דלג לתוכן

גלוטן (Gluten)

1 דקות קריאה

גלוטן הוא חלבון הנמצא באופן טבעי בדגנים, בהם חיטה, שיפון ושעורה. בשל כך, גלוטן נוכח במוצרי מזון רבים כגון פסטה, לחמים, עוגות, עוגיות ועוד. 

קיימים אנשים אשר קיימת אצלם רגישות לגלוטן. קיימות דרגות רבות לרגישות, המובילות לחוסר יכולת וקושי לעכל גלוטן, והן מתבטאות בתסמינים שונים הפוגעים בגוף ובנפש. 

הדרגה החמורה ביותר לרגישות לגלוטן היא אי סבילות לגלוטן, המכונה צליאק (קרסת או דגנת בעברית).

חולי צליאק הצורכים גלוטן חווים תגובה חיסונית נגד הגוף, הגורמת להתפתחות דלקת במעיים, לנזק בדופן המעי ולחוסר יכולת לספוג חומרי מזון חיוניים כמו ויטמינים, חלבונים וכד'.

הטיפול הטוב ביותר לרגישות לגלוטן הוא הימנעות מגלוטן. עבור צליאקים, עקרונות תזונה ללא גלוטן מחייבים הימנעות מוחלטת מגלוטן או ממוצרים שיוצרו בסביבה של גלוטן, בשל החשש מפגיעה במערכת החיסון, שעלולה להוביל למחלות קשות, לסיבוכים נוירולוגים קשים ולתת-תזונה. 

 אנשים רבים בוחרים להימנע מגלוטן באמצעות תזונה ללא גלוטן, ונזקי גלוטן עבור אנשים שלא חולים בצליאק אינה חד משמעית.   

רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון נוירולוגיה
4.9
( 16 חוות דעת )
"מקצועיות, יסודיות, סבלנות ונועם"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
4.9
( 16 חוות דעת )
"שלום, הגעתי אל ד"ר דן קרת עקב גילוי סרטן הערמונית בגופי וחשיפה להרצאה שהוא נתן בנושא. אני לא איש מקצוע אבל הבנתי והרגשתי שיש מולי רופא מסוג מיוחד , גם קונבנציונלי וגם נטורופת, רופא שלא לוקח כמעט שום דבר כמובן מאליו, חוקר לעומק, מעודכן במחקרים אחרונים, מנסה להתאים לי אישית תזונה שטובה למצבי, ולבסוף הכי חשוב, במבחן התוצאה , אני מרגיש בריאות וגם הבדיקות הראו שהיה שיפור ניכר. בנוסף לכל הנ"ל ד"ר דן קרת רוצה להכיר אותך אישית ואווירת הביקור אצלו מאוד נעמה לי ואפילו חברית עד לקו הדק של רופא מטופל. אני מאוד מרוצה מהטיפול שאני מקבל מד"ר דן קרת."
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו