דלג לתוכן

רבלימיד הוכחה כטיפול היעיל ביותר למיאלומה נפוצה

רבלימיד הוכחה כטיפול היעיל ביותר למיאלומה נפוצה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/03/2010 תאריך עדכון: 27/10/2010
2 דקות קריאה
לפי מחקר חדש אשר פורסם לאחרונה במגזין היוקרתי להמטולוגיה Blood, טיפול בתרופה רבלימיד עשוי להיות יעיל יותר עבור חולי מיאלומה נפוצה שטרם טופלו לעומת טיפול בתלידומיד. מן המחקר עולה כי בקרב 80% מהחולים שנטלו שילוב של רבלימיד ודקסאמתאזון חל שיפור, לעומת שיפור רק ב-61% בקרב חולים שנטלו תלידומיד בשילוב דקסאמתאזון. זהו המחקר הרשמי הראשון המשווה בין שילוב שתי שיטות הטיפול כקו טיפולי ראשון. כיום רבלימיד מאושר לשימוש בשילוב דקסאמתאזון כקו טיפול שני, לאחר שטיפול תרופתי המוגדר כקו ראשון נכשל. בישראל נכללת התרופה רבלימיד בסל הבריאות כקו טיפול שלישי.

רבלימיד ותלידומיד הן תרופות המשנות את פעילות המערכת החיסונית ומעודדות את המערכת החיסונית לתקוף תאי מיאלומה.

המחקר נערך בקרב 411 חולי מיאלומה מייד לאחר שאובחנו ולפני שהחלו לקבל טיפול תרופתי כלשהו. החולים חולקו לשתי קבוצות. האחת נטלה רבלימיד בשילוב דקסאמתאזון (228 חולים), והשנייה תלידומיד בשילוב דקסאמתאזון (183 חולים). המחקר הראה כי בחולים שטופלו ברבלימיד היו סיכויים גדולים יותר לתגובה מלאה (34% בקבוצת הרבלימיד לעומת 12% בקבוצת התלידומיד). בנוסף, חציון זמן ההישרדות הכולל של החולים שטופלו בתלידומיד עמד על 57 חודשים, בעוד שאצל חולים שטופלו ברבלימיד חציון שמן ההישרדות היה ארוך עוד יותר. יש לציין כי המשתתפים בשתי הקבוצות חוו תופעות לוואי.

לדברי אחד החוקרים, פרופ' ס. וינסנט ראג'קומאר, מבית החולים מאיו קליניק בארה"ב: "המחקר מראה כי אם אפשר לתת טיפול במחלת המיאלומה באמצעות רבלימיד, יש לבחור בתרופה זו כי היא עדיפה באופן מובהק. השימוש ברבלימיד המשולב במינון נמוך של דקסאמתאזון כקו טיפולי ראשון הוא אחד מאמצעי הטיפול היעילים ביותר לחולי מיאלומה נפוצה שטרם טופלו. טיפול באמצעות רבלימיד יעיל הן מבחינה קלינית והן מבחינת שמירה על איכות החיים של המטופלים. ישנם מחקרים המראים כי טיפול אגרסיבי יותר עשוי להניב תוצאות חיוביות יותר לטווח המיידי. אולם סך סיכויי ההישרדות בקרב המטופלים ברבלימיד עם דקסאמתאזון, עם או בלי השתלות מוח עצם, טובים כמו שאר אמצעי הטיפול שישנם כיום".

Blood, 18 February 2010, Vol. 115, No. 7, pp. 1343-1350
https://bloodjournal.hematologylibrary.org/cgi/content/full/115/7/1343



[03/03/2010]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
 מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia
מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia אונקולוגיה
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו