היפרדות שליה חלקית בהריון שני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21, בשבוע ה-14 של הריון שני. ההריון והלידה הראשונים היו תקינים. לפני חמישה ימים היה לי דימום רב יותר מאשר בווסת רגילה. לאחר יום הוא פסק, ואחרי יומיים היו לי ממש כמה טיפות וזהו. עברתי בדיקות ובעקבותיהן נאמר לי שיש לי היפרדות שיליה חלקית, ושאין מה לעשות, רק לנוח ולשתות מים. האם מצב כזה יכול לגרום למום בעובר? כשהייתי בשבוע ה-8 נכנסתי לג'קוזי. האם זה קשור להיפרדות השיליה? האם יכול להיגרם נזק לעובר בגלל השהות בג'קוזי?

תשובה:
היפרדות שליה הוא מצב שבו השליה מתנתקת מפנים הרחם. ההיפרדות יכולה להיות חלקית (כמו במקרה שלך), או מלאה. אכן, אין טיפול למצב זה, ואפשר רק להקפיד על מנוחה ולהיות במעקב רופא, ולהיות ערים לסימנים כמו דימומים, וכאבי בטן חזקים. תוכלי למצוא עוד מידע על הפרדות שליה כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071008_5.asp