מחלת הפה והגפיים הינה מחלה וירלית שנמשכת עד 10 ימים בד"כ. כל עוד הילד עם חום ועם סימני מחלה כדוגמת פצעים בפה וריור מוגבר הוא מדבק. המחלה אופיינית בד"כ לילדים עד גיל 5 אבל מוצאים בשכיחות נמוכה יותר גם בילדים מבוגרים יותר ובני נוער. יש לציין כי ניתן לחלות יותר מפעם אחת. מבוגרים עלולים גם להידבק אך המחלה תהיה קלה יותר.
שלום רב. הילדה שלי בת 11 היא כבר 10 ימים משתעלת שיעול יבש שגורם לה לחנק נהיית אדומה והקאות לפעמים מספר הקאות ביום לפעמים פעם אחת גם בלילה זה קורה. הינו אצל רופא ילדים עשינו צילום חזה יצא תקין. היינו אצל אצל אף אוזן גרון , לא ראה שום בעיה. חשוב לי לציין שלפני כ 13 ימים נפלה נחבלה ביד עשתה גבס ללא שבר. אני כבר לא יודעת מה לחשוב מאוד מודאגת . איזה עוד בדיקות חשוב,שנעשה ? מה זה יכול להיות? זה נראה כמו בעיה,שקשורה לקיבה. תודה רבה מראש.
ילד בן שנתיים וחצי. הרופאה בטיפת חלב אמרה כי הילד נראה לה חיוור ושלחה לבדיקות דם. בבדיקות דם התגלה כי פריטין מתחת לנורמה. 15. הרופאה נתנה לנטול ברזל פריפיל. כעבור חודש חזרנו על הבדיקות עדיין ללא הטבה. הרופאה המשיכה את הברזל לעוד חודשיים סהכ שלושה חודשים. הברזל עלה מעל הנורמה 33. כעבור חודשיים חזרנו על הבדיקות עקב תלונות של הילד על עייפות וחיוורון. הפריטין ירד מתחת לנורמה 13. הברזל וההמוגלובין תקינים. מה יכולה להיות הסיבה? מה צריך לעשות
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פריטין נמוך
נטלי25/05/2025 | 16:15
ילד בן 3. מזה שנתיים הילד עם פריטין נמוך. לוקח גם טיפות ברזל. אשר מעלות קצת את הפריטין אך לא לרמה הנדרשת. המוגלובין תקין. כעת לאור ירידת מינון של הברזל עי הרופאה הפריטין שלו 12. הרופאה הפסיקה לו לגמרי את הברזל כעת. לדבריה הכל בסדר ושאר הבדיקות תקינות ואין צורך במשהו נוסף. אני יודעת כי עכשיו עם הפסקת הברזל רמת הפריטין תרד עוד. אני מודאגת מה עליי לעשות?
רמת פריטין משמשת מדד לרמת ברזל שנאגרת בגוף " מאגרי ברזל". ירידה ברמת הפריטין מצביעה על דילול מאגרי הברזל. דילול מאגרי הברזל יביא בהמשך לירידה ברמת ההמוגלובין. לכן ההמלצה במקרים של רמת פריטין נמוכה למרות ההמוגלובין התקין לתת תוסף ברזל. המינון המומלץ לגילאי 1-3 שנים הינו 15 מ"ג ליום. מומלץ כמובן לתת גם תזונה עשירה בברזל. ישנן מאכלים המפחיתים ספיגת ברזל כדוגמת: קפה, תה, שוקולד, קולה ומוצרי חלב לכן רצוי לא לתת מאכלים אלו בסמיכות ללקיחת הברזל. ישנן גם מחלות המפריעות לספיגת ברזל כדוגמת צליאק, מחלות מעי דלקתיות . הייתי ממליץ בנוסף למעקב השגרתי לבצע ברור מעמיק מבחינת בעיות ספיגה ובהמשך לשקול ייעוץ עם המטולוג ילדים.
לנכד שלי היתה דלקת בגרון .. כתוצאת לואי של הדלקת הופיע לו הרגל שלא לבלוע את הרוק. הוא אוגר את הרוק וכל דקה צריך לירוק או להרטיב ת הבגדים. בזמן שהוא אוגר הוא מתקשה לדבר . גם הגננת שמה לב. ההרגל נמשך מעל לשבוע ולא עוזר כלום. לא לשכנע אותו לבלוע ולא שום שכנוע אחר לבלוע לאט לאט. ההרגל גם מקשה עליו חברתית. יש לציין שכאשר הוא אוכל אין שום בעיה של בליעה. ניסינו לתת לו מסטיק. זה עוזר לכמה דקות אבל אז הוא בולע את המסטיק אז גם זה לא פתרון. מה עושים. למי פונים. זה מכניס את כל הסביבה ללחץ. הוא כבר התחיל לדבר עם הידיים כמו אילם. תודה. סבתא מודאגת
אני מודה לך על פנייתך. לפי התיאור והעדר בעיה בבליעת מזון, ניתן לשלול בעיה גופנית. בכל אופן מומלץ להיבדק ע"י רופא שיניים. לגבי הריור רצוי גם להיבדק ע"י מרפאה בדיבור. בהעדר ממצאים לא ניתן לשלול בעיה הדורשת ייעוץ פסיכולוגי.
בני כמעט בן 6, לאחרונה החל לנקוש בשיניים ולחרוק לאורך כל שעות היום (לא בלילה). לווא דווקא בשעת לחץ. ממה נובעת התופעה? איך לפתוא אותה? לאן לגשת? נוירולוג התפתחותי אמר לגשת לרופא שיניים. רופא שיניים שמוקדם מדי לסד. איך אפשר למנוע ממנו לנקוש בשיניים? נ.ב. לבעלי יש טיקים ומצמוצים בעיניים וגם תופעת הנקישות הזאת, נראה לי שירש מבעלי.