דלג לתוכן

גיל המעבר בגברים? טיפים לזיהוי מחסור בטסטוסטרון

גיל המעבר בגברים? טיפים לזיהוי מחסור בטסטוסטרון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2010
2 דקות קריאה
הטסטוסטרון הוא ההורמון הגברי, והוא אחראי על התפתחות כללית ומינית בגברים. יש לו תפקיד מרכזי בפוריות והשפעה על יצירת מסת שריר, החשק המיני, מוטיבציה ואנרגיית החיים. הפרשת הטסטוסטרון הולכת ופוחתת בגברים מגיל 30, ובגיל 50 חלה ירידה משמעותית בייצורו בגוף. לפי ההערכות, בישראל סובלים למעלה ממאה אלף גברים ממחסור בטסטוסטרון, אולם רק מעטים מהם מטופלים.

הסיבה לרמת האבחון והטיפול הנמוכה היא שגברים רבים, וגם חלק מהרופאים, רואים בתופעות המתרחשות עקב ירידת רמת הטסטוסטרון חלק מתהליך ההזדקנות הטבעי.

טיפים לזיהוי מחסור בטסטוסטרון ופתרונות לבעיה

ירידה בחשק המיני - רמה נמוכה של טסטוסטרון עלולות להפחית את החשק המיני, אך חשוב לציין כי ישנם גורמים נוספים העלולים לגרום לתופעה.

ירידה במסת שריר - טסטוסטרון ממלא תפקיד חיוני בהתפתחות השרירים, ולכן ירידה ברמתו עלולה להביא לירידה במסת השריר. מומלץ להקפיד לבצע פעילות גופנית על בסיס יומי על מנת לחזק את הגוף.

ירידה במצב הרוח - פגיעה במצב הרוח יכולה לנבוע בין היתר ממחסור בטסטוסטרון. מאחר שהמחסור בהורמון אינו הסיבה היחידה לירידה במצב הרוח, חשוב להמשיך להתרועע עם אנשים ולנסות לרומם את מצב הרוח.

עייפות - מאחר שלטסטוסטרון יש תפקיד חיוני ביצירת אנרגיה, מחסור בהורמון עלול להוביל לתחושת עייפות.

עלייה במשקל - מאחר שמחסור בטסטוסטרון מוריד את מסת השריר וגורם לעייפות, אחת התוצאות עלולה להיות עלייה במשקל. לרוב עלייה זו מתבטאת בהשמנה באזור הבטן.

הידרדרות בביצועים בעבודה - אם חלה ירידה בתפוקה בעבודה, ללא שום הסבר נראה לעין, יש לחשוד במחסור בטסטוסטרון, שכן מחסור כזה עלול להוביל לפגיעה במוטיבציה ולבעיות ריכוז.

גבר המרגיש אחת או יותר מן התופעות שצוינו, יתכן שהוא סובל מרמת טסטוסטרון נמוכה. במקרה כזה, כדאי לבקש מהרופא המטפל לבדוק את רמת הטסטוסטרון כחלק מבדיקת הדם השגרתית.

אם הבעיה היא אכן מחסור בטסטוסטרון, ניתן לטפל בה באמצעות התרופה טסטווירון דפו, המוזרקת לשריר העכוז בערך אחת לחודש. הבעיה העיקרית עם הזריקה היא שרמת החומר הפעיל בדם יורדת לאחר קבלת הזריקה, ולכן לקראת סוף השפעתה, חלק מהמטופלים שבים לחוות את התסמינים. כדי להתגבר על תופעה זו ניתן להשתמש בתכשירים המעבירים את הטסטוסטרון דרך העור ושומרים על רמה קבועה של ההורמון, כמו ג'ל טסטוסטרון (שישנו בכל קופות החולים) או טסטוסטרון בהזרקה בשחרור מושהה ארוך טווח.

ד"ר אריק שכטר מומחה לרפואת משפחה ומומחה להפרעות בתפקוד המיני, חיפה


[07/04/2010]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
ד"ר יהודה ספקוטי נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
ד"ר קרן בן ארי - מעוז
ד"ר קרן בן ארי - מעוז עור ומין
מומחית ברפואת עור
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים רפואת שיניים
4.9
( 32 חוות דעת )
"מעבר לטיפול עצמו, לפני ואחרי הטיפול, צוות המרפאה היה מצוין. מעיין באופן מיוחד עשתה מעל ומעבר על מנת לעזור ולתת הרגשה טובה ויחס נעים ומכבד."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו