דלג לתוכן

מה תינוק אוכל

מה תינוק אוכל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009
2 דקות קריאה

כאשר נולד תינוק חדש, אחד הדברים הראשונים שאותו לומדים ההורים הצעירים הוא כיצד להתייחס אל תזונת תינוקות. כל הורה מקבל, עוד בבית החולים, הסבר ראשוני כיצד להעניק תזונה לתינוק. בהמשך הוא מקבל הסברים מפורטים יותר על כך, הן מטיפת חלב והן מרופאי הילדים של קופת חולים.

חשיבותם של סוג וצורת הגשת אוכל תינוקות נובעת ממספר סיבות. ראשית, תינוקות זקוקים לתזונה מסוימת על מנת להתחזק, ועל כן עליהם לקבל מרכיבי מזון מסוימים בתחילה. שנית, תינוקות אינם יכולים לאכול הכל, מאחר והמערכת החיסונית שלהם חלשה. כן אין ביכולתם לבלוע כל דבר שניתן להם. סיבה שלישית וחשובה גם כן - אוכל תינוקות חייב לבוא בסדר מסוים הבנוי על התאמתו לתינוק, על מנת לעזור לו להיחשף לטעם של אוכל זה.

הגשת אוכל תינוקות מבוססת על שני עקרונות. הראשון הוא דחיפה של ההורים את התינוק לאכול דבר מה בעוד שהם מונעים ממנו לאכול דברים אחרים. למשל, ההורים ימשכו את התינוק שלהם לאכול ירקות, בעוד ימנעו ממנו כל הניתן לאכול אוכל ממותק. תינוקות חשים דחף לאכול ממותק. מוטל על הורים, כדי לא לפתח הרגל לאכול אוכל זה, להגיש לתינוק אוכל בלי טעם מיוחד, דוגמאת ירקות. עיקרון שני מבוסס על כך שהתינוקות מראים להורים שהם רוצים לאכול דבר מה. למשל, הם יגלו התעניינות במה שההורים אוכלים, מה שיראה להורים שהתינוק הגיע לשלב בו הוא מעוניין באוכל מוצק.

תהליך החשיפה של התינוקות לאוכל הינו תהליך הדרגתי. עד גיל חצי שנה צורך התינוק רק חלב אם. חלב זה מכיל ויטמינים ונוגדנים אשר עוזרים למערכת החיסון שלו להיבנות. במידה ורוצים באותה עת לחשוף את התינוק גם לסוגי מזון אחרים, הרי שניתן לחשוף אותו לדייסות כמו דייסת קונרפלור ודייסת אורז. אחרי גיל חצי שנה יש לחשוף את הילד למרקים. אלו צריכים להיות נקיים מתבלינים, טחונים וללא חומרים מוצקים. יש להגיש לו את האוכל בשעה קבועה, על מנת שיפתח שעות אכילה קבועות. אחרי חשיפתו למרק הוא יתחיל להיחשף לבשר, ירקות ופירות, זאת במקביל ליציאתן של השיניים הראשונות שלו. כמובן שהמזון יהיה רך, מבושל וחתוך לחתיכות קטנות מאוד על מנת שיוכל לבלוע.

בין החודשים התשיעי לשניים עשר התינוק ייחשף למאכלים שייבנו אצלו את חוש הטעם. חשוב לחשוף אותו לטעמים שונים, על מנת שידע בעתיד מה לקבל ומה לדחות. בין המאכלים שיש לחשוף בפניו באותה עת הם מאכלי חלב לא ממותקים, מרקים יותר מוצקים, לחם, גבינות עם יותר מחמש אחוז וביצים. עם זאת, אסור לחשוף את התינוק בגיל זה לדבש, חלב לשתייה, דגים, תה ומיצים שונים. עם הזמן וככל שיגדל יהיה ניתן לחשוף אותו ליותר ויותר סוגי מזון ושתייה, עד אשר יבחר בעצמו מה לאכול ומה לא.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אבי ברכר
ד"ר אבי ברכר ילדים
רופא ילדים
ד"ר גיא שטויר
ד"ר גיא שטויר ילדים
5.0
( 116 חוות דעת )
"ד"ר גיא קיבל אותנו יפה לאחר 10 דק איחור ,וידע לזהות מהר את הבעיה שיש לבת שלי,הסביר באופן מסודר וברור את הבעיה שיש,ונתן טיפול התואם לבעיה ,"
ד"ר הדר מורן לב
ד"ר הדר מורן לב גסטרואנטרולוגיה ילדים
מומחית בגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו