תזונה נכונה בארגון - הקשר בין בריאות העובדים לתפוקה
כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.
2 דקות קריאה
כמה פעמים התעניין המעסיק שלכם בארוחת הצהריים שאכלתם, מלבד הזמן שהיא ארכה? על פי נתונים של ארגון העבודה בינלאומי, כדאי מאוד שהארגון יתחיל להתעניין בתזונה נכונה של העובדים.
דאגה של מעסיקים לתזונה נכונה של עובדי הארגון, מהווה את הבסיס לבטיחותם האישית של העובדים במקום העבודה ולעלייה בתפוקה. לפיכך, הצלחה בקידום תזונה נכונה בארגון הינה מטרה משותפת של המעסיקים והעובדים.
תזונה לא נכונה של עובדים גורמת למקומות עבודה הפסד של עד 20% בתפוקה הכוללת. תופעה זו מתרחשת הן בעקבות תת תזונה על רקע חסרים תזונתיים, המאפיינת כמעט מיליארד עובדים במדינות מתפתחות, והן בעקבות עודף משקל והשמנה, על רקע צריכה של מזון לא בריא, המאפיינת מספר דומה של עובדים, מרביתם במדינות מערביות.
ממצאים בינלאומיים מהשנים האחרונות, כפי שסוכמו על ידי ארגון העבודה הבינלאומי ILO)) מעלים, כי לתכניות הזנה לא בריאות במקומות עבודה ישנה השפעה על תחומים רבים הקשורים לבריאות העובדים ולאיכות חייהם, כמו על מצב רוחם, בטיחותם בעבודה, ותפוקת עבודתם בטווח הרחוק.
לפיכך, ישנה חשיבות רבה לקידום תכניות תזונה נכונה בעבודה, המקנות לעובדים הרגלי אכילה בריאים. השקעה כספית בתכניות תזונה נכונה (שעלותן לא נדרשת להיות גבוהה במיוחד) צפויה להחזיר את עצמה בהפחתת מספר ימי היעדרויות העובדים (הפחתת הצורך בימי מחלה) ובצמצום מעורבות העובדים בתאונות העבודה.
במקומות עבודה רבים, מעסיקים בוחרים בתכניות להזנת העובדים כלאחר יד או שאינם מתייחסים כלל לתזונת העובדים במהלך יום העבודה. אם קיימים דוכני ממכר מזון או מכונות ממכר חטיפים בשטח מקום העבודה, הם ברובם אינם עונים על הקריטריונים של תזונה נכונה, שכן הם עתירי קלוריות, סוכר, שומן ומלח. מסעדות הממוקמות בקרבת מקום העבודה עשויות להיות יקרות מדי לתקציב העובדים ועם היצע מוגבל מדי של מנות. דוכני מזון מהיר הממוקמים ברחוב ברובם מציעים גם הם מזון עתיר קלוריות וברמת היגיינה לא גבוהה.
במקרים רבים עובדים סובלים ממחסור בזמן להפסקות אכילה, מהיעדר מקום פיזי בו הם יכולים לאכול בנחת את הארוחה, או במחסור בכסף לרכישתם.
שימור מעגל זה והמשך התעלמות מתזונת העובדים הינו בזבוז הזדמנות מבחינת הארגון. אם כך, אימוץ תכנית תזונה נכונה על ידי הארגון יועיל גם לרווחתם ובריאותם של העובדים וכתוצאה מזאת, לתפוקה ולרווחיות הארגון.מאת: מערכת B-Well בריאות בארגונים
דאגה של מעסיקים לתזונה נכונה של עובדי הארגון, מהווה את הבסיס לבטיחותם האישית של העובדים במקום העבודה ולעלייה בתפוקה. לפיכך, הצלחה בקידום תזונה נכונה בארגון הינה מטרה משותפת של המעסיקים והעובדים.
תזונה לא נכונה של עובדים גורמת למקומות עבודה הפסד של עד 20% בתפוקה הכוללת. תופעה זו מתרחשת הן בעקבות תת תזונה על רקע חסרים תזונתיים, המאפיינת כמעט מיליארד עובדים במדינות מתפתחות, והן בעקבות עודף משקל והשמנה, על רקע צריכה של מזון לא בריא, המאפיינת מספר דומה של עובדים, מרביתם במדינות מערביות.
ממצאים בינלאומיים מהשנים האחרונות, כפי שסוכמו על ידי ארגון העבודה הבינלאומי ILO)) מעלים, כי לתכניות הזנה לא בריאות במקומות עבודה ישנה השפעה על תחומים רבים הקשורים לבריאות העובדים ולאיכות חייהם, כמו על מצב רוחם, בטיחותם בעבודה, ותפוקת עבודתם בטווח הרחוק.
לפיכך, ישנה חשיבות רבה לקידום תכניות תזונה נכונה בעבודה, המקנות לעובדים הרגלי אכילה בריאים. השקעה כספית בתכניות תזונה נכונה (שעלותן לא נדרשת להיות גבוהה במיוחד) צפויה להחזיר את עצמה בהפחתת מספר ימי היעדרויות העובדים (הפחתת הצורך בימי מחלה) ובצמצום מעורבות העובדים בתאונות העבודה.
במקומות עבודה רבים, מעסיקים בוחרים בתכניות להזנת העובדים כלאחר יד או שאינם מתייחסים כלל לתזונת העובדים במהלך יום העבודה. אם קיימים דוכני ממכר מזון או מכונות ממכר חטיפים בשטח מקום העבודה, הם ברובם אינם עונים על הקריטריונים של תזונה נכונה, שכן הם עתירי קלוריות, סוכר, שומן ומלח. מסעדות הממוקמות בקרבת מקום העבודה עשויות להיות יקרות מדי לתקציב העובדים ועם היצע מוגבל מדי של מנות. דוכני מזון מהיר הממוקמים ברחוב ברובם מציעים גם הם מזון עתיר קלוריות וברמת היגיינה לא גבוהה.
במקרים רבים עובדים סובלים ממחסור בזמן להפסקות אכילה, מהיעדר מקום פיזי בו הם יכולים לאכול בנחת את הארוחה, או במחסור בכסף לרכישתם.
שימור מעגל זה והמשך התעלמות מתזונת העובדים הינו בזבוז הזדמנות מבחינת הארגון. אם כך, אימוץ תכנית תזונה נכונה על ידי הארגון יועיל גם לרווחתם ובריאותם של העובדים וכתוצאה מזאת, לתפוקה ולרווחיות הארגון.
האם המאמר עניין אותך?
עלייה במשקל אחרי אוזמפיק: מה חשוב לדעת?
מאת: מערכת אינפומד
30/11/2025
אוזמפיק הפכה בשנים האחרונות לאחת התרופות המדוברות ביותר בעולם בזכות יעילותה בהפחתת משקל, אז למה חלק מהאנשים עולים ב...
לכתבה המלאה
אחרי החגים: כך תחזרו בקלות לארוחות מסודרות
מאת: מערכת אינפומד
21/10/2025
תקופת החגים הסתיימה והמקרר כבר לא עמוס בשאריות של אוכל. זה הזמן לארגן מחדש את הארוחות המשפחתיות, לחסוך זמן במטבח, ל...
לכתבה המלאה
מזמינים אושפיזין לסוכה? מסתבר שבריא יותר לאכול יחד
מאת: מערכת אינפומד
30/09/2025
מנהג האושפיזין של סוכות הוא לא רק מסורת של אירוח. מאז מגפת הקורונה אנו מבלים יותר בארוחות משפחתיות ומארחים קרובים, ...
לכתבה המלאה
10 סיבות לאכול רימון
מאת: מערכת אינפומד
09/09/2025
עשיר בנוגדי חמצון, מפחית לחץ דם, משפר את תפקוד הלב והמוח, ואפילו תורם לפוריות – מחקרים מצביעים על כך שהרימון הוא הר...
לכתבה המלאה
חלומות פז מתחילים בצלחת שלנו
מאת: מערכת אינפומד
05/08/2025
האם ידעתם/ן שמה שאוכלים במהלך היום, ובעיקר לפני השינה, יכול להשפיע לא רק על איכות השינה, אלא גם על סוג החלומות שלנו...
לכתבה המלאה
תפוח אחד ביום – כן, אבל מתי הזמן הכי טוב?
מאת: מערכת אינפומד
22/07/2025
הוא נחשב לפרי בריא במיוחד, אבל האם הזמן שבו אוכלים תפוח במהלך היום משנה משהו? מסתבר שכן! אז איך זה משפיע על העיכול,...
לכתבה המלאה
האם סוכר באמת ממכר כמו סיגריות, סמים ואלכוהול?
מאת: מערכת אינפומד
13/07/2025
כולנו אוהבים.ות להתענג על פינוק מתוק עם הקפה או אחרי הארוחה. אבל האם מדובר בחשק בלתי מזיק, או שסוכר יכול להיות ממכר...
לכתבה המלאה
מזון מעובד שיכול לעזור לך לרדת במשקל? כן, זה אפשרי
מאת: מערכת אינפומד
20/05/2025
הרזיה לא חייבת להיות מסע מייסר של בישולים והגבלות. תאמינו או לא, יש מזונות מעובדים שדווקא תומכים בירידה במשקל, אם ר...
לכתבה המלאה
כך חיידקי המעיים משפיעים על מצב הרוח שלנו
מאת: מערכת אינפומד
18/03/2025
מחקרים מצביעים על כך שבריאות המעי משפיעה ישירות על המוח ועל מצב הרוח שלנו. איך נוצר קשר בין תזונה, מיקרוביום המעי ו...
לכתבה המלאה
האם תמיד נעדיף פירות טריים על יבשים?
מאת: מערכת אינפומד
04/02/2025
קלוריות ותכולת סוכר הן לרוב הסיבות שבגללן יומלץ לבחור בפירות טריים. איזה עוד יתרונות יש לפירות טריים שאין ליבשים ול...
לכתבה המלאה