שאלה - נמק מקומי של הסחוס במפרק הירך – AVN

השאלה:
לאחרונה אובחנתי כלוקה ב- AVN דרגה 1 בראש הפמור (מפרק ירך) שמאל. אני בן 31 וצולע כבר כמעט 4 חודשים. הצליעה והכאבים החריפו במהלך הזמן הזה. האבחנה התבצעה אצל שני רופאים, שהמלצותיהם היו שונות. שני הרופאים המליצו על מנוחה. אני מתהלך עם קביים כבר שבועיים.

האם נחוצה לי מנוחה מוחלטת? גם לא לצאת גם לעבודה? רופא אחד המליץ על תא לחץ. רופא שני המליץ על פיזיותרפיה ושחיה. מה עדיף? האם מתחילים פיזיותרפיה ושחיה רק לאחר היעלמות הכאב?

במהלך נסיונות האבחון טען אחד הרופאים שיש לי דלקת, והוזרק לי קורטיזון. האם פעולה כזו יכולה להחריף את התהליך? אני מרגיש החרפה מאז.




תשובה:


AVN של ראש הפמור הוא נמק מקומי של האזור הסחוסי שנמצא בראש מפרק הירך. בדרך כלל מדובר בפגיעה באספקת הדם לאזור זה, על פי רוב מסיבות שאינן ידועות. לאחר שהאזור הפגוע עובר נמק, ישנה קריסה של האזור ולאחר מכן הוא נבנה מחדש.

בשלבים מוקדמים של המחלה, אם מדובר בנזק במימדים קטנים יחסית. לדעתי כך זה במקרה שלך. הטיפול המתאים הוא טיפול שמרני, שכולל הימנעות מדריכה על הרגל והימנעות מנשיאת משקל. זאת אומרת שאתה יכול ללכת לעבודה בתנאי שאתה עם קביים ולא מרים משאות בדרך ובעבודה.

אם הנזק הוא גדול יותר, ישנם טיפולים אחרים, הכוללים השתלה עצמית של עצם הנלקחת מעצם ה- Fibula וטיפול בתא לחץ. במקרים בהם הנזק הוא גדול הן מבחינת שלב המחלה והן מבחינת השטח שהוא תופס, יש להחליף את מפרק הירך בשלמותו (total hip replacement). אתה בחור צעיר, והייתי ממליץ לך לבקש בדיקת MRI אשר תעזור לאבחון מדויק של הבעיה שלך, לקביעת שלב ה- AVN, ולמציאת טיפול שמתאים לך.

בהצלחה ורפואה שלמה,

ד"ר עמית גיל - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ