דלג לתוכן

גלוטן (Gluten)

1 דקות קריאה

גלוטן הוא חלבון הנמצא באופן טבעי בדגנים, בהם חיטה, שיפון ושעורה. בשל כך, גלוטן נוכח במוצרי מזון רבים כגון פסטה, לחמים, עוגות, עוגיות ועוד. 

קיימים אנשים אשר קיימת אצלם רגישות לגלוטן. קיימות דרגות רבות לרגישות, המובילות לחוסר יכולת וקושי לעכל גלוטן, והן מתבטאות בתסמינים שונים הפוגעים בגוף ובנפש. 

הדרגה החמורה ביותר לרגישות לגלוטן היא אי סבילות לגלוטן, המכונה צליאק (קרסת או דגנת בעברית).

חולי צליאק הצורכים גלוטן חווים תגובה חיסונית נגד הגוף, הגורמת להתפתחות דלקת במעיים, לנזק בדופן המעי ולחוסר יכולת לספוג חומרי מזון חיוניים כמו ויטמינים, חלבונים וכד'.

הטיפול הטוב ביותר לרגישות לגלוטן הוא הימנעות מגלוטן. עבור צליאקים, עקרונות תזונה ללא גלוטן מחייבים הימנעות מוחלטת מגלוטן או ממוצרים שיוצרו בסביבה של גלוטן, בשל החשש מפגיעה במערכת החיסון, שעלולה להוביל למחלות קשות, לסיבוכים נוירולוגים קשים ולתת-תזונה. 

 אנשים רבים בוחרים להימנע מגלוטן באמצעות תזונה ללא גלוטן, ונזקי גלוטן עבור אנשים שלא חולים בצליאק אינה חד משמעית.   

רופאים בתחום
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
רופאה בכירה במחלקה לרפואת עור, מרכז רפואי רבין, בילינסון. מנהלת מרפאת שיער ורופאה לגילוי מוקדם של סרטן העור.
ד"ר אלברט סמנדרוב
ד"ר אלברט סמנדרוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים, מיילדות , מומחה במחלות צוואר הרחם
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו