פורום גסטרו

-
אפטות בלשון ובחלל הפה
לודמילה 25/01/2021 | 20:38סובלת שנים מאפטות בפה ובלשון ,רצה ממומחה למומחה ולא מוצאת פיתרון האם יד פתרון לזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה אפטות
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 21:44שלום אני לא רופא שיניים הפתרון אולי ימצא בפניה למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
-
-
כאב בטן
שי 25/01/2021 | 21:37שלום, מזה כחודשיים יש לי כאב בטן. הכאב בישיבה הינו בד"כ בצד שמאל, מתחת לצלעות ומתחת לחזה. בשאר הזמן, בשכיבה, הכאב אינו ממוקד, בד"כ מעל הטבור, או בשני צידי הבטן. הכאב הוא כאב של לחץ. הכאב אינו דרמטי שדורש הגעה למיון אלא יותר חוסר נוחות. מחמיר בשכיבה על הצד. אין חום, שלשול, הקאות או דם בצואה. אולטרסאונד - לא הראה ממצאים חריגים. יש לי תור לגסטרו רק בעוד חודשיים ואני מאוד חושש לאור היסטוריה של סרטן הלבלב במשפחתי. אשמח לעצההוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב בטן
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 21:43שלום קשה להציע עצה ללא בדיקה העצה הכי הגיוני היא להקדים את התור לגסטרואנטרולוגהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה אלסטזה
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 21:42שלום לכל מעבדה רמות משלה בדקי האם התוצאה הינה בטוח הנורמההוסף תגובה
-
-
כאבים חזקים
שיר 12/01/2021 | 20:40בת 19. כאבי בטן וחזה חזקים, חולפים וחוזרים, א.ק.ג תקין . בדיקת דם חשש לציאליק. הבחנת צילום הגסטרו של הקיבה היא אפטה בקיבה,,נלקחה ביופסיה עדיין אין תשובה, אבל תוצאת בדיקת צואה היא.Helico pylori agst st positive מה המשמעות של סוג החיידק בקיבה?.האם זאת הבעיה לכאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:56שלו אין קשר בין החיידק לצליאק ישהךיקובקטר . זה חיידק המוקם בקיבה ויכול לגרום לדלקת קיבה או כיביםהוסף תגובה
-
כאבים חזקים
שיר 13/01/2021 | 08:47ועוד דבר והאם יש קשר בין החיידק לצליאק?הוסף תגובה
-
-
מדדייי דלקת שאלה אחרונה
מיכל 11/01/2021 | 22:28תודה ד"ר שאלה אחרונה. אמרת שיש צורך בבירור כי זה פי 5.מדדי הדלקת . מאיפה מתחילים בירור? כי במיון אמרו לי שזה עליה נמוכה וזה יכול להיות כתוצאה ממשהו ויראלי שהייתי. מה אתה ממליץהוסף תגובה
-
תשובת מומחה דלקת
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:54מתחילים את הבירור מפניה לגסטרואנטרולוג לבדיקההוסף תגובה
-
-
כאבים פנימיים ברקטום
רונית 20/01/2021 | 16:32שלום ד"ר, בספטמבר 2019 בעלי בן ה-44 עבר קולונסקופיה בבי"ח הלל יפה ונמצא גוש רקטלי. נשלחנו לכרות את הגוש שחזר תקין ושפיר. בביקורת חוזרת אחרי חודש נאמר לנו להגיע עוד 5 שנים לביקורת. לפני 3 שבועות לאחר ארוחה בעלי חש כאב עצום שהקשה עליו ללכת באיזור פי הטבעת והאגן /בטן וצורך עז להתרוקן. מאז ועד היום, הכאב אינו מרפה, אם כי הוא בצורה מתונה ועמומה אבל הוא תמיד שם. מידי פעם יש כאבי בטן ותחושת התרוקנות לא מספקת לאחר שירותים. מדווח כי לא נוח לו משהו בבטן, ריבוי גזים ויציאות קשות. לוקח לו זמן עד שמתרוקן. אין דימום, אין טחורים שידוע לו עליהם. האם לאור הכתוב, יש חשד שמדובר בסרטן?? מודה לך על זמנך. תודה רבה🙏🏼הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:53שלום איני יודע מה המקור לכאב מה שחשוב הוא להגיע בהקדם לפרוקטולוג להבדק ולהחליט איך להמשיך את הבירורהוסף תגובה
-
-
בדיקת הליקובקטור
אנונימי 18/01/2021 | 18:24שלום, ביצעתי הבוקר בדיקת צואה לאיתור חיידק הליקובקטור. אני נוטלת 2 כדורי נקסיום בוקר וערב, את האחרון נטלתי 24 שעות קודם הבדיקה, האם עליי לחזור על הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הליקובקטר
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:53שלום י שלהפסיק את הטיפול לפני בדיקה במידה והבדיקה יוצאת שלילית- לא ניתן להסתמך עליההוסף תגובה
-
-
לולאות מעי באולטרסאונד גניקולוגי
ורד 21/01/2021 | 07:40שלום עשו לי אולטרסאונד גניקולוגי וגינלי והיה מאד קשה לראות את הרחם ראו המון לולאות מעי שהסתירו אותו האם זה מסוכן ימסה אומר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לולאות מעי
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:51שלום בבטן יש מספר מטרים של לולאות מעי אין בכך כלסכנההוסף תגובה
-
-
שאלה
שיר 21/01/2021 | 11:38רציתי לשאול במקרה בבדיקת גסטרוקופיה ארופא אמר שראה 2 דליות מינימליות בוושט .אני בת 43 עם רקע כבד שומני הופנתי לרופא מומחה השאלה מה שאני קוראת ורואה מבינה שזה לא סימפטי אם אני מורידה את הסוכר לרמות נמוכות משקל שומנים וכל הדברים הנלווים הדליות יכול להיעלם או זה מצב קבוע תודה על התשובה עד שהגיע לרופא עוד חודש ממש בלחץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דליות
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:51שלום דליות יכולות להיות סימן לפגיעה תפקודיתבכבד כיום אין תרופות לכבד שומני, אם כי צפויות להיות כאלה בעתיד הקרוב הטיפול במקרה שאכן יש פגיעה בכבד הינו בהפחתת לחץ הדם בכבד מכיון שהתהליכים איטיים, אין צורך להלחץ או לפעול בחופזה, ויש מקוםלבדיקה מקיפה הכוללת US דופלר ובדיקות אחרותהוסף תגובה
-
-
ניתוח תיקון בקע סרעפתי וריפלוקס
שירי 11/01/2021 | 22:02שלום ד"ר, שאלתי אך כנראה שלא הייתי מובנת כי לא הבנת את שאלתי. אני שנים עם רפלוקס קשה ובקע סרעפתי קטן. היקף בטן 106 והשמנה בטנית. לא שאלתי לגבי ניתוח קיצור קיבה אלא לגבי ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקס. כיום אני חייבת ניתוח כי המצב קשה למרות דקסינלט 90 מ"ג. במידה וארד במשקל להיקף בטן של 70 או קצת פחות, האם לפי דעתך התסמינים יכולים מאוד להשתפר ואוכל להמנע מניתוח, או שאני לא צריכה לצפות לשיפור רציני ורוב הסיכויים שיהיה שיפור רק לא משמעותי? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה ירידה במשקל ורפלוקס
דר' דן קרטר 25/01/2021 | 05:48שלום הסכוי להפחתת הרפלוקס אכן יורד עם הירידה במשקל יחד עם זאת לא ניתן לנבא אם הרפלוקס יעלם לחלוטיןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גיהוק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
המסת שומן
בדיקות קשורות
-
כימיה בדם
תרופות קשורות
-
מבברין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד טיפוס הבטן
מונחים קשורים
-
גידול מדומה
-
אמילאז (עמילאז, דיאסטאז)
-
כרכת (חסימה) מקונית
-
כריתת מעי חלקית
-
אומפראזול (אומפרדקס, לוסק)
פורומים נוספים בתחום
פורוםגסטרו

בפורום גסטרו ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום גסטרופורוםגסטרו ומחלות כבד

בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבד