דלג לתוכן

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה נפוצים בבשרים ובעופות

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה נפוצים בבשרים ובעופות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2001 תאריך עדכון: 25/11/2020
2 דקות קריאה
זנים עמידים של חיידקי סלמונלה ואנטרוקוקוס הם תופעה נפוצה כנראה
בבשרים ובעופות הנמכרים במרכולים בארה"ב. כך, על-פי שלושה דיווחים
המופיעים בגיליון האחרון של ה New England Journal of Medicine.

במחקר הראשון, חוקרים מאוניברסיטת מרילנד גידלו בתרביות 200
דוגמיות של בשר עופות, הודו, בקר וחזיר אשר נלקחו משלושה מרכולים.
20% מהדוגמיות הכילו 13 זנים של סלמונלה. מתוכם, 84% היו עמידים
לפחות לאנטיביוטיקה אחת, ו 53% היו עמידים לפחות לשלוש
אנטיביוטיקות. 16% היו עמידים לאנטיביוטיקה צפטריאקסון, אשר הינה
תרופת הבחירה לטיפול בזיהומי סלמונלה אצל ילדים.

במחקר השני, חוקרים מהמרכז לבקרה ולמניעה של מחלות בארה"ב, בדקו
בין השנים 1998 ל 1999, עופות מארבעה מרכזים ברחבי ארה"ב. חיידקי
אנטרוקוקוס בודדו ב 86% מהדוגמיות שנלקחו, ולפחות 17% מהעופות בכל
אתר הכילו זנים עמידים לאנטיביוטיקה קווינופריסטין-דאלפוריסטין
(quinupristin-dalfopristin) של החיידק אנטרוקוקוס פאסיום (E.
faecium).

קווינופריסטין-דאלפוריסטין היא אנטיביוטיקה חדשה ממשפחת
הסטרפטוגראמינים (streptogramins). היא משמשת לטיפול בזיהומים מסכני
חיים אשר עמידים לכל טיפול אנטיביוטי אחר. זיהומים מסוג זה מופיעים
בדרך-כלל בבתי-חולים. התרופה ניתנת בהזרקה תחת השגחה רפואית בלבד.
נוסף לכך, החוקרים גידלו בתרביות דוגמיות של חיידקים אשר נלקחו
מצואת אדם. ב 1% מהדוגמיות שנלקחו נמצאו זנים עמידים לאנטיביוטיקה
קווינופריסטין-דאלפוריסטין של החיידק אנטרוקוקוס פאסיום.

במחקר השלישי, חוקרים מדנמרק בודדו זנים עמידים של חיידקים אשר
עמידים לסטרפטגראמינים מבשר עופות אשר נקנה מחנות מכולת, ומבשר חזיר
אשר נקנה אצל שוחט. 18 מתנדבים בריאים עיכלו זנים עמידים של החיידק
אנטרוקוקוס פאסיום בריכוז של פחות מ 10% מהכמות המותרת במזון לפי
הוראות הממשלה הדנית. למרות שאף אחד מהמתנדבים פיתח עמידות
לאנטיביוטיקות, ניתן היה למצוא זנים עמידים של החיידקים בצואה במשך
14 יום לאחר אכילת הבשר.

החוקרים סיכמו כי יש להטיל הגבלות על השימוש בחומרים אנטיביוטיים
לגידול של חיות המיועדות לאכילה. החוקרים מציינים כי יהיה ניתן אף
להביא לחיסכון כלכלי באמצעות שיפור בתנאי גידול החיות, איכות המזון,
וההיגיינה.


NEJM 2001 Oct 18;345(16):1147-54
http://content.nejm.org/cgi/content/short/345/16/1147

NEJM 2001 Oct 18;345(16):1155-60
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/345/16/1155

NEJM 2001 Oct 18;345(16):1161-6
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/345/16/1161

[25/10/2001]

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' טליה וולק
פרופ' טליה וולק נפרולוגיה
ד"ר ויקטוריה ניימן
ד"ר ויקטוריה ניימן אונקולוגיה
ד"ר רמי טמיר
ד"ר רמי טמיר אלרגיה ואימונולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

אולי יעניין אותך - מאמרים נוספים בתחום בריאות כללית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו