דלג לתוכן

מיינדפולנס : הכירו את השיטה שמסייעת בטיפול בתסמיני גיל המעבר

מיינדפולמנס, שיטה שבשנים האחרונות נחשבת ללהיט בעולם המערבי, ממשיכה לככב. עכשיו היא נמצאה כיעילה לטיפול בנשים עם מנופאוזה הסובלות מעצבים, חרדה ודיכאון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2019
2 דקות קריאה

מספר מחקרים בעבר כבר מצאו כי מיינדפולנס עשוי לתרום לבריאות הנפשית. המילה "מיינדפולנס" נהפכה למוכרת מאוד בשנים האחרונות, אך מה זה בעצם? בקצרה ובפשוטת – היכולת של אדם להתמקד ברגע הנוכחי. למרבה הצער, המוח שלנו נודד לעיתים קרובות אל העבר או העתיד, וזה עלול לייצר לחץ נפשי. כאשר אנחנו במצב של מודעות, אנחנו יכולים להתבונן במחשבות שלנו בלי שיפוטיות, אנחנו נעשים מודעים יותר למי שאנחנו, ואנחנו לומדים להעריך את ההווה. 



קראו עוד: אומנות ההקשבה לפעימות הלב: הכל על שיטת המיינדפולנס



האם מיינדפולנס יכול לעזור למנופאוזה?

ככל שתוחלת החיים שלנו עולה, כך יותר נשים מבלות כמחצית מהחיים שלהם במצב של פוסט מנופאוזה. כשחושבים על המספרים הללו, זה נהיה יותר ויותר חשוב למצוא דרכים שיעזרו לנשים בגיל המעבר להתמודד עם שלב זה בחייהן. 


מחקר חדש של מאיו קליניק, אשר פורסם בכתב העת Climacteric: The Journal of the International Menopause Society, מצא כי מיינדפולנס עשוי לעזור לנשים לחוות פחות תסמינים של מנופאוזה. מהמחקר עולה כי נשים באמצע החיים שיש להן ציוני מיינדפולנס גבוהים יותר, חוו פחות תסמיני מנופאוזה.


מחקר חדש מצא כי מיינדפולנס יכול לסייע במיתון תסמיני המנפאוזה 

מיינדפולנס כטיפול

במחקר השתתפו כ-1700 נשים בגילאים 40-65, אשר טופלו במרפאת הנשים של מאיו קליניק בשנים 2015-2016. המשתתפות מילאו שאלונים שדירגו את התסמינים שלהן, את רמת המתח שהן ראו בעצמן ואת המיינדפולנס.


התוצאות הראו כי נשים עם ניקוד גבוה של מיינדפולנס סבלו פחות מתסמינים, אך השפעת המיינדפולנס לא הייתה זהה בכל התסמינים, והחוקרים לא קישרו את ההשפעה החיובית של מיינפולנס על הפחתת גלי החום וזיעה, למשל.

למיינדפולנס השפעה חיובית יותר על התסמינים של עצבנות, חרדה ודיכאון בקרב נשים בגיל המעבר שחוות מנופאוזה. לטענת החוקרים, מיינדפולנס השפיע על התסמינים הספציפיים הללו כי יש להם יותר קשר לאישיות של האדם. 

המטרה ברגעים של מיינדפולנס היא לא לרוקן את המוח אלא להיות משקיפה של הפעילות שלו, ותוך כדי גם להיות אדיבה לעצמך. השלב השני הוא ליצור הפסקה. לקחת נשימה עמוקה ולצפות בחלל, במחשבות וברגשות שלך. הרגיעה שנוצרת עוזרת להפחית מתחים.

לסיכום החוקרים טוענים כי ממצאי המחקר מצביעים על כך שמיינדפולנס עשוי להיות כלי יעיל שיסייע לנשים המתמודדות במנופאוזה עם חרדה ודיכאון. כמובן שיש צורך במחקרים נוספים כדי לאשש את יעילותה של שיטה זו. עם זאת, מכיוון שידוע שמיינדפולנס היא שיטה התורמת לבריאות הנפש, הרופאים בהחלט יכולים להתחיל לדון על הימוש במיינדפולנס כטיפול פוטנציאלי לנשים במנופאוזה.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"רופאה רגישה, איכפתית מקצועית ובגובה העיניים"
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחית ברפואת נשים, ילוד ופוריות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיכאון וחרדה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו