרופאים בתחום מחלות כבד מבוגרים

הצטרפו לאינדקס הרופאים!