Hyperkeratotic Seborrheic Dermatosis וחשיפה לשמש
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה לנסוע ולהתרחץ בים המלח, אבל על הקרקפת שלי ישנו נגע שהוגדר כ-Hyperkeratotic Seborrheic Keratosis. האם מותר להתרחץ בים המלח או שעלי להימנע מזה?

תשובה:
הנגע שהתגלה אצלך הוא נגע שפיר שהסיבה להופעתו אינה ידועה, אבל הוא מופיע לרוב באזורים החשופים לשמש. נגע זה שפיר, אבל ישנו סיכוי שהוא יהפך לממאיר. אין הוראה מפורשת לא להיחשף לשמש או לא לרחוץ בים המלח עם בעיה כזאת, אבל אני ממליצה להימנע מחשיפה לשמש. מכיוון שהנגע שצלך הוא על הקרקפת, דאג לכסות אותו בכובע במשך כל זמן השהות בשמש, גם כאשר אתה בתוך הים. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד