שמות מסחריים
- לופרסור דיביטבס Lopresor Divitabs
- נאובלוק Neobloc
מטופרולול, הנמצא בשימוש מ-1978, הוא חוסם בטא המשמש לטיפול בתעוקת חזה, בקצב לב לא סדיר וביתר לחץ דם. על ידי הרחבת כלי הדם- מפחית לחץ דם, מה שגורם לעיתים לתחושת סחרחורת, בעיקר בתחילת הטיפול.
כמו כן משתמשים בתרופה זו להקלה של רעד ודפיקות-לב הנגרמים בגלל פעילות-יתר של בלוטת התריס.
בניגוד לחוסמי בטא אחרים הפועלים על הלב והריאות, מטופרולול הוא חומר קארדיו-סלקטיבי – כלומר, פועל בעיקר על הלב. מכאן ערכו הרב לאנשים הסובלים מאסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) או מחלות ריאה אחרות, אם כי יש לנקוט זהירות במקרים אלה. משמש בנוסף למניעת מיגרנה, ולמניעת אירוע חוזר של אוטם שריר הלב.
מטופרולול משפיע על תגובת הגוף לרמת סוכר נמוכה בדם, ודבר זה מהווה בעיה במקרים של סוכרת. מטופרולול עלול לגרום להתקף של תופעת ריינו (Raynaud) או להפחית את זרימת הדם לכפות הידיים והרגליים, דבר הגורם לתחושת קור באיברים אלה.
חשוב לשים לב: יש לבצע קימה איטית, לצורך התרגלות הגוף לשינוי במנח ובלחץ הדם, במקרה סחרחורת, יש לשבת או לשכב, עד תחושה טובה יותר, במקרה של הרגשה לפני התעלפות, יש לנשום עמוק ולהתכופף קדימה עם הראש בין הברכיים. בעת התעמלות, נהיגה או עמידה ממושכת, במיוחד אם מזג האויר חם, יש להקפיד בשתיית נוזלים מרובה, במיוחד אם מזיעים.
צילום: shutterstockמידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו לקרדיולוגיה וריאות
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: נודע לבעלי שיש לו וריקוצלה. האם כניסה להריון בדרך הטבעית נשללת לחלוטין? ומה הכוונה בווריקוצלה בדרגה מינימלית?
שאלה: אני בחור בריא בן 28, וזה זמן רב סובל מהפרשת רוק מוגברת במהלך השינה. אני לא נוטל שום תרופה, אבל הכרית שלי רטובה ונשארים עליה כתמים. אשמח לדעת ממה זה נובע ואיך ניתן לטפל בזה.
שאלה: לפני 3-4 חודשים הסרתי את ההתקן מירנה לאחר שימוש בו במשך כ-4 שנים. מאז הווסת מופיעה באופן סדיר, והיום היא מאחרת כבר 3 ימים. ערכתי שתי בדיקות ביתיות להריון בהפרש של יומיים והתוצאה הייתה שלילית. האם יתכן שאני בהריון? והאם יתכן שיש שאריות של פרוגסטרון בשתן שמשפיעות על אמינות הבדיקה הביתית?
שאלה: אני נוטלת כחודשיים היפריקום. כמה זמן אפשר/מומלץ להשתמש בתרופה, האם צריך להוריד מינון באופן הדרגתי ברגע שמחליטים להפסיק, ואיך כדאי להפסיק מבחינת מינון וזמן נטילת התרופה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
- צילום חזה
- בדיקת א.ק.ג
- בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
- גמציטאבין
- טרפרוסטיניל
- אטופוסיד
- סילאזאפריל
- ואלסארטן (וקטור)