הצורך לטפל בחיידק הליקובקטר פילורי (1)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי גסטרוסקופיה ונלקחה לי מהקיבה ביופסיה. התשובה היא קטעי רירית אנטרום הקיבה עם דלקת כרונית פעילה קשה. נמצאו חיידקי HP בכמות גדולה, אין לראות אטרופיה. מה זה אומר? האם זה קשור לעייפות שאני חשה כל הזמן? מה הטיפול לכך והאם זה מסוכן?

תשובה:
גסטרוסקופיה היא בדיקה שבמהלכה מוחדר צינור כשבסופו מצלמה מחלל הפה אל תוך הקיבה. במהלך בדיקה זו נבדקות דרכי העיכול העליונות, ובמידת הצורך, נלקחות דגימות רירית על מנת לאבחן מחלות שונות. תוצאות הבדיקה שעברת אכן מעידות על דלקת כרונית בחלק מהקיבה. בדלקת זו מעורב חיידק נפוץ מאוד בשם הליקובקטר פילורי (HP). חיידק זה, מעבר ליכולתו לגרום לדלקת בקיבה, עלול לעודד הויוצרות של כיב (אולקוס), ויתרה מכך, חשוב לטפל ולהכחידו, כיוון שעם הזמן, החיידק מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן בקיבה. הטיפול פשוט ויעיל ומורכב מ"טיפול משולש", בשני סוגי אנטיביוטיקה בשילוב עם תרופה נוגדת חומציות. חשוב וכדאי מאוד לטפל בחיידק גם אם אינך סובלת כרגע מסימפטומים מיוחדים. לתחושת העייפות אין קשר ברור ומוכח למצבך, אך ייתכן שהדלקת הכרונית גורמת גם לבעיות בספיגה של ויטמינים חיוניים, ושמסיבה זו את מרגישה שאינך במיטבך. מידע נוסף על החיידק תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_101606_18.htm