דלג לתוכן

מתוק ובטוח

בני אדם נולדים עם העדפה ברורה לטעם מתוק, ויצרני המזון והמשקאות ברחבי העולם מספקים את המענה להעדפה הזו בדמותם של מוצרי מזון ומשקאות מתוקים. אלא שהטעם המתוק, כידוע לכולנו, מלווה בדרך כלל בערך קלורי.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2010 תאריך עדכון: 13/10/2010
2 דקות קריאה
בני אדם נולדים עם העדפה ברורה לטעם מתוק, ויצרני המזון והמשקאות ברחבי העולם מספקים את המענה להעדפה הזו בדמותם של מוצרי מזון ומשקאות מתוקים. אלא שהטעם המתוק, כידוע לכולנו, מלווה בדרך כלל בערך קלורי.

על מנת להקטין את תכולת הקלוריות של דברי מזון ומשקאות ממותקים, מוחלף הסוכר בתעשיית המזון בממתיקים מלאכותיים דלי קלוריות כגון אספרטיים, סוכרלוז, סכארין ואצסולפאם. אלה עוזרים לשלוט על צריכת הקלוריות, תוך כדי סיפוק הצורך האנושי למתוק.

למרות שחלק מהצרכנים והתקשורת חושבים כי ממתיקים  אינם  בטוחים, על פי מחקרים מדעיים רבים שביצעו רופאים ומדענים נחשבים במוסדות אקדמיים בכירים ברחבי העולם, שבדקו את בטיחות השימוש בממתיקים, טענות אלה הוכחו כבלתי נכונות .

אספרטיים הוא בדרך כלל הגורם העיקרי לדאגה הקשורה לבטיחות השימוש בממתיק מלאכותי, אך חשוב להדגיש, כי המוסדות האחראים לבריאות הציבור ובטיחותו בארצות הברית ובאירופה, בחנו מחדש טענות חוזרות ונשנות אלה וממשיכים לאשר שאספרטיים בטוח לשימוש.

בחודש אפריל 2007 פרסם ה – FDA, מינהל המזון והתרופות האמריקאי את מסקנותיו מבדיקות אלה והצהיר כי : "ה - FDA לא מצא סיבה לשנות את ההחלטה הקודמת, האומרת שאספרטיים הוא ממתיק בטוח לשימוש כללי בתעשיית המזון".

האישור המחודש לבטיחות השימוש באספרטיים אינו מפתיע בהתחשב בניסויים הנרחבים ובבחינה המחודשת של הכללים לגבי ממתיקים בריכוז גבוה, המבוצעים לפני הוצאתם לשוק.

מחקרים מדעיים והערכה מחודשת בוצעו במשך שנים כדי לעמוד בדרישות רשויות הבריאות ולהוכיח את בטיחות המוצר, כולל בדיקת בטיחות השימוש על התפתחות העובר במהלך הריון. מחקרים אלו בוצעו באמצעות שימוש במנות הגדולות פי אלפים מזו שצורך הצרכן בפועל, כדי להבטיח את הבטיחות בצריכה במשך כל החיים. מחקרים אלה עוברים הערכות מחמירות של מוסדות הבריאות לפני שהאישור ניתן למוצר.

המחקר המקיף והמסקנות החד משמעיות לגבי ממתיקים מלאכותיים מבטיחים לציבור הצרכנים כי אפשר לשמור על הבריאות ועל הגזרה מבלי לוותר על הטעם המתוק ובצורה בטוחה.

הכותבת הינה בעלת תואר דוקטור לרפואה מאוניברסיטת נורטווסטרן, בשיקאגו אלינוי ארצות הברית וכן בעלת תואר ראשון ביוכימיה מאוניברסיטת ג'ורג'יה באטלנטה. כתבה ספר על תוספי מזון וממתיקים ומשמשת כמנהלת בחברת הייעוץ האמריקאית הייסטון. ד"ר בוצ'קו התארחה בכנס איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים בישראל. ומאמר זה מבוסס על הרצאה שנתנה ביום שלישי, 12 ביוני 2007 בכנס זה.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 אסף עזרא - יעל
אסף עזרא - יעל רפואה משלימה
מטפל מומחה ברפואה סינית
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר ודים לטיצ'בסקי
ד"ר ודים לטיצ'בסקי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
סגן מנהל מחלקת אף אוזן גרון וכירורגיית ראש וצוואר במרכז רפואי לגליל בנהריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו