גרד מתמשך באזור המפשעה אצל גבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל כ-4 שנים מגירוד כפוי וכואב באיזור המפשעה משני צידי האשכים, ויש שם סימן בצבע אפור מחוספס. פניתי לשני רופאי עור בזמנים שונים, והם נתנו לי משחת נרידרם 0.1%. המשחה לא עזרה, פניתי שוב לרופאים, והם אמרו לי שזו בעיה פסיכוסומטית ודרשו ממני לא לגרד, אך לצערי, הסבל נמשך. התייאשתי מתשובת הרופאים ואני מגרד כאשר אני מוריד מכנסיים לשירותים, או בלילה כשאני מתעורר עקב עקצוצים בלתי נסבלים ויש לי צורך לגרד חזק. מה אפשר לעשות? לפני שמונה שנים עברתי ריסוק אבנים בכליה על ידי לייזר. אולי יש קשר בין הפרוצדורה הזאת לבין הגירוד?

תשובה:
לא ידוע לי איזה בירור עברת בשל הבעיה ממנה אתה סובל. נרידרם היא משחה סטרואידלית די חזקה. כנראה רשמו לך אותה במחשבה שאולי יש מרכיב של דרמטיטיס (דלקת) או תהליך עורי אחר המגיב לסטרואידים. ללא קשר לגורם הראשוני לגרד, עלול להיווצר מעגל קסמים של עקצוץ וגירוד שעלול לגרום לתגובה כרונית של העור, מצב הנקרא Lichen Simplex Chronicus, הכולל עיבוי העור, הדגשת הקווים הטבעיים, עם שינוי גוון העור. הטיפול כולל הימנעות מגירוד, טיפול בגורם הראשוני לגרד, וחסימת האיזור עם ניילון או הגנה, ומריחה של משחה סטרואידלית. החסימה גם מונעת פיזית גרד נוסף, וגם מגבירה את פעולת הסטרואידים. בכל מקרה, נשמע לי סביר לעשות בדיקת פטריות מפשעתית, זכן זהו מיקום מאוד שכיח לפטריות בגברים, ואם היא שלילית - לעשות ביופסיית עור מהמפשעה. זהו תהליך קצר ופשוט. בהצלחה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד