פורום גסטרו

בקע סרעפתי (לת)
שירה 19/05/2022 | 20:09רציתי לשאול חוץ מהגסטרוסקופיה שגילו בקע סרעפתי , עשיתי גם סיטי איך שם גילו בעיות אחרות אבל לא את הבקע?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
דימום מאז תחילת מדללי דם.
אור 18/05/2022 | 17:04שלום קשישה סעודית עם בעיות כרוניות, היה לה דם בשירותים אחרי מאמץ שלשול ( מכדורי עצירות) עצירות מאז שהחלה עם מדללי דם חצי שנה, ברגע שהיתה מפסיקה יומיים עם המדלל היה מפסיק הדם, המוגלובין ירד לה ל7.5 והיה צריך לתת לה מנת דם שכרגע זה 10 , לונוסקופיה לא היה ניתן לעשות בשל גילה ומחלות כרוניות בשל סיבוכים שיכול לגרום לה, הופסק לה ע״י בית החולים הפסקת אנטיקוגלציה ומעקב בדיקת דם, השאלה שלי הם לא יודעים אם זה מטחורים פנימיים או דימום בקיבה והם טוענים שבגיל כזה אין מה לעשות, מה עושים כדי לדעת אם זה טחורים פנימיים ואם כן האם יש משחה או נרות לריפוי הטחורים הפנימיים? ואם ע״י הפסקת המדלל יהיה ניתן לדית אחרי חודש אם זה הגורם לירידת המוגלובין? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:34שלום ניתן לבצע קולונסקופיה ורטואלית שתבדוק אם יש ממצא משמעותי לגבי טחורים יש לפנות לפרוקטולוגהוסף תגובה
צרבת
יגאל 13/05/2022 | 14:30בן 63 סובל מצרבת, בחלק עליון צמוד לגרון, לוקח נקסיום 20 מג,לקחתי חודש ימים 2 סיום והרגשתי טוב, ואז עשיתי הפסקה של כ 3 חודשים. לאחרונה שוב חזרה הצריבה, התחלתי לקחת שוב 2 כדורים ביום, בינתיים זה עזר מעט, עדיין יש צריבה בגרון בעיקר בבוקר תופעה נוספת,,באמצע החזה כאילו באזור הסרעפת, אני מרגיש מן רעידה/פרפור, יגול להיות פעם ביום, או יותרפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:32מה השאלה?הוסף תגובה
צחצוח שיניים
חווה 17/05/2022 | 13:02צהריים טובים בשבוע הבא יש לי בדיקות גסטרוסקופיה וקולנוסקופיה. האם ניתן לצחצח שיניים ביום הבדיקות? וביום לפני הבדיקות? תודה רבה מראשפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה קולונסוקפיה
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:32לצחצחהוסף תגובה
בדיקת דם
אנימיני 11/05/2022 | 19:41שלום עשיתי בדיקות דם ויצא לי בבדיקה AST (GOT) תוצאה 37 U/L אני בקופת חולים כללית בן 34, נוטל תרופות פסיכיאטריות אריפליי 10 מ"ג ולמיקטל 150 מ"ג בריא בד"כ מה יכולה להיות הסיבה והאם כדאי לבדוק ואני צריך להיות מודאג ? לא יודע גם אם זה קשור אבל לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר .. תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:29שלום קייממות אפשרויות מרובות יח דעם זאת הערך גבולי פנה לגסטרואנטרולוגהוסף תגובה
קושי בבליעה
גיא 11/05/2022 | 19:51שלום רב יהיה קצת ארוך אבל חייב פתרון לפני חצי שנה התחילה לי בעיית בליעה ולא יכולתי לבלוע מוצקים עשיתי פעמיים גסטרו שחוץ מדלקת קלה בקיבה ובקע סרעפתי לא ראו שום דבר נתנו לי נקסיום שעדיין לוקח אבל בעיית הבליעה לא נפתרה עשיתי את כל הבדיקות האפשריות מנומנטריה בריום וידאו פלוסוקפיה fees בכל הבדיקות הכל היה תקין מלבד הוידאו שטענומשזה לא משהו מיוחד ציינו בשוליים כניסה מעט איטית של אוכל מוצק דרך הוושת לפני חודש התחלתי לבלוע מוצק אבל עדיין ההרגשה שהאוכל נכנס לי בצורה קשה ולא חלקה ואני חייב לשתות הרבה פעמים כידי שהאוכל ייכנס פנימה וגם שאני בולע את הרוק מרגיש משהו תקוע לי בגרון השאלה מה עושים והאם יש פתרון לבעיה הזאת כי כל הבדיקות לטענתם יצאו תקינות יש משהו נוסף שאפשר לעשןת בדיקות כדורים משהו הרי לא הגיוני שאני אמשיך ככה לאכול אוכל מוצקפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:29שלום נראה שעברת בירור מלא תווכל לפנות לחוות דעת נוספתהוסף תגובה
מעי רגיז ובדיקות
עדנה 11/05/2022 | 14:20שלום רב אני אישה בת 41, ברקע טרשת נפוצה (חולה כבר 10 שנים) כבר תקופה ארוכה סובלת מכאבי בטן באיזור הטבור וגם מסביב, לפעמים עצירות , התכווצויות מאוד חזקות בבטן כאילו משהו ממש זז שם, הרגשה של התרוקנות לא מלאה בשירותים .. עשיתי בדיקות דם שונות, אולטראסאונד בטן, קולונוסקופיה וירטואלית. הבדיקות הנ״ל יצאו תקינות ו אובחנתי במעי רגיז. אני מפחדת שאולי מפספסים משהו .. האם יש עוד בדיקות שאתה ממליץ לעשות ? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:28שלום ממליץשתפני להערכת מומחההוסף תגובה
גסטרוסקופיה וירטואלית
שיראל 10/05/2022 | 22:35שלום רציתי לשאול האם קיימת גסטרוסקופיה וירטואלית? והיכן מבצעים והאם בדיקת שיקוף ושט קיבה יכולה לאבחן כמו גסטרוסקופיה?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:28אין גסטרוסוקפיה ורטואליתהוסף תגובה
שאלה לגבי כאבי גרון כרונים כבר הרבה זמן
סובל מכאבי גרון כרונים בחודש אחרון 10/05/2022 | 21:38אז היי צעיר בן 22 ברונכיאקטזיות ברקע ואלרגיות מטופל על משאפים אנהליציות מוביקס אירובנט ומי מלח פעמיים לריאות אבל ישלי כאבי גרון כאילו תקוע משו בגרון רוק סמיך וליחה כל הזמן ובמיוחד אחרי אוכל וגם ד כואב לי אין תחושה של צרבת אבל על פי אבחון עם סיב אופטי של רופא אאג ראה שהשריר של הלוע (בגרון למטה) נראה קלאסי לצרבת אבל הבעיה היא ששום תרופה נגד צרבת שלקחתי מקלה על הכאבי גרון ,עשיתי גסטרוסקופיה לפני שבועיים מצאו לי דלקת כרונית קלה מאוד ברירית ,ישלי אולי גם שלישי מוגדל קצת הולך לרוםא אאג בעוד כמה ימים לבדוק שוב את השקד, אבל השאלה שלי הגיוני שתהיה צרבת בלי תחושה ממשית של צרבת כמו ריפלוקס לרינגו-פרינגיאלי ? כי אין לי ממש צרבות ישלי קצת כאבי בטן במהלך היום לא משו רציני מאוד אשמח לשמוע את דעתךפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:27הדרך הנכונהה להחליט היא לעבור מבחן חשיפה של הושט לחומצההוסף תגובה
שוב אני
שוב אני 10/05/2022 | 21:39בנוסף מטופל על משאפים וואנטיביוטקיה מניעתיתהוסף תגובה
אבנים בכיס המרה
סיגל 05/05/2022 | 19:55הי. בת 51 עם רפלוקס קשה . בבדיקת אולטראסונד בטן. נמצא כי Gallbladder: Minor sludge present and several small floating echogenic areas Without shadowing שלחו אותי לבדיקת HIDA מה המשמעות של תוצאות האולטרסאונד ומה המשמעות לבדיקת המשך. האם עליי להיות מודאגת תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 19/05/2022 | 16:27שלום משמעות היא שיש בוץ ואבנים קטנות בכיס המרההוסף תגובה
תשובת מומחה שאלתך
דר' דן קרטר 06/05/2022 | 23:00שלום המשמעות- חשד לבוץ\ אבנים קטנותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גזים, נפיחות בבטן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול עם קנאביס רפואי
בדיקות קשורות
-
גסטרוסקופיה - בדיקה של מערכת העיכול
תרופות קשורות
-
לופראמיד
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד טיפוס הבטן
מונחים קשורים
-
גסטרואנטרולוגיה
-
ויבריו
-
אזומפראזול (נקסיום, Nexium)
-
דיזנטריה אמבית
-
אבחון הליקובקטר פילורי
פורומים נוספים בתחום
פורוםגסטרו
בפורום גסטרו ניתן להתייעץ עם פרופ' דן קרטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרופורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הירש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבד